אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טראמפ אמר? אז אמר: חברות אמריקאיות מצאו דרכים לעקוף את החרם על וואווי צילום: רויטרס

טראמפ אמר? אז אמר: חברות אמריקאיות מצאו דרכים לעקוף את החרם על וואווי

אינטל, קוואלקום, מיקרון ואחרות הצליחו למכור מוצרים ושירותים לחברה הסינית, שהוחרמה בידי נשיא ארה"ב כחלק ממלחמת הסחר; זאת, בשל פערי ניסוח צו איסור המכירה - שייתכן שהושמו שם בכוונה. בתוך כך, נודע שהחרם מקשה על חברות סיניות לעמוד ביעדי פיתוח ממשלתיים

26.06.2019, 14:31 | רפאל קאהאן

אינטל, קוואלקום, מיקרון ו-On טכנולוגיות, הן רק חלק מהחברות האמריקאיות שחזרו למכור מוצרים לוואווי על אף החרם שהטיל עליה ממשל טראמפ בחודש שעבר. הוול סטריט ג'ורנל דיווח אמש (ג'), שהחברות מצאו פרצות בצו איסור המכירה - ביניהן הגדרת מוצרים מסוימים כפיתוחים תוצרת חוץ, מה שמאפשר מכירה לוואווי כל עוד היקף הטכנולוגיה האמריקאית המובהקת בהם נמוך מ-25% מהמוצר. בין היתר, מדובר במוצרים כשבבים וחומרה אחרת, תוכנות ואף ידע ומסמכים טכניים. 

קראו עוד בכלכליסט

הרכש של וואווי בארה"ב עומד על כ-11 מיליארד דולר בשנה, כך שלחברות האמריקאיות יש עניין מובהק בהמשך המסחר עמה. מסמך החרם על וואווי כולל הגדרות כלליות רבות ופערי ניסוח - למשל, ההגדרה של מוצר כ"תוצרת ארה"ב" תלויה במידה רבה ביצרנית עצמה. יתכן שנוסח כך בכוונה כדי לאפשר לרגולטורים אמריקאים להחליט אם להקל על החברות בעת הצורך, תוך שהחרם עדיין תקף ושריר - עם כל השלכות היח"צ שבכך.

טראמפ מחרים את וואווי? לחברות הטכנולוגיה יש פתרונות , צילום: רויטרס טראמפ מחרים את וואווי? לחברות הטכנולוגיה יש פתרונות | צילום: רויטרס טראמפ מחרים את וואווי? לחברות הטכנולוגיה יש פתרונות , צילום: רויטרס

גורמים באיגוד המוליכים למחצה, הגוף שמייצג את חברות השבבים בארה"ב, אמרו לג'ורנל שלכל חברה יש את שרשרת הייצור והאספקה שלה - כך שכל אחת מושפעת בצורה שונה מהמצב. "כל חברה צריכה לעשות את החישובים שלה", אומרים שם. כרגע החרם נאכף באופן מלא וכל החברות עומדות בו. ואולם, החלו לצוץ סימנים של קונפליקט בין הסקטור הפרטי והשלטון; FedEx כבר תובעת את ממשלת ארה"ב על העלויות שמושתות עליה בגלל הדרישה שהחבילות שנשלחות דרכה ייבדקו.

גם סין עצמה מעדיפה תוצרת ארה"ב

בעוד ארה"ב נאבקת בהשלכות החרם בביתה, ממשיך המהלך להזיק לשוק הסיני: לפי דיווח של הניקיי היפני, טוענות חברות סיניות שהחרם לא יאפשר להן לעמוד ביעדים הכלכליים שלהן; למשל, יצרניות שבבים דיווחו שלא יצליחו לעמוד ביעדי הממשלה בתחום היקפי השימוש במעבדים מתוצרת מקומית.

מערך ייצור המוני בסין מערך ייצור המוני בסין מערך ייצור המוני בסין

בייג'ינג הגדירה שכ-40% מהשבבים שבשימוש היצרנים הסינים צריכים להיות מייצור מקומי עד 2020, והמספר מתוכנן לזנק לכ-70% ב-2025. כדי לעמוד ביעדים הללו, אומרות היצרניות, אין מנוס משימוש בטכנולוגיה וידע אמריקאיים. בשנה שעברה היו רק כ-15% מהשבבים בסין מתוצרת מקומית.

לא מעט מיצרניות הטכנולוגיה הסיניות ניזונות מפרויקטים ממשלתיים בתחום הביטחון והתשתיות כדי לשרוד את הסערה. ואולם, חברות בשווקי הפיננסים, הבריאות והתוכנה הארגונית נוטות להעדיף להסתמך על לקוחות וטכנולוגיה מארה"ב."אנחנו פשוט מרגישים יותר בטוחים להשתמש בקוואלקום במקום בוואווי בגלל הניסיון ארוך השנים שלה בתחום", אמר גורם בכיר בתעשיית פיתוח התוכנה לבנקים המקומיים.

תגיות