אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מבזוס ועד באפט: כמה זמן לקח לעשירי העולם להגיע למיליון הראשון צילום: איי אף פי

מבזוס ועד באפט: כמה זמן לקח לעשירי העולם להגיע למיליון הראשון

65% מהמיליארדרים עשו את הונם במו ידיהם וזה לא קרה בן לילה; הגיל הממוצע שבו הם הקימו את העסק שהפך אותם לעשירים הוא 27; המיליארדרים שפתחו מיזם טכנולוגי הגיעו למיליון הדולרים הראשונים בתוך 4.5 שנים בממוצע

28.06.2019, 12:02 | שירות כלכליסט
מועדון המיליארדרים בעולם הוא מועדון מצומצם, עם 2,153 חברים, שיחדיו מחזיקים ב-8.7 טריליון דולר, כך לפי פורבס. אבל העשירים ביותר בעולם שעשו את הונם במו ידיהם, לא התחילו ממיליארדים. הם הקימו עסקים, עשו את המיליון הראשון חלקם בתוך זמן קצר וחלקם במשך שנים רבות והמשיכו להתעשר. למעשה, הגיל הממוצע בו עשירי העולם כמו ביל גייטס, ג'ף בזוס ואילון מאסק עשו את המיליון הראשון הוא 36, כך לפי ניתוח נתונים שערכה חברת Slotsia ופורסם במגזין Entrepreneur. החברה השתמשה בנתונים מרשימת העשירים ביותר של פורבס ומקורות נוספים כדי לקבוע באיזו נקודה בחייהם בדיוק הגיעו אותם אנשים להון של מיליון דולר.

לצפייה במחקר המלא לחצו כאן

קראו עוד בכלכליסט

מסתבר שמספר המיליארדרים בעולם ירד השנה לעומת השנה שעברה, אז היו מ-2,208 מיליארדרים, עלייה משמעותית לעומת 2017 בה נכנסו לרשימת העשירים ביותר בעולם 2,043 אנשים.

65% מהאנשים העשירים ביותר בעולם הם כאלה שעשו זאת במו ידיהם, וזה לא קרה בן לילה. משך הזמן הממוצע שלקח לאותם עשירים להגיע למיליון הראשון הוא 8 שנים. הגיל הממוצע שבו הם התחילו במסע לצבירת הונם הוא 27 ואילו בממוצע רק בגיל 36 הם הצליחו לצבור מיליון דולר.

ג ג'ק מא, מייסד ומנכ"ל עליבאבא, פחות משנה עד המיליון הראשון | צילום: עמית שעל ג

אם המטרה שלכם היא להיות מיליארדרים אז התעשייה בה הסיכוי לעשות זאת בזמן הקצר ביותר היא הטלקום. לאנשים שהקימו עסק בתחום הטלקומוניקציה לקח בממוצע 3 שנים להגיע למיליון דולר ואילו כאלה שפתחו מיזם טכנולוגי הגיעו בממוצע למיליון הראשון בתוך 4.5 שנים.

ביל גייטס, מייסד מיקרוסופט, שש שנים למיליון הראשון, צילום: בלומברג ביל גייטס, מייסד מיקרוסופט, שש שנים למיליון הראשון | צילום: בלומברג ביל גייטס, מייסד מיקרוסופט, שש שנים למיליון הראשון, צילום: בלומברג

בנדל"ן לקח למיליארדרים כמעט 6 שנים בממוצע לצבור את מיליון הדולרים הראשונים ואילו כאלה שהקימו עסקים המתמקדים בייצור השקיעו 16.5 שנים בממוצע עד שהגיעו למיליון הראשון. גם בהשקעות ופיננסים ההתעשרות אינה מהירה – בממוצע לקח לעוסקים בתחום 10 שנים כדי לצבור מיליון דולר, חצי שנה יותר מאשר הממוצע בעסקי הקזינו וההימורים.

למרות שנהוג לחשוב על ארה"ב כארץ ההזדמנויות הבלתי מוגבלות וכמקום הטוב ביותר בעולם להתעשרות מהירה, מסתבר המדינה שבה המירוץ לצבירת המיליון הראשון הוא הקצר ביותר היא דווקא אוסטרליה, שם לוקח בממוצע 3 שנים. במקסיקו ודרום אפריקה לוקח בממוצע 4 שנים לצבירת המיליון הראשון ואילו בהודו זה קורה בתוך 4.5 שנים בממוצע. בסין והונג קונג לקח למיליארדרים 6.5 שנים עד שהגיעו למיליון הראשון וברוסיה וצ'כיה המסע נמשך 7 שנים.

המתעשר המהיר ביותר במועדון המיליארדרים הוא ג'ק מא, הבעלים של עליבאבא שהקים את החברה בגיל 35 בשנת 1999 ובאותה שנה כבר עשה את המיליון הראשון שלו. היום הונו מוערך כבר ב-37 מיליארד דולר. ג'ף בזוס, האיש העשיר ביותר בעולם עם הון מוערך של 154.4 מיליארד דולר הקים את אמזון בגיל 30 ועברו שלוש שנים עד שצבר את המיליון הראשון. לביל גייטס לקח 6 שנים מהיום שהקים את מיקרוסופט ועד שהגיע למיליון דולר ולוורן באפט נדרשו 5 שנים עד שצבר את מיליון הדולרים הראשונים.

מארק צוקרברג הקים את פייסבוק בגיל 20 ותוך שנתיים כבר עשה את המיליון הראשון. מייסדי גוגל סרגיי ברין ולארי פייג' הקימו את החברה בגיל 24 ותוך שנה בלבד כבר הגיעו למיליון הראשון. לארי אליסון, מייסד ומנכ"ל אורקל התחיל את המסע לצבירת הונו בגיל 31 ונדרשו לו 9 שנים עד שהגיע למיליון הראשון. קרלוס סלים, איש עסקים ומשקיע ממקסיקו צבר את המיליון הראשון כבר בגיל 25 תוך ארבע שנים ואילו מייקל בלומברג, התחיל בגיל 25 ונדרשו לו 7 שנים כדי לצבור מיליון דולר. סטיב באלמר, שכיהן בעבר כמנכ"ל מיקרוסופט עשה את המיליון הראשון בגיל 30 וזה לקח לו שש שנים.  

תגיות