אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אין קונים: אגוד לא הצליח למכור את מניותיו בחברת חוף התכלת צילום: סיון פרג'

אין קונים: אגוד לא הצליח למכור את מניותיו בחברת חוף התכלת

הבנק, שהציע למכירה נתח של 15% מהמניות בחברה - המחזיקה בקרקעות לאורך כביש החוף - ביקש מחיר מינימום של 130 מיליון שקל; הערב הוא מודיע: "לא התקבלו הצעות הולמות, הבנק ימשיך לבחון את המתווה והעיתוי המתאים למכירה"

02.07.2019, 19:47 | מיקי גרינפלד

מהלך המכירה של מניות בנק אגוד בחברת חוף התכלת הסתיים בכישלון - מבלי שנמצא רוכש המוכן לבצע את העסקה בתנאים שהציב הבנק. כך עולה מדיווח שמוציא הערב הבנק לבורסה. .

קראו עוד בכלכליסט

חוף התכלת מחזיקה במקרקעין מהמבוקשים ביותר בישראל, לאורך קו החוף שבין הרצליה לתל אביב, ולצד אגוד מחזיקים בה קבוצת אלייד הפרטית ומשקיעים פרטיים נוספים. בחודש פברואר השנה הודיע בנק אגוד על כוונתו למכור את מניותיו בחברה, נתח של 15% - בהתאם להחלטת דירקטוריון אגוד, כחלק ממהלך כולל של התייעלות שאושר בנובמבר 2018.

בחודש מאי פרסם אגוד את מחיר המינימום המבוקש בעסקה, סכום של 130 מיליון שקל - ופרסם בעיתונות הזמנה לגופים מוסגיים או קרנות להגשת הצעות לרכישת ההחזקות; לפי הסכום המבוקש, אגוד העריך את שווי חוף התכלת בלפחות 867 מיליון שקל.

אגוד שכר את שירותי אפסילון חיתום, שילווה את הבנק בבחינה של מימוש ההחזקות בחוף התכלת ובהוצאה לפועל של העסקה. ואולם, עתה מתברר כאמור, שהמהלך לא הבשיל לעסקה - בנק אגוד מציין בדיווח לבורסה שבכוונתו לבחון חלופות אחרות של עסקה, וכך גם את העיתוי המתאים יותר לביצועה. "לאחר שהשלים את תהליך ההזמנה להציע הצעות, מבלי שהתקבלו הצעות ההולמות את מלא דרישות הבנק, ימשיך הבנק לבחון אפשרות מכירת האחזקות בחוף התכלת, של המתווה ושל העיתוי המתאים למכירה", נאמר בהודעת אגוד.

הנכסים של חוף התכלת כוללים את הפרויקט של מיקרוסופט המוקם בימים אלה בהרצליה, שבו מחזיקה החברה 20% מהמניות (ואגוד כאמור 15% מנתח זה), לצד ארקו, קנדה ישראל ותדהר (כל אחת מהשלוש מחזיקה 24% בפרויקט). מיקרוסופט חתמה על הסכם שכירות של 21 שנה בנכס, עם דמי שכירות שנתיים של כ-57 מיליון שקל.

נכס נוסף הוא הפרויקט המשותף עם ביג סמוך לסינמה סיטי, מרכז הקניות שבו מחזיקות ביג וחוף התכלת במשותף, 50% לכל אחת מהן. הנכס השלישי הוא קרקע של 400 דונם מזרחית לכביש החוף בין מנדרין לפרויקט מיקרוסופט – מבדיקת כלכליסט עולה שמחיר הקרקע באזור עומד על סביב 1.2 מיליון דולר לדונם.

בנובמבר 2018 החליט כאמור אגוד על עקרונות לתוכנית פעולה להתייעלות, בעקבות כישלון מהלך המיזוג עם בנק מזרחי (שנפסל על ידי רשות ההגבלים). מטרת התוכנית היתה שפורסמה היא להגדיל את יחסי ההון של הבנק, כך שבמהלך שנת 2019 יעמוד יחס הלימות ההון הראשוני של הבנק על 10.3%, תוך שמירת יציבות הרווחיות והתשואה. בשעתו ציין הבנק שהתוכנית תכלול שינויים תפעוליים ומבניים מסוימים בסניפים וביחידות של הבנק וכן הפסקת פעילות הבנק בתחום הייעוץ הפנסיוני אשר אינה מהווה חלק מליבת פעילות הבנק.

שבי שמר מנכ"לית אגוד , צילום: סיון פרג שבי שמר מנכ"לית אגוד | צילום: סיון פרג' שבי שמר מנכ"לית אגוד , צילום: סיון פרג

תגיות