אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המכללה למינהל: שימוע לנשיא בשל סירובו לקצץ בשכר המרצים הבכירים

המכללה למינהל: שימוע לנשיא בשל סירובו לקצץ בשכר המרצים הבכירים

פרופ' אורן קפלן זומן לשימוע לפני פיטורים לאחר שנה וחצי בלבד בתפקיד; הסיבה, לטענת בכירים במכללה: סירובו של קפלן לממש את התוכנית לקיצוץ בתנאיהם של מחצית מחברי הסגל הבכיר, כחלק ממהלכי ההבראה של המכללה. קפלן: הסיבה להדחתי - חשיפת אי-סדרים קשים

19.06.2019, 14:09 | שחר אילן

נשיא המכללה למינהל, פרופ' אורן קפלן, זומן לשימוע לפני פיטורים אשר צפוי להתקיים ביום א' הקרוב, בפני יו"ר הדירקטוריון אבי בלשניקוב וחבר דירקטוריון נוסף - לאחר שנה וחצי בלבד בתפקיד. הרקע לשימוע: טענות לחוסר ההתמודדות של קפלן עם הדרישה לקצץ בתנאי השכר המיטיבים של קבוצת המרצים הוותיקים במכללה. לטענת קפלן, הוא מודח משום שחשף אי-סדרים קשים.

קראו עוד בכלכליסט

פרופ פרופ' אורן קפלן פרופ

המכללה למינהל עמדה לפני שלוש שנים על סף סגירה, כאשר הגיעה למצב של משבר כלכלי עם גרעון של 60 מיליון שקל. זאת, על רקע ניהול לקוי וירידה במספר התלמידים - מ-12 אלף ל-8,000 בלבד. אז הוחלט על תוכנית הבראה, שהביאה למאזן כספי חיובי, וכן לגידול במספר הסטודנטים הנרשמים בשנים האחרונות.

במאבק האמור עומדים יו"ר הדירקטוריון בלשניקוב והמנכ"ל רפי גמיש, גם הם מינויים חדשים יחסית, מצד אחד, וקפלן מצד שני. לטענת בכירים במכללה, הנושא העיקרי הנמצא במחלוקת הוא העובדה שקבוצה של 38 מרצים - כחצי מחברי הסגל הבכיר - נהנים מתנאי שכר, ובעיקר תנאי פרישה, מיטיבים, שמקנים להן עוד מיליון שקל עם הפרישה. בכיר במכללה למינהל אומר שתנאי הפרישה הללו עלולים להביא את המכללה להתמוטטות מחודשת, ושמדובר בתנאים המזכירים את אלו של עובדי הנמלים.

תוכנית ההבראה התבססה, בין היתר, על הכוונה לקצץ דרמטית בתנאים הללו, אך קפלן, הנמנה עם קבוצת הוותיקים, סרב לעסוק בנושא בטענה של ניגוד עניינים. במכללה טוענים שהקש האחרון היה התפטרותה של הרקטורית, פרופ' אורנה בן נפתלי, תוך שהיא מסבירה זאת במשבר אמון מול קפלן. "זו מלחמה: האם הכסף הולך לחצי מהסגל הבכיר, או לכל המכללה", טוען בכיר נוסף. על הטענות לחשיפת אי סדרים אומרים במכללה: "הוא לא חשף כלום. כל הדירקטוריון פועל בהתנדבות".

פרופ' קפלן מסר בתגובה: "כנשיא הראשון של המכללה למינהל שנבחר מתוך הסגל האקדמי שמתי לנגד עיני יותר מכל את עצמאותה האקדמית של המכללה, לצד ביסוסו של ממשל תאגידי תקין. במהלך כהונתי נחשפתי לשורה של ניגודי עניינים, אי-סדרים, והתנהלות המנוגדת לתקנון ולהנחיות מל"ג. ניסיונותי לברר ולטפל בסוגיות אלה הביאו כנראה גורמים שעניינם אינו בחינוך אקדמי, חלקם מתוך הנהלת המכללה והדירקטוריון, להסית את הדיון הציבורי מהעיקר אל מחוזות שאינם רלוונטיים".

תגיות