אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברי דן פנו לביהמ"ש בבקשה לבלום את כינוס האסיפה לבחירת דירקטורים

חברי דן פנו לביהמ"ש בבקשה לבלום את כינוס האסיפה לבחירת דירקטורים

קבוצה של 53 חברים הגישה את הבקשה, בטענה שההצבעה של בעלי המניות תוביל ל"הנצחת כהונתו של דירקטוריון מושחת ואי מתן אפשרות לכל חברי דן להציג מועמדות"; הנהלת דן: "מדובר במצג שווא, עמוס בטענות חסרות הגיון וביסוס"

26.06.2019, 10:30 | גולן חזני

קבוצה של 53 חברי דן פנתה לבית המשפט המחווזי בבקשה לעצור בדחיפות את אסיפת בעלי המניות של דן שכונסה למחר, ואשר אמורה לאשר את הארכת כהונתם של ששת חברי הדירקטוריון לתקופה נוספת של 6 שנים. הטענה היא שהאסיפה איננה חוקית ולא מאפשרת לחברים אחרים להציע עצמם לדירקטוריון. בית המשפט ידון בתביעה היום ב-16.00.

קראו עוד בכלכליסט

האסיפה מתכנסת למרות שתקופת הכהונה הנוכחית של הדירקטורים אמורה להסתיים רק בעוד יותר מחצי שנה, בפברואר 2020. זו למעשה הפעם הראשונה בהיסטוריה של דן שהדירקטוריון מכנס אסיפה כללית לחידוש כהונת החברים, עוד לפני שתקופת הכהונה הסתיימה.

"הדירקטוריון החליט לכנס את האסיפה ולהאריך את כהונתם של ששת חבריו, שמונה חודשים לפני שהכהונה הנוכחית מסתיימת, וזאת מבלי לקיים בחירות לדירקטוריון לחברים שיציעו עצמם למשרה. זוהי פשות גניבת בחירות, הנצחת כהונתו של דירקטוריון מושחת, מניעת קיום בחירות בעוד שמונה חודשים כנדרש ואי מתן אפשרות לכל חברי דן להציג מועמדות לדירקטוריון". כך נכתב בתביעה שהוגשה ע"י עו"ד יהודה רסלר. כדי לאשש את הטענה שמדובר בדירקטוריון מושחת מציינת התביעה ציטוטים של שופטים כמו עמירם בנימיני ושל מבקר המדינה אודות התנהלות הדירקטוריון.

"הדירקטוריון עושה בחברה כבתוך שלו תוך פעילות בלתי חוקית והעסקת קרובי משפחה ומפעם לפעם מחלק דיבידנדים שלא כחוק כדי "לפתות" חברים המלינים על התנהלותו", מציינת התביעה.

בין 53 החברים שהגישו את העתירה נמצא גם יורם שרעבי יו"ר דירקטוריון דן לשעבר שהורשע בבעילת קטינה וריצה עונש מאסר. רסלר עצמו הורשע בהתהנהגות לא הולמת ע"י בית הדין הארצי של לשכת עורכי הדין והושעה על תנאי.

ההודעה על קיום האסיפה פורסמה בעיתונות ב-6 ביוני האחרון במודעות של דן. בית המשפט אמור לדון הייום בחוקיות המהלך של דן, ואם אכן מדובר בגניבת בחירות. שש החברים שכהונתם תעמוד לבחירה נוספת הם היו"ר שמואל רפאלי, עופר זילביגר, מצליח קאזיס, דוד גאליס, אלי חזקיהו וערן צייטלר.

דן היא חברה שמונה 1,087 חברים בעלי מניות הבוחרים את הדירקטוריון. רפאלי וזילביגר מחזיקים עפ"י כתב התביעה ב-200 יפויי כח של חברים להצביע בשמם באסיפה. דן מצויה במו"מ להכנסת משקיע לכשליש ממניות החברה, והתובעים דורשים לקיים את הבחירות במועדן כך שהדירקטוריון החדש יבצע את המהלך, ולא הדירקטוריון שכהונתו עומדת להסתיים. דן מחזיקה בנכסים במיליארדי שקלים ולאחרונה רכשה את מתקן ההתפלה בשורק תמורת 500 מיליון שקל מחברת איידיאי. שווי דן מוערך ב-2.5-3 מיליארד שקל.

מהנהלת דן נמסר: בתגובה "שני עבריינים מורשעים, האחד על עבירות מין חמורות בקטינה והשני על מעילה בכספי לקוחותיו חברו יחדיו במטרה להשתלט על דן, כשכל האמצעים כשרים במטרה להצליח במשימתם. העובדות הן שמדובר במצג שווא של השניים, עמוס בטענות חסרות הגיון וביסוס. אין זה ברור על מה המבקשים מלינים כאשר בעלי מניות אחרים ביקשו להוסיף נושאים נוספים על סדר יומה של האסיפה ודירקטוריון החברה נעתר לכך. יתרה מכך - יודגש כי למבקשים ניתנה אפשרות לבקש מינוי דירקטורים מטעמם אך הם בחרו שלא לעשות כן. אפשר ללמוד עד כמה הבקשה שהוגשה חסרת בסיס כבר מכך שבעוד שהודעה על כינוס האסיפה והאפשרות להעלות נושאים לסדר היום התפרסמה כבר ביום 22 במאי 2019, המבקשים פנו רק כעת לבית המשפט בטענה שלא התאפשר להם להציג מועמדותם, אך כאמור מעולם לא טרחו לבקש מהחברה להעלות מועמדות זו להצבעה".

שמואל רפאלי יו"ר דן שמואל רפאלי יו"ר דן שמואל רפאלי יו"ר דן

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
לאן נעלמו סכומים מטורפים?
מה קרה עם בן צבי, מה קרה עם מחסני להב, פתח תקווה, הרצליה, אוויס וארלוזורוב? המנהלים לא נותנים מענה לאף שאלה שמטרידה את בעלי המניות, ובמקביל ממשיכים לבנות לעצמם במרץ רב וילות עם בריכות על חשבון כספים שבעלי הצניות כבר לא יזכו לקבל. ההיתממות בתשובת ההנהלה מרגיזה ומקוממת בעלי המניות עוד זוכרים את הבטחת ה 700,000 מארלוזורוב, איך יכול להיות שההנהלה הזאת עושה בקופת דן כבשלה במשך שנים ואף אחד לא עוצר את מחול השדים המטורף הזה, כשבעלי המניות הפשוטים רואים בעיניים כלות איך נהרס לנגד עיניהם, ביתם ופרנסתם.
אלון  |  26.06.19
2.
כל מי שיפריע להם
להמשיך לרוקן את הקופה,(לכאורה), טענותיו יוצגו תמיד כטענות שווא. מדובר בהנהלה השפלה בתולדות דן המשטרה חייבת לחקור מה שנעשה עם בן צבי, ולמה נמכרים נכסים כשבעלי המניות משלמים מחיר ונותרים ללא דיבידנדים. החושים שלהם קהו כלפי בעלי המניות,והם דואגים רק לעצמם ולבני משפחותיהם ושמים קצוץ על שאר בעלי המניות למרות שהרכוש א ור להיות משותף לכולם. אין ספק שההנהלה הזאת מושחתת.( לכאורה).
דני  |  26.06.19
1.
בחירות במועדן.
בחירות עושים במועדם אלא אם כן העם ובוחרים החליטו אחרת על פיזור. במטרה לאפשר למתמודדים להיערך ולגייס זמן ואמון של אנשים. מינוי ללא בחירות חשאיות זז פשוט מחטף נוסף ופחדני. צריכים להתנגד לזה בכל תוקף הבעיה שיש יחסי מרות וקבוצת בריונים\מנהלים נגד אנשים תמימים וישרים כולי תפילה שייעשה צדק כל המערכות רקובות ולכן צריך להזהר
ע.פ  |  26.06.19