אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האקדמיה נגד מועצת רואי החשבון: "פוגעים במקצוע" צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

האקדמיה נגד מועצת רואי החשבון: "פוגעים במקצוע"

ראשי החוגים ללימודי ראיית חשבון מתרעמים על השינויים במבנה ההסמכה, בטענה כי יובילו לירידה בביקוש הסטודנטים. מנכ"לית משרד המשפטים: "אנחנו בתהליך כמה שנים. מדוע לא השמיעו קול עד כה?"

02.07.2019, 07:04 | עמרי מילמן

ראשי החוגים ללימודי חשבונאות יוצאים נגד השינויים במבנה ההסמכה עליהם הודיעה בשבוע שעבר מועצת רואי החשבון, בראשה עומדת מנכ"לית משרד המשפטים אמי פלמור. ל"כלכליסט" נודע כי 11 נציגי המוסדות האקדמיים פנו לשר המשפטים הזמני אמיר אוחנה בדרישה לבטל את כוונת המועצה להוסיף מבחן הסמכה במסים.

קראו עוד בכלכליסט

"אנו סבורים שהחלטה כזאת לגבי סטודנטים שמתחילים ללמוד בשנת הלימודים הבאה תפגע קשות בביקוש ללימודי חשבונאות ובעקבות כך באיכות רואי החשבון בעתיד", כתבו במכתב שהעבירו לאוחנה.

המאבק על לימודי החשבונאות מתחולל כבר שנתיים, על רקע הרצון של משרד המשפטים לפשט את הרגולציה בענף ומחאות הסטודנטים על מבחני ההסמכה המכשילים. בשבוע שעבר הודיעה המועצה כי תכנית הלימודים החדשה בראיית החשבון תכלול שבעה סמסטרים בשכר לימוד אקדמי, העומד על כ־10.5 אלף שקל בשנה. מדובר בשינוי המיטיב עם כיסו של הסטודנט, שנדרש כיום לששה סמסטרים בשכר אקדמי ולאחר מכן לשנת השלמה. מי שמפסיד משינוי זה הם המוסדות האקדמיים שבמשך שנים גזרו קופונים שמנים על שנת ההשלמה, שעלותה עומדת בממוצע על 25 אלף שקל, וכמובן המרצים, שנהנו על פי הערכות משכר שעתי שהגיע גם ל־1,500 שקל.

רואי חשבון חדשים, צילום: קובי קנטור רואי חשבון חדשים | צילום: קובי קנטור רואי חשבון חדשים, צילום: קובי קנטור

עוד קובעת התוכנית, שגובשה בתיאום עם המל"ג, כי אורך הבחינות הסופיות בחשבונאות יקוצר לארבע שעות, במקום שמונה שעות במצב הנוכחי. השינוי הנוסף, שעורר במיוחד את חמתם של ראשי החוגים, הוא תוספת של בחינת הסמכה בתחום המסים.

בין נציגי המוסדות להשכלה גבוהה הקובלים על השינויים שמבקשת פלמור להכניס בתחום נמצאים רו"ח שלומי שוב, ראש תכנית חשבונאות במרכז הבינתחומי הרצליה, רו"ח ארנון רצקובסקי ראש מסלול חשבונאות באוניברסיטת חיפה, פרופ' אייל בהרד ראש המחלקה לכלכלה באוניברסיטת בר אילן ופרופ' ירון זליכה ראש ההתמחות בחשבונאות בקריה האקדמית אונו.

במכתב ששלחו כתבו נציגי המוסדות כי "תוספת של בחינת הסמכה במסים, מעבר לכך שלדעתנו אינה נכונה, היא בעלת משמעות הרסנית ויכולה לפגוע קשות במקצוע במיוחד בזמנים הקשים בו הוא נמצא כעת. אנו סבורים כי הבחינה במסים אינה חלק מליבת תפקידו של רואה החשבון, שהיא כידוע ביקורת של דו"חות כספיים".

אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים, צילום: אוראל כהן אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים | צילום: אוראל כהן אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים, צילום: אוראל כהן

בתגובה לכך מנכ"לית משרד המשפטים פלמור, אמרה ל"כלכליסט" כי המועצה נמצאת בתהליך טיוב רגולציה כמה שנים במהלכן אף אחד מראשי החגים, זולת שלומי שוב, לא השמיע קול בנושא. "עשינו תהליך עם המל"ג, ויצאנו בקול קורא. מדוע הם לא באו אם הם דואגים לסטודנטים ולעתיד המקצוע?".

מנגד, ישנם מוסדות שדווקא קיבלו את השינויים בתמיכה רבה, ובהן אוניברסיטת תל אביב שהכריזה כי תאמץ את התוכנית כבר השנה, והאוניברסיטה העברית שראשת החוג שלה לחשבונאות עמדה בראש היגוי התוכנית.

במועצת רואי החשבון מקווים כי המהלכים אותם הם מקדמים כעת גם יסייעו למשוך בחזרה אל המקצוע סטודנטים נוספים לאור הירידה בביקוש ללימודי החשבונאות בשנים האחרונות. המחסור בסטודנטים, שיתורגם בהמשך למחסור ברואי חשבון, עלול להקשות על עבודת הביקורת שהם נדרשים לעשות בחברות, וכמובן לייקר אותה.

תגיות

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
למה שאנשים ילכו ללמוד חשבונאות?
מסלול מפרך ולא מתגמל.. אחרי שנים של לימודים אינטנסיבים יש מבחני מועצה שב2 מועדים אחרונים היה פחות מ40 אחוז מעבר.. ומה שמחכה אחכ זה עבדות בשכר מינימום למשך שנתיים.. עוד מבחן אתם חושבים שזה מה שישנה את דעת הסטודנטים.. תתחילו בלעשות חריש עמוק בתוך המועצה ולהעיף את כל מי שהיה קשור ל4 מועדים אחרונים שבגין חלקם היה צורך להגיע לבית משפט לעשיית צדק.. ואלה שלא הגיעו לבית משפט היה בהם אחוזי מעבר נמוכים מאוד.. רק להזכיר עד לפני השינוי אחוזי מעבר היו סביב 80%
אבי  |  03.07.19
לכל התגובות