אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתי הביטקוין יגיע ל-100 אלף דולר ומה יקרה אז צילום: facebook

מנועי הכסף

מתי הביטקוין יגיע ל-100 אלף דולר ומה יקרה אז

זינוק של כמעט 250% מתחילת 2019, עלייה שבועית של 35% ושיא של שנה וחצי החזירו את המטבע הווירטואלי למרכז הבמה. על המשמעויות דיברנו בפרק ה-62 של פודקאסט מנועי הכסף

27.06.2019, 17:53 | שי סלינס

אחרי נפילה שנתית של 74% במהלך 2018 ומחיקה כוללת של 700 מיליארד דולר מהשוק, חזר השבוע הביטקוין לבמה המרכזית - ובענק. זינוק של כמעט 250% מתחילת 2019, עלייה שבועית של 35% ושיא של שנה וחצי במחיר החזירו את העניין למטבע הווירטואלי והעלו מחדש את הדיון על המשמעויות ארוכות הטווח.

בין הסוחרים הדעות חלוקות לגבי הראלי האחרון של הביטקוין. מצד אחד, הסוחרים שסבורים שהעלייה עוד תימשך רואים בעניין הרב את העניין שמגלות חברות כמו פייסבוק וג'יי.פי מורגן בפעילות הקריפטו. מצד שני יש סוחרים ספקניים הטוענים שכלל לא ברור עד כמה היוזמות מטעם חברות הענק יחזקו בטווח הארוך את הביטקוין ואת יתר המטבעות הדיגיטליים.

על הסיבות לזינוק האחרון בביטקוין, על חלקו של הליברה של פייסבוק בעולם הפיננסי העתידי ועל מה אנחנו מאמינים שיקרה אם וכאשר המטבע הווירטואלי יהיה שווה מאה אלף דולר דיברנו בפרק ה-62 של פודקאסט מנועי הכסף עם אורי גרינפלד, הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות בית השקעות. בפרק, התארח אליחי וידל עורך CTECH מבית כלכליסט.

מתי הביטקוין יגיע ל-100 אלף דולר ומה יקרה אז
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאןמתי הביטקוין יגיע ל-100 אלף דולר ומה יקרה אז
 , צילום: רויטרס צילום: רויטרס  , צילום: רויטרס

תגיות

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
לא ממליץ להאזין. דוברים שפשוט לא יודעים מזה ביטקוין מסבירים על ביטקוין.
שמעתי את ההתחלה, ואז אחד הדוברים בצורה מביכה מסביר שהביטקוין לפעמים יקר מדי, אז "אולי כדי לשבור את הביטקוין לחלקים קטנים יותר שאפשר יהיה לקנות אותו ולא רק לעשירים...". כמה חוסר הבנה - כל ביטקוין מתחלק לשמונה אפסים לאחר הנקודה. ז"א שאני יכול לקנות 0.00000001 ביטקוין. ואגב היו שם עוד טעויות שבכלל קשורות להבנה בעולם כלכלי - כמו שנטען שהדולר והיורו "לעיתים צמודים לזהב...". הדולר לא צמוד לזהב משנה 1971. זה מה שיוצר את האינפלציות לאורך השנים.
איציק  |  25.08.19
30.
מספר תיקונים לנאמר בפודקאסט
1. הביטקוין ניתן לחלוקה ליחידות של 100 מיליון הביטקוין הקרויות סאטושי. אפשר לסחור בשברי ביטקוין . זה גם למעשה הפיתרון האמיתי להתמודדות הביטקוין עם האינפלציה ועם הגידול בשימוש ובשוק הכלכלי שהוא מאפשר את השימוש בו. הרעיון הוא שעודף הביקוש יביא את ערכו של הביטקוין למשל למיליון דולר ואז הסאטושי יהיו הסנטים. זה מה שיהיה לנו בארנק בעוד ראשוני המשקיעים יהפכו לטריליונרים בדולרים. 2. טכנולוגיית הבלוקציין אינה מהירה אלא איטית מאד ביחס לטכנולוגיה של חברות כרטיסי האשראי למשל. קצב הסליקה של הבלוקציין של הביטקוין איטי עד פי 1000 מזה של ויזה. הערה נוספת: הליברה לדעתי לא תתפוס במדינות עם מטבע חזק משום הצמדתה לסל מטבעות. זהו מטבע "יציב" שלא נותן הצמדה בלעדית לשום מטבע ולכן אינו יציב בשום ארץ.
בילבי בת גרב  |  30.06.19
29.
תרמית פירדמידה ברורה. אבל עדיין אפשר לעשות בה הרבה כסף...
אנשים מבלבלים בין שני נושאים. יתכן שביטקוין הוא השקעה מצוינת לטווח זמן מסוים. אבל.. הביטקוין הוא אוויר, כסף מונופול שהסיבה היחידה שיש לו ערך נובעת מאי הבנה של אנשים מה זה ומתופעת העדר. ברגע שההבנה שמדובר באוויר תשקע, הביטקוין יתרסק ולמעשה ייעלם בסוף. עדיין אפשר בינתיים לעשות הרבה כסף על גביו של מטומטמים אחרים. אבל תיזהרו שלא אתם תהיו המטומטמים שאחרים יעשו על גבם את הכסף...
ג'ון בריון  |  29.06.19
27.
יתרונות חסרונות
מצד אחד יש לך מטבעות של מדינות שמזמן לא מגובות בנכסים ושהערב היחידי הוא האזרח (שבבוא היום מתנער מהחוב) ומהצד השני אלטרנטיבה בין לאומית שאינה מושפעת ממדינה ספציפית עם תנועה בין מדינות בלי עמלות או פיקוח. גם אם אני שכיר אני שמח לדעת שיש לי סכום לשעת חירום שאף שלטון לא יוכל לדעת בו.
ל-25  |  29.06.19
לכל התגובות