אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס המשקיעים 2019

איך משקיעים עושים כסף מחברות סייבר?

ג'ון מדבד, משקיע ותיק בתחום ההון סיכון, סיפר על אתגרי התחום במפגש משקיעים ויזמים של CTech מבית כלכליסט ו-Labs. לדבריו, "אם אנחנו רואים חברה שיש לה פוטנציאל להחזיר פי 2 או 3 או 4 - נשקיע בה"

18.06.2019, 12:52 | רפאל קאהאן

 

 

"אנחנו לא רוצים לפגוע באף אחד, רק רוצים לאפשר למשקיעים קטנים יותר להשקיע". כך אמר ג'ון מדבד, מייסד OurCrowd, פלטפורמת גיוס ההמונים שמאפשרת למשקיעים קטנים יותר גישה להשקעות בחברות הייטק. מדבד דיבר בכנס המשקיעים ויזמים של CTech מבית כלכליסט.

 

"המצב משתנה, סופטבנק למשל אינה קרן מסורתית", המשיך מדבד, "אין דיסרפשן - כי זו מילה קשה - אבל אני חושב שיש מקום לכוחות חדשים".

 

מימין כתב כלכליסט מאיר אורבך עם ג מימין כתב כלכליסט מאיר אורבך עם ג'ונתן מדבד ודני כהן | צילום: עמית שעל מימין כתב כלכליסט מאיר אורבך עם ג

מדבד החל את דרכו ב-1985 כאשר השקיע בסטארט-אפ הראשון שלו. במשך השנים כיהן כמנטור לדור הצעיר של משקיעי הון הסיכון. לדעתו ישנם שני מודלים בתחום השקעות ההון סיכון, הראשון הוא המודל המסורתי של הקרנות והשני מורכב מניסיונות שונים של משיקעים להקים מודלים חדשים

  

דני כהן מוויולה ונצ'רס הסכים לדבריו, אך הוסיף הסתייגות מסוימת לגבי העתיד של תעשיית ההון סיכון: "יהיה מעניין לראות בהמשך מה יקרה עם המודלים החדשים האלה", אמר.  

אתם לא מפחדים ממצב בו החברות בישראל יהפכו כולן למרכזי פיתוח?

לדברי שני המשקיעים אפשר להתחיל לראות שינוי בסוגי התחומים בהם מתמקדים היזמים. אמנם תמיד יהיו את הטכנולוגיות האופנתיות, כאשר כדוגמה הם מציגים את תחום האוטוטק שמשך השקעות רבות בשנים האחרונות. אבל זה משתנה. "יזם לא צריך להתמקד בתחומים מסוימים, חשוב לראות יותר ויותר חברות בשלבים מוקדמים שעוסקות בתחומים שונים", הסביר כהן.

"זו סיטואציה של ארביטראז', אין מספיק הון סיכון לחברות בתחילת הדרך", הוסיף מדבד. כדוגמה הוא מציג את עולם הסייבר המאוד פופולרי בשנים האחרונות בישראל. לדבריו, "קשה למשל לעשות כסף מחברות סייבר - אלה חברות שנמכרות עבור הטכנולוגיה שלהן ולא ממשיכות הלאה".

עם זאת לדעתו של מדבד זה גם עניין של הזדמנות עסקית. "אם אנחנו רואים חברה שיש לה פוטנציאל להחזיר פי 2 או 3 או 4 - נשקיע בה", אמר.

כהן מוסיף: "יזמים חייבים להבין שאנחנו מחפשים החזר על ההשקעה. משקיע צריך להאמין שחברה יכולה בשלב מסוים להחזיר את ההשקעה".

"גייסתי הון לסטארט-אפ הראשון שלי ב-1985 - כיום יש את הטכנולוגיות סביב סייבר, בריאות דיגיטלית או מחשוב ענן, אבל מהניסיון שלי יזם לא צריך להתלבט אם להקים את החברה שלו עכשיו או לחכות - תמיד צריך להקים עכשיו", אומר מדבד.

כהן הוסיף והתייחס לדאגות של המשקיעים. "מה שמפחיד אנשים זה שאנחנו במצב מצוין כבר כ-10 שנים. אנשים לא מאמינים שזה יימשך הרבה זמן אבל אני מאמין שזה ימשיך לפחות עד הבחירות הבאות בארה"ב" הוא אומר.

תגיות