אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב אישרה השקעת ענק של סופטבנק בחברה המפתחת כלי רכב אוטונומיים צילום: בלומברג

ארה"ב אישרה השקעת ענק של סופטבנק בחברה המפתחת כלי רכב אוטונומיים

ועדה ביטחונית אמריקאית אישרה השקעה של 2.3 מיליארד דולר של תאגיד סופטבנק בחברת קרוז (Cruise) המפתחת כלי רכב אוטונומיים ונמצאת בשליטת GM. ארה"ב עוקבת אחר סופטבנק על רקע קשריה ההדוקים והשקעותיה הגדולות במספר רב של חברות סיניות

06.07.2019, 17:25 | שירות כלכליסט

ועדה ביטחונית אמריקאית אישרה השקעה של 2.3 מיליארד דולר של תאגיד סופטבנק בחברת קרוז (Cruise) המפתחת כלי רכב אוטונומיים ונמצאת בשליטת ג'נרל מוטורס – כך מסרה החברה לרויטרס.

סופטבנק נמצאת תחת עינה הפקוחה של ארה"ב עקב קשריה ההדוקים עם חברות סיניות, וזאת על רקע מלחמת הסחר בין וושינגטון ובייג'ינג. סופטבנק נמצאת בתהליך גיוס שני של 100 מיליארד דולר למה שמכונה "קרן החזון" שלה, אחרי שכבר גייסה והשקיעה סכום דומה.

קראו עוד בכלכליסט

ועדת ההשקעות הזרות בארה"ב (CFIUS), אשר מפקחת על עסקאות בעלות פוטנציאל לאיים על הביטחון הלאומי של המדינה, אישרה את ההשקעה בהתבסס על הוכחות חדשות שהטכנולוגיה שמפתחת קרוז לא תגיע לידיה של סופטבנק, כך אמר מקור המקורב לנושא. האישור פותח בפני סופטבנק מושב בחבר המנהלים של קרוז, ומבטיח לאחרונה מקור מימון חשוב, זאת לאחר שגייסה בשנה שעברה 7.25 מיליארד דולר, כך אמרה החברה.

רכב אוטונומי של Cruise שבשליטת ג רכב אוטונומי של Cruise שבשליטת ג'נרל מוטורס | צילום: GM רכב אוטונומי של Cruise שבשליטת ג

"החדשות מהיום הן צעד חשוב נוסף אל עבר עמידה במטרתנו לפתח ולהפיץ כלי רכב נהוגים עצמאית בקנה מידה נרחב", כך אמר מנכ"ל קרוז, דן אמאן, לרויטרס. הכוונה להשקיע 2.3 מיליארד דולר בחברת הטכנולוגיה האמריקאית נחשפה ע"י סופטבנק במאי 2018 כחלק מגל השקעות של קונגלומרט הטכנולוגיה והתקשורת היפני בחברות אינטלגנציה מלאכותית, ניתוח מידע, שירותים פיננסיים וכלי רכב אוטונומיים.

כוונותיה של סופטבנק הדליקו תחילה נורה אדומה אצל האמריקאים כיוון שהיא משקיעה במספר רב של חברות, חלקן סיניות, ומעודדת חברות בהן היא משקיעה לשתף אותה במידע. CFIUS הייתה מודאגת במיוחד בנוגע להשקעותיה המשותפות של סופטבנק עם חברת טנסנט אחזקות – ענקית גיימינג ומדיה חברתית סינית, וכן בקשר להשקעותיה בחברת שיתוף הנסיעות הסינית Didi, שהועדה חששה שתגנוב טכנולוגיה מהחברה האמריקאית.

תגיות