אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת דמרי תשיב לעיריית אשקלון מאות אלפי שקלים עבור היטלי סלילה צילום: אוראל כהן

חברת דמרי תשיב לעיריית אשקלון מאות אלפי שקלים עבור היטלי סלילה

בית המשפט המחוזי הפך פס"ד של בית משפט השלום וקבע כי המועד לחיוב בהיטלים הוא הוצאת היתר הבנייה ולא ביצוע עבודות התשתית

20.06.2019, 18:25 | דותן לוי

בית המשפט המחוזי בבאר שבע ביטל פסק דין של בית משפט השלום בעיר וקבע כי חברת הבנייה י.ח דמרי תחזיר לעיריית אשקלון קרוב למיליון שקל, היטלי סלילה שהעירייה אולצה לשלם לה בעקבות פסק דין קודם.

קראו עוד בכלכליסט

חברת דמרי רכשה זכויות לבנייה בקרקע ברחוב בן גוריון באשקלון לפני כ-20 שנה וחתמה על הסכם עם החברה הכלכלית, לפיו התחייבה החברה הכלכלית לבצע עבודות פיתוח ותשתית בתמורה לתשלום מחברת דמרי. במועד חתימת ההסכם היה חוק עזר עירוני שהטיל חיוב על בעלי נכסים בשיטת דמי השתתפות. ב-2003 שונה חוק העזר וקבע היטל סלילה חדש. דמרי ביקשה מהעירייה היתרי בנייה לאחר שחוק העזר שונה ולכן חויבה בהיטלי סלילה בסכום של כ-600 אלף שקל. החברה שילמה את הסכום לעירייה אבל בהמשך הגישה נגדה תביעה להשבת הסכומים.

יגאל דמרי מבעלי יח דמרי , צילום: עמית שעל יגאל דמרי מבעלי יח דמרי | צילום: עמית שעל יגאל דמרי מבעלי יח דמרי , צילום: עמית שעל

בית משפט השלום בב"ש הורה לעירייה להשיב לדמרי את הסכומים ששולמו בגין היטלי סלילה ואגרת חיבור מים, וקבע כי היטל לא יכול להיות מנותק מעבודת התשתית, כפי שהוגדרה בחוק העזר. בית המשפט קיבל את טענת דמרי, לפיה עבודת התשתית של העירייה הושלמה לפני כניסת החוק לתוקף ולכן אין לעירייה עילה לחיוב.

העירייה קיימה את פסק הדין של בית משפט השלום, אבל הגישה ערעור לבית המשפט המחוזי, וטענה כי במועד בו הוצאו היתרי הבנייה לחברת דמרי, בין השנים 2010 ו-2012 מנגנון התחשיב קבע כי יש לשלם היטל סלילה במועד הוצאת ההיתר, גם אם עבודות הסלילה והפיתוח נערכו לפני כניסתו של חוק העזר לתוקף, וכי חוק העזר התקף קבע מנגנון המתחשב בתשלום דמי פיתוח לחברה הכלכלית.

עו"ד שחר בן עמי , צילום: משרד שרקון בן עמי אשר ושות עו"ד שחר בן עמי | צילום: משרד שרקון בן עמי אשר ושות עו"ד שחר בן עמי , צילום: משרד שרקון בן עמי אשר ושות

השופטים שרה דברת, אריאל ואגו וגד גדעון קיבלו את הערעור שהגישה עיריית אשקלון, וקבעו, כי "מתקיימת זיקת הנאה כאשר מדובר במקרקעין הגובלים ברחוב שנסלל זה מכבר. האירוע הרלוונטי המקים זיקת הנאה הוא הוצאת היתרי הבנייה, כך שלא מדובר בחיוב רטרואקטיבי אסור".

את עיריית אשקלון ייצגו עורכי הדין שחר בן-עמי ועוה"ד עדי הדר ממשרד שרקון, בן-עמי, אשר & נאמן, קינן ושות'.

תגיות