אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כוכבת חדשה בשמי המסעדנות: מיראזור מצרפת הוכתרה למסעדה הטובה בעולם צילום: Mirazur

כוכבת חדשה בשמי המסעדנות: מיראזור מצרפת הוכתרה למסעדה הטובה בעולם

מיראזור, בעלת שלושה כוכבי מישלן, מנוהלת על ידי השף הארגנטינאי-איטלקי מאורו קולארקו ומגישה אוכל ים תיכוני. מגזין ריסטוראנט שמדרג מדי שנה את 50 המסעדות הטובות בעולם העניק לנומה הדנית את המקום השני ואסאדור אטקסבארי, שכל המנות המוגשות בה, כולל הקינוחים, נצלות על הגריל, זכתה במקום השלישי

26.06.2019, 09:26 | שירות כלכליסט
יש כוכבת חדשה בשמי המסעדנות העולמית. מסעדת מיראזור (Mirazur) בצרפת המגישה אוכל ים תיכוני הוכתרה אמש למסעדה הטובה בעולם בדירוג השנתי המוערך של מגזין רסטוראנט. דירוג 50 המסעדות הטובות ביותר נחשף בטקס שהתקיים בסינגפור.

מיראזור המנוהלת על ידי השף הארגנטינאי – איטלקי מאורו קולארקו (Mauro Colagreco) שוכנת בעיר מנטון בצרפת, לא הרחק מהגבול האיטלקי. מוקדם יותר השנה זכתה המסעדה בכוכב המישלן השלישי שלה. "צרפת מאפשרת לי לבטא את עצמי", אמר קולארקו סטקס. "קולינריה מצליחה לחצות כל מיני סוגים של גבולות". הוא עלה על הבמה עם שלט שנתפר מהדגלים של המדינות שעיצבו את המטבח שלו: צרפת, ארגנטינה, איטליה וברזיל. "זה מדהים. אין לי מילים לתאר זאת, זה משהו מיוחד, כל העבודה, כל האהבה של הצוות שלי כדי להשיג את התואר הזה זה משהו מיוחד עבורי ועבור אשתי ג'וליה", הודה בהמשך.

השף הארגנטינאי-איטלקי מאורו קולארקו על רקע מסעדת מיראזור , צילום: גטי אימג השף הארגנטינאי-איטלקי מאורו קולארקו על רקע מסעדת מיראזור | צילום: גטי אימג'ס השף הארגנטינאי-איטלקי מאורו קולארקו על רקע מסעדת מיראזור , צילום: גטי אימג

עם זאת, הזכייה של מיראזור התאפשרה גם בזכות חוק חדש בתחרות, שמונע ממסעדות שזכו בעבר להיות זכאיות לתואר פעם נוספת.

המסעדות שכבר זכו בתואר, ביניהן אלוון מדיסון פארק בניו יורק, פאט דאק בלונדון ואוסטריה פרנצ'סקנה האיטלקית שזכתה בשנה שעברה, ישתתפו בתחרות חדשה בשם "הטובות שבטובות".

מקום ראשון - מיראזור. שלושה כוכבי מישלן, צילום: Mirazur מקום ראשון - מיראזור. שלושה כוכבי מישלן | צילום: Mirazur מקום ראשון - מיראזור. שלושה כוכבי מישלן, צילום: Mirazur

נומה הדנית אמנם זכתה בעבר בתואר, אך הורשתה להשתתף שוב השנה מכיוון שנפתחה מחדש בקופנהגן. בכל זאת, המסעדה המעוטרת הסתפקה רק במקום השני. באופן כללי, מסעדות ממערב אירופה שלטו ברשימה, כשמסעדת אסאדור אטקסבארי (Asador Etxebarri), שכל המנות המוגשות בה, כולל הקינוחים, נצלות על הגריל, זכתה במקום השלישי.

מקום 2. נומה הדנית, צילום: Dezeen מקום 2. נומה הדנית | צילום: Dezeen מקום 2. נומה הדנית, צילום: Dezeen

מקום 3. אסאדור אטקסבארי, צילום: Cadenaser מקום 3. אסאדור אטקסבארי | צילום: Cadenaser מקום 3. אסאדור אטקסבארי, צילום: Cadenaser

מסעדת Gaggan בבנגקוק, שנבחרה במקום הרביעי הוכתרה גם למסעדה הטובה ביותר באסיה, זו הפעם הרביעית. מסעדת גרניום, מסעדה נוספת מקופנהגן, סוגרת את החמישייה הראשונה. השף הראשי רסמוס קופואד מגיש בה תפריט טעימות הרפתקני שכולל גלידת אבקת צמחים עם ריבס.

מקום 4. מסעדת Gaggan מבגנקוק, צילום: Andershusa מקום 4. מסעדת Gaggan מבגנקוק | צילום: Andershusa מקום 4. מסעדת Gaggan מבגנקוק, צילום: Andershusa

ללימה, בירת פרו יש שתי נציגות בעשירייה הראשונה: סנטרל המגישה דגי פיראנה ומאידו שמגישה פיוזן יפני-פרואני. עם זאת, ב-17 שנות קיומו של הטקס מעולם לא זכתה בתואר המוביל מסעדה שאינה מאירופה או ארה"ב.

10 המסעדות הטובות בעולם:

1. מיראזור ( Mirazur), מנטון, צרפת

2. נומה, קופנהגן, דנמרק

3. אסאדור אטקסבארי (Asador Etxebarri), אקספה, ספרד

4. גאגן ( Gaggan), בנקוק, תאילנד

5. גרניום, קופנהגן, דנמרק

6. סנטרל, לימה, פרו

7. מוגריץ (Mugaritz), סן סבסטיאן, ספרד

8. Arpege , פריז, צרפת

9. דיספרוטאר ( Disfrutar), ברצלונה, ספרד

10. מאידו, לימה, פרו.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות