אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בתוך פחות משנתיים: גיוס שני לקרן גרוב של היזם דב מורן צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

בתוך פחות משנתיים: גיוס שני לקרן גרוב של היזם דב מורן

בדומה לקודמתה, גם הקרן השניה, שתגייס 120 מיליון דולר, תשקיע בשלבי סיד של חברות בתחומי הבינה המלאכותית. מורן: "יכולנו לגייס יותר, אבל קרן הון סיכון טובה צריכה לתת פי 3 על הכסף ובסכומים גדולים מדי קשה לשמור על איכות החברות"

03.07.2019, 08:20 | סופי שולמן

פחות משנתיים מהשלמת גיוס קרן גרוב (Grove), דב מורן נמצא בשלבים מתקדמים לגיוס קרן נוספת, כך נודע ל"כלכליסט".

כמו בעבר, התכנון המקורי היה לגייס 110 מיליון דולר, אך לאור הביקוש הסכום הועלה ל־120 מיליון דולר. מורן כבר השיג התחייבויות ממשקיעים לגבי מרבית הסכום וחלק לא קטן מהמשקיעים הם גופי פמילי אופיס, המנהלים את הנכסים של משפחות עשירות מחו"ל שמביעות עניין בהייטק הישראלי.

קראו עוד בכלכליסט

דב מורן אומר כי לאור הצלחת הקרן הקודמת ניתן היה לגייס סכום גדול יותר לקרן החדשה, אך הוא אינו מאמין שיש בכך צורך: "קרן הון סיכון טובה צריכה לתת תשואה של פי שלושה על הכסף, וכשמדובר בסכומים גדולים מדי קשה לשמור על איכות החברות", הוא אומר ל"כלכליסט".

דב מורן. ממציא הדיסק־און־קי עבר לתעשיית ההון סיכון , צילום: עמית שעל דב מורן. ממציא הדיסק־און־קי עבר לתעשיית ההון סיכון | צילום: עמית שעל דב מורן. ממציא הדיסק־און־קי עבר לתעשיית ההון סיכון , צילום: עמית שעל

מורן הוא אחד היזמים הסדרתיים המוכרים בישראל והתפרסם בעיקר כממציא הדיסק־און־קי וכמי שמכר את חברת אם סיסטמס שהקים לסאנדיסק תמורת מיליארד וחצי דולר ב־2006.

משקיע בשלבי סיד של דאטה סיינס ולמידת מכונה

מאז אם סיסטמס הוא הקים מספר סטארט־אפים, אך בשנתיים האחרונות עבר לתעשיית ההון סיכון. לצד מורן שותפים בקרן גרוב לוטן לבקוביץ' בוגר 8200, וסיגלית קלימובסקי ששימשה בתפקידים בכירים במודו וקומיגו שהקים מורן בעבר.

הקרן החדשה תפעל במתכונת הדומה לקרן הקודמת: היא תשקיע בעיקר בשלבי הסיד בחברות שפועלות בתחומי הטכנולוגיה המתקדמים של בינה מלאכותית, דאטה סיינס ולמידת מכונה. בגרוב שמו כיעד להשקיע גם בחברות שמפתחות טכנולוגיות חדשניות עבור התעשייה המסורתית.

הקרן החדשה יוצאת לדרך לאחר ש־85% מכספי הקרן הקודמת כבר הושקעו ולדברי מורן היא מציגה תשואה פנימית של 39% על ההשקעות האלה. מספר חברות שקיבלו השקעת סיד קטנה מגרוב כבר השלימו סבבי גיוס נוספים מענקיות טכנולוגיה כגון סמסונג, אינטל וקוואלקום.

אחת ההשקעות המוכרות ביותר של גרוב היא חברת RapidAPI, שבנתה פלטפורמה לפיתוח ממשקים (API), אחד התחומים החמים בעולם התוכנה היום. בתחילת יוני הודיעה החברה על גיוס 25 מיליון דולר מגופים נחשבים, ובהם קרן ההשקעות של מיקרוסופט 12M וקרן אנדרסן הורוביץ. גרוב היתה המשקיעה הראשון בחברה, שגייסה עד היום 37.5 מיליון דולר.

חברות שלכדו את עיני מיקרוסופט ומריוס נכט

השקעות בולטות נוספות של הקרן הראשונה של גרוב הן טריאיי (Trieye), שמפתחת טכנולוגיה לכלי רכב אוטונומיים ואמורה לאפשר להם ראייה בתנאי מזג אוויר קשה. החברה גייסה לאחרונה 17 מיליון דולר בהובלת אינטל קפיטל ובהשתתפות מריוס נכט, אחד ממייסדי צ'ק פוינט.

גם כאן גרוב היתה המשקיעה הראשונה בחברה, עם השקעת סיד של 3 מיליון דולר - אחת ההשקעות הראשונות של הקרן לאחר הקמתה בסוף 2017.

אינטל קפיטל ונכט השקיעו בשבוע שעבר גם בנוירובלייד, חברה נוספת שזוהתה על ידי קרן גרוב. החברה, שמפתחת שבב בינה מלאכותית, גייסה 23 מיליון דולר, ובכך הגיעה לגיוסים בסכום כולל של 27.5 מיליון דולר.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
תגובה ל3
הקרנות הקטנות ״והמתמחות״ לא מגיעות להחזר טוב יותר אם בכלל. בדרך כלל מדובר בשם מכובס לקרנות שלא הצליחו לגייס מספיק כסף. לא ראיתי קרנות שבאמת מתמחות (למעט, אולי, קרנות תאגידיות). לקרנות המשניות אין דיל פלואו מספיק טוב (הפייסבוק או הטסלה הבאה תלך לסקויה ואפילו לויולה לפני שתגיע לקרן ״מתמחה״), הן לא מצליחות להשקיע מספיק כסף בסיבובים מתקדמים יותר והן נאלצות בדרך כלל להצטרף ולא להוביל השקעות. כך שאני לא יודע מה זה ״ידוע בעולם״, אבל הרוב המכריע של הקרנות, קטנות או גדולות, מפסידות לא רק ריאלית אלא גם נומינלית, ויומרה להכניס פי 3 על הכסף היא פנטזיה גמורה. ליזם עצמו עדיף להיות חלק מקרן גדולה ולא ״מגשים פנטזיות״ של קרן ״מתמחה״.
אנליסט  |  04.07.19
3.
"לא חברון"... תגובה ל-1
יתרון הגודל בקרנות? חחח. כמו שכתבת "לא חברון". התכוונת ל"לא חסרון" אבל אתה טועה לא רק בספלינג.... ידוע בעולם שקרנות גדולות מתקשות ליצור החזרים טובים. הקרנות שנותנות החזרים טובים הן הקרנות המתמחות והקטנות יותר. ברור שמנהלי הקרנות רוצים ליצור קרנות גדולות ככל האפשר - דמי ניהול יותר גדולים. למה לא?
הודי  |  04.07.19
1.
אגדות וסיפורים.
אין קרן הון סיכון שמחזירה פי 3 על הכסף. הדבר הזה לא קיים. קרנות שמחזירות מעל מדד אס אנד פי הן קרנות נהדרות, הרוב המכריע מפסידות. הצלחתה של קרן, במיוחד של קרן קטנה, תלויה בגישה לחברות הטובות ובקשרים שיש לה עם קרנות אחרות. כשיש כבר חברה טובה להשקיע בה, גודל הוא יתרון עצום ולא חברון.
אנליסט  |  03.07.19