אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אקזיט מאכזב ליזמים שמכרו את אנוביט לאפל

בלעדי לכלכליסט

אקזיט מאכזב ליזמים שמכרו את אנוביט לאפל

חברת למידת המכונה פרלל משינס של אהוד ויינשטיין ואופיר שלוי, נמכרה לדאטהרובוט בעשרות מיליוני דולרים בודדים, שלא החזירו את ההשקעה בה

24.06.2019, 07:02 | מאיר אורבך

חברת ParallelM (פרלל משינס) הישראלית של אודי וינשטיין ואופיר שלוי, נמכרה לחברה דאטהרובוט האמריקאית, כך נודע ל"כלכליסט". סכום הרכישה לא פורסם, אך על פי ההערכות הוא עומד על עשרות מיליוני דולרים בודדים ולא החזיר את ההשקעה בחברה. מנכ"ל החברה סיון מצגר אישר ל"כלכליסט" את הרכישה אך סירב להגיב לגבי שווי העסקה.

הן פרלל משינס והן דאטהרובוטס פועלות בתחום של לימוד מכונה ובניית מודלים המבוססים על טכנולוגיות של לימוד מכונה ובינה מלאכותית.

מימין: אודי ויינשטיין והמנכ"ל סיון מצגר מימין: אודי ויינשטיין והמנכ"ל סיון מצגר מימין: אודי ויינשטיין והמנכ"ל סיון מצגר

מדובר באקזיט שרחוק מלהיות מספק עבור המשקיעות והמייסדים, ששניים מהם נחשבים ליזמים מהטובים והמצליחים בישראל וחתומים על מספר רב של אקזיטים מוצלחים. אהוד ויינשטיין ואופיר שלוי היו מעורבים ביחד ולחוד במכירה של ליבית לטקסס אינסטרומנט ב־365 מיליון דולר, פסעבה שנמכרה ב־2006 בכ־300 מיליון דולר, אנוביט שנמכרה לאפל ב־2012 תמורת 400 מיליון דולר וסייוורה שנמכרה שנתיים לאחר מכן ב־200 מיליון דולר.

לפי IVC מייסדים נוספים הם דמויות בעלות תפקידים בכירים בהייטק: סיון מצגר המנכ"ל, אבנר ברוורמן, נישה טלגלה, זאב שטיין ועופר בר אור.

החברה הוקמה בשנת 2014, והשמות שהוזכרו משכו אליה כמעט מיד את מיטב הקרנות הישראליות ובהן פיטנגו, ויולה ונצ'רס ו־North83. ב-2015 דיווחה אינטל קפיטל בכנס שערכה בארצות הברית שהיא מצרפת את פרלל M לפורטפוליו החברות שלה, אך לבסוף בחרה שלא להשקיע בה.‎

אלא שלאחר חמש שנות פעילות, שכללו מספר גדול של שינויים במיקוד העסקי וחילופי מנהלים, פרלל לא נסקה לגבהים שאליהם קיוו מייסדיה ומשקיעיה כי תגיע. בהתחשב בנבחרת החלומות שהיתה מעורבת בהקמתה, ציפו המשקיעות לנפח פעילות משמעותי ולמספר עובדים גדול יותר מ־20 הקיימים.

 

עתה החליטה פרלל לחבור לדאטהרובוט, חברה פרטית מובילה בתחום הלימוד מכונה שמעסיקה 700 עובדים. הבחירה בענקית האמריקאית היתה ככל הנראה התוצאה הטובה ביותר שמייסדיה של פרלל יכלו לשאוף אליה במצבה הנוכחי של החברה, וסכום המכירה - המאכזב יחסית להשקעה - חתם זאת.

בשיחה עם "כלכליסט" אומר מצגר: "דאטהרובוט היתה הראשונה שפיתחה מערכת אוטומטית ללימוד מכונה: החברה מאפשרת למדעני דאטה ומפתחי אלגוריתמים לעשות את עבודתם בצורה קלה ומהירה יותר. אנחנו השלב הבא של ההתפתחות של המערכות שלה. אנו מצפים שהחיבור עם דאטהרובוט יזניק אותנו מיידית למעל 1,000 לקוחות עם צרכים מיידיים כאלה בכל העולם״.

כחלק מתהליך האינטגרציה, תשיק דאטהרובוט יחידה עסקית חדשה שתקרא MLOps and Governance בהובלתו של סיון מצגר וצוות ההנהלה של החברה הישראלית. דאטהרובוט תרחיב את המשרדים בארץ ובקליפורניה, ולראשונה תתמוך גם בלקוחות שאינם משתמשים בהכרח במערכות או בפתרונות שלה.

ג׳רמי אצ׳ין, מנכ״ל ויזם דאטהרובוט אומר: "ניהול סביבות פיתוח למערכות לימוד מכונה הוא צו השעה לחברות שעוברות להיות מובילות בבינה מלאכותית. פרלל משינס היא יוצרת ומובילת הקטגוריה, בדיוק כמו דאטהרובוט בתחומה. הם חולקים איתנו את אותו החזון של ניהול ציר שלם מהדאטה ועד ליצירת ערך עסקי של ממש עבור לקוחות".

תגיות