אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיתוף הפעולה בין מתי כוכבי לסמסונג נגמר בשום דבר צילום: גטי אימג'ס

בלעדי לכלכליסט

שיתוף הפעולה בין מתי כוכבי לסמסונג נגמר בשום דבר

חברת Mybitat של היזם הישראלי השיקה ב־2015 שיתוף פעולה עם החברה העולמית לפיתוח מערכת בית חכם לקשישים - אולם הפעילות נסגרה ללא תוצאות. בשבוע שעבר נודע כי גם מיזם Heed של כוכבי נסגר

15.07.2019, 11:53 | מאיר אורבך

שיתוף הפעולה בין חברת Mybitat של היזם הישראלי מתי כוכבי לבין סמסונג העולמית, לפיתוח מערכת בית חכם מיוחדת עבור קשישים, הופסק והפעילות המשותפת נסגרה, כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

מתי כוכבי. "המיזם המשותף לא הבשיל למוצר", צילום: גטי אימג מתי כוכבי. "המיזם המשותף לא הבשיל למוצר" | צילום: גטי אימג'ס מתי כוכבי. "המיזם המשותף לא הבשיל למוצר", צילום: גטי אימג

במסגרת שיתוף הפעולה, שעליו הכריזו ב־2015, החברות הודיעו כי יפתחו יחד פתרון בית חכם המיועד לשפר את איכות חייהם של קשישים ולאפשר להם להמשיך ולהתגורר בביתם ללא פיקוח צמוד. הפתרון של סמסונג ו־Mybitat היה אמור לכלול מערכת לניטור את השגרה היומית ורווחתם של קשישים השוהים בבית בגפם - ולהתרעה במקרים של פציעה, תאונה או אירוע רפואי.

Mybitat, מקבוצת AGT של כוכבי, מתמחה בטכנולוגיית "האינטרנט של הדברים" (IOT) ומפתחת פתרונות מיזוג נתונים ואנליטיקה של ביג דאטה.

בהודעה על שיתוף הפעולה בין החברות מ־2015 אמר כוכבי: "אנו מאמינים כי יש מקום רב לשיפור במערכות הקיימות לטיפול בהזדקנות ומעוניינים להגדיר מחדש את המערכות הללו ולספק לאוכלוסייה המזדקנת חלופות זולות אשר פותחות בפניה אפשרויות חדשות". לדבריו, "שיתוף הפעולה הזה עם מרכז האסטרטגיה והחדשנות של סמסונג יאפשר לנו להגיע מהר יותר ליום שבו יותר קשישים חיים בבריאות טובה יותר בסביבה מוכרת ונוחה".

אבל ההבטחות הגדולות של כוכבי וסמסונג לא הפכו למציאות. מ־AGT נמסר ש"המיזם המשותף לא הבשיל למוצר. קבוצת AGT המשיכה בפיתוח המוצר והרחיבה אותו לגילאים נוספים. על המוצר עובדים היום מומחים מתחום הבינה המלאכותית במרכז הפיתוח בגרמניה".

בשבוע שעבר נחשף ב"כלכליסט" כי מיזם Heed של כוכבי וארי עמנואל נסגר אף הוא וחלק מעובדיו פוטרו. החברה פיתחה פלטפורמה לשדרוג חוויית צפייה במופעי מוזיקה וספורט באמצעות איסוף מידע על הקהל, ומיפוי תגובותיו. החברה גייסה כ־60 מיליון דולר ממשקיעים כסופטבנק והעסיקה כ־30 עובדים.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
תגובה אחת צודקת באופן חלקי בלבד, לא רק הבדידות פוגעת, גם שבריר שניה של חוסר זהירות
כן, חום ואהבה עוזרים מאוד, מאריכים חיים, משפרים תחושת רגש ומצב רוח. חוסר תשומת לב של הבן ו\או חוסר זמינות ו\או חוסר ידיעה מביאים לאסונות מידיים.. לכן, בדידות זה מחלה שקטה ואיטית, אבל חוסר נגישות ונראות זה פגיעה בלתי הפיכה שדורשת טיפול מידי..
חוסר תשומת לב משתקף בעוד דברים  |  15.07.19
5.
ל-3: אני עובד לוג'יק לשעבר
מרק היקר, עבדתי בלוג'יק ועזבתי מפאת קידום בחברה אחרת. לא נהניתי לעבוד שם (to say the least), אבל אני יכול להגיד לך שמה שאמרת לא נכון בעליל! המערכות הותקנו ועוד איך, הן ניתנות לראיה בעין בלתי מזויינת ברחובות אותה עיר בה הותקנו (תחת כל עץ דקל רענן). מציע לך להביע דיעות שמבוססות על מידע ולא לבלבל את המוח.
גבי  |  15.07.19
4.
לא תמיד מצליח...
כמהנדס אני יכול לומר שהרבה מאתנו מתאהבים בטכנולוגיה שהיא אולי טרם-זמנה, אולי יומרנית במטרותיה, אולי, אולי, אולי... לא כל טכנולוגיה, שתהיה אלגנטית כמה שתהא מתאימה לכולנו או אפילו חלק קטן מאיתנו, ראה "רכב אוטונומי", רק הקונספציה מבהילה למרות שאני מבין ש"עם הזמן, בלא, בלא, בלא..."
ARIK  |  15.07.19
לכל התגובות