אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי קווי ה"נייעס" עתרו נגד משרד התקשורת שרוצה לשנות השימוש בקווים צילום: גיל יוחנן

בעלי קווי ה"נייעס" עתרו נגד משרד התקשורת שרוצה לשנות השימוש בקווים

משרד התקשורת מתכוון לשנות את השימוש בקווי המידע המשמשים את הציבור החרדי שלא חשוף לאינטרנט. החברה מבקשת לקבל ממשרד התקשורת את החומרים שעליהם התבסס השימוע

27.06.2019, 14:06 | אביאור אבו

חברת "ימות המשיח", מבעלות קווי ה"נייעס", עתרה לבג"ץ בבקשה לקבל ממשרד התקשורת את החומרים שעליהם התבסס השימוע שפרסם לגבי קווי ה"נייעס".

משרד התקשורת הודיע החודש כי בכוונתו לשנות את השימוש בקווי ה"נייעס", קווי מידע המשמשים ערוץ עיקרי עבור הציבור החרדי שלא חשוף לאינטרנט. מדובר במספרי טלפון אליהם מתקשרים החרדים במטרה לקבל גישה למידע בנושאי אקטואליה, חדשות, תחבורה, רפואה, צבע אדום ועוד. לטענת המשרד יש בשימוש ניצול מופרז של הדקות וחברות הסלולר מפסידות כסף.

בעתירה מתבקש בג"ץ "להוציא צו ארעי וצו ביניים דחוף, שיורה למשיבים שלא לקבל החלטה בשימוע, עד לאחר פרסום שימוע חדש שבמסגרתו יימסר המסד העובדתי המלא שעל בסיסו הוא נערך. שימוע מחייב מסירת מידע ומסמכים רלוונטיים. אלמלא יינתן הצו צפוי להיגרם נזק בלתי הפיך לעותרות ולמאות אלפים של מאזינים לקווי המידע הקולי נשוא ההסדרה המוצעת”.

נתי כהן, מנכ"ל משרד התקשורת, צילום: משרד התקשורת נתי כהן, מנכ"ל משרד התקשורת | צילום: משרד התקשורת נתי כהן, מנכ"ל משרד התקשורת, צילום: משרד התקשורת

 

בציבור החרדי טוענים כי המשרד נגוע בדעות קדומות ואין בידיו הוכחות לטענותיו, שכן רק לאחר הלחץ התקשורתי והפנייה לקבל החומרים, הוא נזכר לשלוח טופס דרישת נתונים לחברות הסלולר. בנוסף, מבקשים העותרים שאם תתקבל החלטה היא תהיה לאחר הבחירות, באישורו של השר הנכנס. 

בשימוע ציבורי שפרסם המשרד, הוא ציין כי הוא סבור שישנו שימוש מופרז בדקות השיחה היוצאות, מה שמוביל לדמי קישוריות גבוהים אותם נדרשות חברות הסלולר לשלם לחברות בעלות שירות קו נייח – כמו בזק, הוט 012 של פרטנר ונטוויז'ן של סלקום. דמי הקישוריות עומדים על אגורה אחת, אשר חצי ממנה מגיע לקווי ה"נייעס". על פי הערכות, מכניסות בעלי קווי המידע כחצי מליון שקל כל חודש. לפני כ-4 שנים דמי הקישוריות עמדו על 6 אגורות, ו-3 אגורות מתוכן היו מועברות אל קווי ה"נייעס".

המשרד מציע שהשיחות יוכלו להמשיך להתבצע, אך רק על ידי חברת תקשורת מסוימת למנוייה, ולא בין רשתות של חברות שונות. לדוגמא, אם בעל קו המידע מחזיק מספר של 012, אז כלל הציבור המעוניין להאזין לתוכן שהוא מציע יצטרך להחזיק גם הוא קו של 012.

אופציה שנייה אותה מציע המשרד היא כי בעל קו מידע יוכל להחזיק מספר בקידומת 1-900, שעבורה נדרשת גביית סכומים נוספים מהמתקשר, לפעמים עד עשרה שקלים לדקת שיחה. בנוסף, קידומת זו סגורה למכשירים "כשרים", מהחשש שהציבור ייחשף גם במקרה זה לתכנים לא נאותים, כמו היכרויות, אסטרולוגיה ועוד.

בציבור החרדי טוענים כי מי שעומד מאחורי סגירת הקווים היא "ועדת הרבנים לענייני תקשורת" האחראית על צנזור שירותים במכשירים הכשרים. לדברים, ההנהגה החרדית הרגישה כנראה שהיא מאבדת כוח כשמול עיניה נוצרים גיבורי תרבות חדשים, ועוד ב-2015 היא טענה במכתב פומבי נגד "לשון הרע ורכילות, ליצנות ולעג לכל קודשי ישראל ומחלוקות".

מבעלי קווי המידע נמסר כי "האסדרה שמוצעת על ידי משרד התקשורת הינה רשלנית, מגמתית ומתבססת על מידע שגוי ובלתי מבוסס בדבר שימוש מופרז בציבור החרדי, על דעות קדומות, סטיגמות ושמועות, ללא כל נתון עובדתי או הערכות כלכליות. הפסקת הפעילות תפגע במאות אלפי המשתמשים אשר הקווים מהווים עבורם כלי תקשורת עיקרי ופוגעת בחופש הביטוי שלהם".

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
על שימוש מופרז, חברות התקשורת גובות מחיר מופרז (חלק ב)
עכשיו, החברות הוסיפו גם תעריף חריגה של כחצי ש"ח. עכשיו אם נקח לדוגמה לקוח שעשה שימוש מופרז, והאזין את כל ה5,000 דקות. הלקוח המסכן הזה ישלם על 2,500 דקות מחיר חריגה - וחברת התקשורת תחגוג על קנס ללקוח של 1250 ש"ח כאשר הדקות עלו לה בסך הכל 25 ש"ח. רווח של למעלה מ1200 ש"ח לחברת התקשורת על חשבון הלקוח שעשה "שימוש מופרז". כך שמשרד התקשורת פשוט לא מעודכן - הוא מבצע שימוע בהתאם לנתונים לא נכונים ולא קיימים. להב 433 הוא המקום לחקור מיהו הגורם שהפעיל את משרד התקשורת לפרסם שימוע תפור שבו קודם מסמנים את המטרה להשבית את קווי המידע הקולי, ואחר כך מחפשים נתונים וסיבות שיצדיקו את זה. משטרת ישראל - אנו בהחלט מצפים לזימון של פקידי משרד התקשורת לחקירה, שיתנו הסבר לשימוע הזה שמריח ומסריח מפלילים.
יוסף  |  27.06.19
לכל התגובות