אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיעור האמריקאים שקנו בתי יוקרה בלונדון הוכפל ב־2019 צילום: גטי אימג'ס

שיעור האמריקאים שקנו בתי יוקרה בלונדון הוכפל ב־2019

בענף הנדל"ן מנמקים את המגמה בירידה בשער הליש"ט לעומת הדולר ובהנחות הגדולות שמוצעות על הבתים לנוכח אי־הוודאות לקראת הברקזיט, שנדחה לאוקטובר

16.06.2019, 23:34 | בלומברג

האמריקאים גילו מחדש את שוק בתי היוקרה של לונדון.

לפי נתונים שפרסמה סוכנות הנדל"ן הבינלאומית נייט פרנק, שיעור אזרחי ארה"ב מבין רוכשי בתי יוקרה בבירה הבריטית כמעט והוכפל מתחילת השנה, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

קראו עוד בכלכליסט

אם בין ינואר למאי 2018 עמד שיעור האמריקאים מבין הרוכשים על 3.3% בלבד, כעת הוא מגיע ל־6%. למעשה, רק חלקם של הסינים גדול יותר משל האמריקאים ומגיע ל־9.4%. בנייט פרנק זקפו את העלייה בשיעור העסקאות שבהן מעורבים אמריקאים לירידה בשער הליש"ט לעומת הדולר, שסייעה לרכך את העלייה במסי הקנייה שמטילה ממשלת בריטניה על בתי יוקרה.

לונדון, צילום: גטי אימג לונדון | צילום: גטי אימג'ס לונדון, צילום: גטי אימג

אף שמאז ההצבעה על הברקזיט - עזיבת בריטניה את האיחוד האירופי - ביוני 2016 נרשמה האטה בשוק בתי היוקרה בלונדון, הבתים היקרים ביותר ממשיכים להימכר, גם אם בהנחות. כך למשל, מנהל קרן הגידור האמריקאי קן גריפין רכש בינואר האחרון בית לא רחוק מארמון בקינגהאם. אף שרכישת הבית הפכה אותו לנכס היקר ביותר שנמכר בממלכה מאז 2011, גריפין שילם עליו 95 מיליון ליש"ט במקום 125 מיליון ליש"ט שדרשו המוכרים. גם זאת, לאחר שהם כבר דרשו עבור הבית, הצופה לסנט ג'יימס פארק, לא פחות מ־145 מיליון ליש"ט.

הקנייה של גריפין היתה חריגה בנוף הרכישות של האמריקאים בלונדון, שמוציאים פחות על בתים בבירה הבריטית בהשוואה לסופר־עשירים מרוסיה וסעודיה. המחיר הממוצע ששילם קונה אמריקאי עבור בית יוקרה בלונדון השנה הגיע ל־7.3 מיליון ליש"ט, לעומת 9.1 מיליון ליש"ט בממוצע שהוציאו הקונים הרוסים ו־13.4 מיליון ליש"ט בממוצע שהוציאו הקונים מסעודיה.

אבל, האמריקאים הוציאו יותר כסף בממוצע על כל רכישה ביחס לשנים עברו, שכן מחיר הקנייה הממוצע ששילם רוכש אמריקאי על בית יוקרה בלונדון בעשור האחרון עמד על 5 מיליון ליש"ט.

"קונים מצפון אמריקה הביעו עניין רב בשוק הלונדוני", אמר לבלומברג כריס ריצ'מונד, ראש מחלקת המכירות של חברת הנדל"ן CIT, שמסבה כרגע בניין הצופה לריג'נטס פארק לבית דירות יוקרה. לדברי ריצ'מונד, "כ־30% מהמכירות בפרויקט היו לרוכשים אמריקאים".

ליאם ביילי, ראש מחלקת המחקר של נייט פרנק ציין כי מאז משאל העם שבו החליטו הבריטים לפרוש מהאיחוד האירופי, "לונדון הפכה ליעד ההשקעות הראשי של אמריקאים באירופה. המגמה הזו הובילה לעלייה בביקוש לבתי יוקרה מצד יזמים, אנשי עסקים ועובדים אמריקאיים שעברו לבריטניה — במיוחד ממגזר הטכנולוגיה". הברקזיט אמור היה לצאת לדרך ב־29 במרץ השנה, אך לאחר שהפרלמנט הבריטי דחה את ההסכמות שהשיגה ראש הממשלה תרזה מיי עם האיחוד האירופי, הוא נדחה לאוקטובר.

תגיות