אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כמה זמן יחזיק רן עוז בלשכת מנכ"ל מגדל תחת שלמה אליהו צילומים: טל שחר, תומי הרפז

נחשף בכלכליסט

כמה זמן יחזיק רן עוז בלשכת מנכ"ל מגדל תחת שלמה אליהו

דירקטוריון חברת הביטוח אישר אתמול את מינויו של יו"ר כאל למנכ"ל במקום דורון ספיר. מאז רכש את השליטה במגדל, אליהו החליף מנכ"לים ויו"רים בקצב מסחרר. האם עוז ואליהו יצליחו לבנות מערכת יחסים שתעלה את מגדל על פסים של יציבות?

17.06.2019, 07:57 | רחלי בינדמן

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל, מצא מנכ"ל חדש. כפי שנחשף אתמול באתר "כלכליסט", יו"ר כאל רן עוז ימונה למנכ"ל חברת הביטוח במקום דורון ספיר, זאת לאחר שאתמול אישר דירקטוריון החברה בראשות ניר גלעד את מינויו. לאחר החשיפה דיווחו שתי החברות - מגדל וחברת כרטיסי האשראי כאל שבבעלות בנק דיסקונט - על המינוי. מינויו של עוז לתפקיד עוד כפוף לאישור הממונה על שוק ההון משה ברקת.

קראו עוד בכלכליסט

עוז מכהן כיו"ר כאל מאז אפריל 2018, זאת במקביל לכהונתו כיו"ר חברת ההשקעות של בנק דיסקונט - דיסקונט קפיטל. לפני כן עוז כיהן במשך שלוש שנים כראש החטיבה לשווקים פיננסיים וכסמנכ"ל בכיר בבנק דיסקונט. בטרם הגיע לדיסקונט, עוז מילא שורה של תפקידים בכירים במערכת הפיננסית ומחוצה לה. הוא היה שותף בקרן ויולה קרדיט, שימש כסמנכ"ל כספים ומשנה למנכ"ל בבנק הפועלים, כיהן כסמנכ"ל כספים ומשנה למנכ"ל בבזק ושימש כמנהל כספים ראשי בנייס.

הקש ששבר את גב הגמל

עוז יחליף בתפקיד את ספיר, שהחזיק בתפקיד פחות משנה, שגם הוא הגיע מכאל. ספיר כיהן כמנכ"ל חברת כרטיסי האשראי כאל מאז 2012 ובמשך שש שנים. הוא סיים את דרכו במגדל, בין היתר, על רקע הניסיונות של אליהו להצר את צעדיו. אליהו, ששולט במגדל ביטוח (68.5%) באמצעות מגדל אחזקות, החליט להקים ועדה שתפקח על תפקודו של ספיר ושל היו"ר באותה העת - עודד שריג, שבה יהיו חברים הוא עצמו ושני דח"צים - אברהם ביגר ורונית בודו.

מימין: שלמה אליהו בעל חברת הביטוח מגדל והמנכ"ל החדש רן עוז, צילומים: טל שחר, תומי הרפז מימין: שלמה אליהו בעל חברת הביטוח מגדל והמנכ"ל החדש רן עוז | צילומים: טל שחר, תומי הרפז מימין: שלמה אליהו בעל חברת הביטוח מגדל והמנכ"ל החדש רן עוז, צילומים: טל שחר, תומי הרפז

בסופו של דבר המהלך נבלם בשל התנגדות של ברקת, שאף זימן אליו את חברי דירקטוריון מגדל אחזקות, כולל אליהו עצמו, לשיחת הבהרה בנושא.

אך גם ללא המטבחון, כיסאו של ספיר התנדנד. מרגע שגלעד מונה ליו"ר מגדל ביטוח בפברואר 2019, הוא החל לחפש מחליף לספיר. גלעד החל להיפגש עם שלל גורמים בשוק במטרה למצוא מנכ"ל לחברה, ואף לא ניסה להסתיר זאת מאיש, גם לא מספיר עצמו.

שריג עצמו כבר עזב את החברה, תוך שהוא מצהיר שהוא אינו יכול "לשאת באחריות לכספי המבוטחים. החברה פועלת לפי שיקולים קצרי טווח ולא לפי תוכנית פעולה מוגדרת".

מנהלים לטווח קצר

 

כמנכ"ל מגדל עומדים בפני עוז אתגרים רבים. אחד מהם הוא תחזוק מערכת היחסים והתפקוד תחת עינו הפקוחה של אליהו. מרגע שרכש את השליטה במגדל מחברת ג'נרלי האיטלקית תמורת 4.2 מיליארד שקל, אליהו החליף מנהלים בקצב מסחרר. שני הקברניטים שאותם ירש - אהרון פוגל כיו"ר ויונל כהן כמנכ"ל – עזבו לאחר שנה ממועד הרכישה. כל מי שהחליף אותם בתפקיד לא שרד זמן רב. ענת לוין כיו"ר החזיקה בתפקיד 9 חודשים, עמוס ספיר שרד כיו"ר שנה, יוחנן דנינו שרד כיו"ר במשך שנתיים וחצי, עופר אליהו - בנו של בעל השליטה - שרד בלשכת המנכ"ל 4 שנים, עודד שריג החזיק בתפקיד במשך 10 חודשים ודורון ספיר, כאמור, החליט לעזוב אחרי פחות משנה.

כעת נשאלת השאלה כיצד תיראה מערכת היחסים בין עוז ואליהו, והאם הראשון יחזיק בתפקיד יותר מקודמיו.

תגיות