אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת השבבים הישראלית NeuroBlade גייסה 23 מיליון דולר צילום: דוד גראב וקרן גפני

חברת השבבים הישראלית NeuroBlade גייסה 23 מיליון דולר

החברה מפתחת טכנולוגיית מעבדי בינה מלאכותית, בארכיטקטורה שתאפשר הקטנה של המעבד תוך שמירה על רמת ביצועים גבוהה. את סבב הגיוס הוביל מייסד צ'ק פוינט מריוס נכט והשתתפו בו אינטל קפיטל ואחרים

26.06.2019, 17:05 | הגר רבט

נוירובלייד (NeuroBlade) חברת סטארט-אפ ישראלית בתחום השבבים, הודיעה היום (ד׳) על גיוס של 23 מיליון דולר בסבב A. את הסבב הוביל מייסד צ'ק פוינט מריוס נכט והשתתפו בו אינטל קפיטל, Ventures Stage One,Grove Ventures של דב מורן, ומספר משקיעים פרטיים וביניהם רמי ליפמן. הסבב החדש מצטרף לגיוס סיד של יותר מ-4 מיליון דולר מ-StageOne ו-Grove.

קראו עוד בכלכליסט

נוירובלייד נוסדה ב-2017 על ידי אלעד סיטי (מנכ"ל) ואליעד הלל (סמנכ"ל טכנולוגיה). השניים הם בוגרי יחידה טכנולוגית של חיל המודיעין ושימשו כעובדי מפתח בסולאראדג'. החברה שמה לה למטרה לפתח מוצר חדש בשוק מעבדי ה-AI, שנשלט היום על ידי ענקיות כמו אנבידיה ואינטל.

עובדי NeuroBlade, צילום: דוד גראב וקרן גפני עובדי NeuroBlade | צילום: דוד גראב וקרן גפני עובדי NeuroBlade, צילום: דוד גראב וקרן גפני

מעבדי AI משמשים כיום במגוון יישומים כגון זיהוי תמונות ודיבור, ניתוח וידאו, כלי רכב אוטונומיים ועוד. היא עושה שימוש בארכיטקטורה שונה כדי להקטין ולהוזיל את המעבד ועדיין לשמור על רמת ביצועים גבוהה. השבב של נוירובלייד בנוי בטכנולוגיה ובארכיטקטורה שונות וכך פותר בעיה יסודית בניהול הזיכרון שפוגעת בהרצת יישומי AI באופן שמאפשר, לא רק בהרצת האלגוריתמים הנפוצים היום, אלא גם באלגוריתמים חדשים ומורכבים יותר.

פיתרון מורכב, אך בעל פוטנציאל

בשיחה עם כלכליסט אמר אלעד סיטי, מייסד משותף ומנכ״ל נוירובלייד, שהחברה אינה חושפת בשלב זה פרטים טכניים על השבב החדש, אך אמר שהוא מיועד למוצרי קצה ולשרתים כאחד: ״בשוק שיש בו הרבה חברות והרבה כסף אין טעם להשתמש באותן אבני בניין. אנחנו עושים משחק טכנולוגי קצת שונה שמאפשר להריץ אפליקציות מסוגים שונים מאוד ובקצב עבודה שונה מאוד״.סיטי הוסיף שהחברה שואפת להציג מוצר ראשון בתחילת השנה הבאה.

בשוק שנשלט על ידי כמה חברות ענק עם תקציבי עתק, יש סיכוי בכלל סיכוי לתחרות?

״זה בדיוק המקום שסטארט-אפים מצליחים בו - לעשות בפחות את מה שהחברות הגדולות לא מצליחות לעשות ביותר. זו גישה שמלווה אותי ואת אליעד כבר הרבה שנים״.

בנוסף, מסר סיטי: "התחלנו עם רעיון שאפתני להניח אבן יסוד חדשה בארכיטקטורת המחשב כפי שאנו מכירים אותה ולפתור את בעיות הזיכרון שמאפיינות בעיות חישוב כבדות רבות. בחרנו להתמקד ראשית בבעיית החישוב של בינה מלאכותית. ראינו מגוון פתרונות חדשים בפיתוח בחברות הגדולות ובסטארט-אפים שונים והבנו שהפתרון שלנו שונה מאוד, חדשני מאוד ולכן גם לא פשוט לביצוע, אך מצד שני מביא איתו הבטחה גדולה בדרך לשלב נוסף במהפכה שעוברות מערכות מחשב".

אליעד הלל, מייסד משותף וסמנכ"ל הטכנולוגיות ואסטרטגיית המוצר, מסר: "לעזוב חברה כמו סולראדג' שהייתי חלק ממנה במשך שנים זו לא החלטה טריוויאלית. היה לנו חשוב להבין שאנחנו עוזבים למשהו אמיתי ושונה ושכמובן יכול להביא ערך ללקוחות. למזלנו הניסיון שצברנו הוא בדיוק בלייצר יש מאין, לקחת טכנולוגיות ודיסציפלינות שלא בהכרח הכי קשורות אחת לשנייה ולשלב אותן יחד כדי לבנות משהו גדול יותר".

טל סלובודקין, שותף בקרן StageOne, מסר: "צוואר הבקבוק לאימוץ יישומי בינה מלאכותית מתקדמים כיום הינו מגבלות החומרה. למרות שאנו עדים למספר פתרונות חדשים שמפתחות החברות המובילות בשוק אלו מוגבלים ביכולתם ליישם את המודלים המורכבים שנדרשים ליישומי העתיד. השבב אותו מפתחת נוירובלייד ייחודי בכך שהוא נותן פתרון למגוון רחב מאוד של אלגוריתמים ומספק קפיצת מדרגה טכנולוגית בכל הקשור לאלגוריתמים מתקדמים, כולל אלה שדורשים משאבים רבים".

תגיות