אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המנכ"ל אבי לוי ביקש הלוואה לרכישת עוד 5% ממליסרון, עופר סירבה צילומים: אביב אברמוב, אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

המנכ"ל אבי לוי ביקש הלוואה לרכישת עוד 5% ממליסרון, עופר סירבה

החוזה של מנכ"ל מליסרון מסתיים עוד כשבועיים ולא ברור אם ימשיך בתפקידו. אבי לוי ביקש לקבל הלוואה של כ-400 מיליון שקל מבעלת השליטה ליאורה עופר לרכישת 4%—5% נוספים מהחברה. בינתיים, עופר מסרבת. מליסרון: "מתקיימים מגעים להארכת החוזה"

27.06.2019, 07:46 | גולן חזני

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

האם אבי לוי ימשיך לכהן כמנכ"ל מליסרון? ל"כלכליסט" נודע כי המנכ"ל המוערך, שהחוזה הנוכחי שלו מסתיים באמצע חודש יולי הבא, לא הגיע עד כה להסכמות עם ליאורה עופר, בעלת השליטה בחברה, על תנאי ההעסקה החדשים שלו. המשא ומתן בין הצדדים מתנהל מזה מספר חודשים.

קראו עוד בכלכליסט

דירקטוריון מליסרון אמור להתכנס בעוד כעשרה ימים על מנת לאשר תנאי ההעסקה החדשים של לוי. אולם אלה לא הועברו עד כה לידיעת הדירקטורים, שניזונים משמועות שמגיעות אליהם אודות המגעים האינטנסיביים שמנהל לוי עם בעלת השליטה. ככל הידוע, מבקש לוי הלוואה של מאות מיליוני שקלים מעופר במסגרת ההסכם, לצורך רכישה של כ־5%-4 ממניות החברה. שווי המניות כיום הוא בין 350 ל-430 מיליון שקל. בקשה זו הועברה ככל הידוע ע"י לוי במהלך הפרסומים על השכר של אייל לפידות בשיכון ובינוי. הסכם ההעסקה של לפידות כלל אופציות ל־5% ממניות החברה - אופציות שאושרו באסיפת בעלי המניות של שיכון ובינוי כשהן עמוק בכסף.

לוי ביקש להכפיל למעשה את היקף מניותיו בחברה, העומד על 4.05% באמצעות ההלוואה ולהפוך לבעל מניות מהותי במליסרון. בשוק ההון סבורים כי השאיפה שלו היא להפוך יום אחד לבעל שליטה בחברה. ככל הידוע עופר מסרבת להעניק הלוואה בהיקף כזה ובמקומה היא מציעה שדרוג מהותי של שכרו השנתי, שכולל גם מענקים ואופציות, שגם אותם תשדרג בהסכם החדש — אבל בהתאם לאיכות הביצועים של החברה. את החוזה הקודם שלו חידש לוי ביולי 2015, והוא כלל שכר בעלות חודשית של 166 אלף שקל, בונוסים ואופציות ל־1% ממניות החברה, שמימש. במהלך 2016 ותחילת 2017 הוא מכר מניות מליסרון בכ־133 מיליון שקל, לפני שבסוף 2017 רכש חזרה מניות בכ־25 מיליון שקל.

מקורב לדירקטוריון מליסרון אמר ל"כלכליסט" כי "ליאורה מבינה את הנחיצות של לוי כמנכ"ל ואת התרומה לענף, אבל תתקשה להיעתר לדרישותיו, שכן הציבור שותף לבעלות על מליסרון והוא יתקשה לקבל הטבות של עשרות מיליוני שקלים למנכ"ל בדמות ריבית מועדפת להלוואה. מצד שני לוי לא רעב ללחם, הוא בן 65, אוהב את החברה ואת הניהול שלה, אבל מעוניין להיות יותר ממנהל שכיר, ולממש את התרומה שלו להצלחת החברה".

היענות לדרישות של לוי, כמו גם הסכמות על שיפור מהותי לתנאי השכר שלו, ידרשו אישור של ועדת התגמול במליסרון ושל ועדת הביקורת, בראשן עומד מנכ"ל עזריאלי לשעבר שלמה שרף. בנוסף, יידרש ככל הנראה גם אישור של בעלי המניות של החברה. מדובר אמנם בגופים מוסדיים, שמצויים בקשר הדוק עם לוי, אולם עשויים לטעון שמדובר בשכר לא מידתי, וחלקם, כמו במקרה איל לפידות, אף יצביעו נגד. גורם המעורה בפרטים אמר כי הוא מתקשה לראות מצב שעד אמצע יולי יגיעו לוי ועופר להסכמות לאור הפערים בעמדותיהם.

אבי לוי, צילום: אביב אברמוב אבי לוי | צילום: אביב אברמוב אבי לוי, צילום: אביב אברמוב

אבי לוי - אחד השכירים העשירים במשק

לוי הוא אחד השכירים העשירים במשק והיקף הונו מוערך בקרוב לחצי מיליארד שקל. הוא נחשב למנכ"ל מוערך, ומאז מינויו לתפקיד זינק השווי של מליסרון ב־264.5%. עם זאת, יש לציין כי מליסרון, אחת מחברות הנדל"ן המניב הגדולות בישראל, עם נכסים בתחום הקניונים, מרכזי המסחר ופארקי משרדים לתעשיות עתירות ידע, נהנתה מהביקושים במגזר הנדל"ן המניב, שהביאו לזינוקים גם בשוויין של חברות מקבילות, כמו אלוני חץ ועזריאלי. לוי שימש בעבר כמנכ"ל בריטיש ישראל שבשליטת ליאו נואי. כשזה מכר את השליטה בה למליסרון, עבר לוי לכהן כמנכ"ל מליסרון, תפקיד אותו הוא ממלא מאז 2011. חוזהו נחתם בכל פעם לארבע שנים - ב־2011, 2015 - ועתה עומד לחידוש. כאמור, שבועיים לפני המועד הסופי שני הצדדים לא הגיעו להסכמות, אם כי בסביבתו של לוי טוענים בשיחות פרטיות כי קיים סיכוי טוב שיושגו הסכמות והוא ישאר בחברה. עלות שכרו של לוי בארבע השנים שמאז 2015 ועד 2018 עמדה על 7, 8.6, 6.6 ו־5.3 מיליון שקל. כלומר 27.5 מיליון שקל בארבע שנים.

ליאורה עופר נדרשת להחלטה מהותית ראשונה שלה בעידן שאחרי הפרידה מבן דודה אייל עופר, שהיה שותף לשליטה במליסרון, לאור דרישות חוק הריכוזיות. ליאורה עופר, מחזיקה יחד עם דורון עופר בשליטה (58.4%) במליסרון באמצעות עופר השקעות, כששווי המניות הוא כ־5 מיליארד שקל.

ענף הקניונים עומד בפני אתגרים לא פשוטים

ענף הקניונים נמצא כאמור בפני אתגרים לא פשוטים לאור השינויים בהרגלי הצרכנים והמעבר לרכישות מקוונות. הכניסה של אמזון מחזקת את הדאגה לעתיד הקניונים, כשבארה"ב היא כבר מורגשת בחלק ממרכזי המסחר. לוי נחשב כמי שיודע להתמודד עם האתגרים.

ממליסרון נמסר "אנו מאד מעריכים את פועלו של אבי לוי כמנכ"ל החברה. בימים אלה מתנהל מו"מ כמקובל בחברות ציבוריות על הארכת החוזה העבודה של לוי בחברה". 

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
אין גבול לחזירות
ההוכחה שלא מדובר בעילוי היא פשוטה אם היה מדובר בעילוי היה ממשיך לפרויקט הבא הרי אצל ליאורה הוא כבר הצליח אפשר לומר בקלות שבעולם העסקים הוא כבר הצליח ולכן מתבקש מעבר לעולמות אחרים ולפרויקטים אחרים...ניסיון ההתבססות והאחיזה בחברה מוכיחים שאין מדובר בשכר הוגן אלא בחזירות לשמא שלא עסקינן בעילוי אלא במנהל מן המניין ולכן לא מגיע לו...
מה זה ייתן לו...  |  27.06.19
לכל התגובות