אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הראל מחלקת דיבידנד של 107 מיליון שקל בזכות עודפי הון גבוהים צילום: מיה כרמי-דרור

הראל מחלקת דיבידנד של 107 מיליון שקל בזכות עודפי הון גבוהים

אחרי מגדל והפניקס, הראל פרסמה את יחס כושר הפירעון שלה, המעיד על עודף של 119% על הדרישות הרגולטוריות; כלל הודיעה על עודף הון מזערי של 101%, לא תחלק דיבידנד

15.07.2019, 11:20 | רחלי בינדמן

אחרי מגדל והפניקס, גם הראלמפרסמת את דוח יחס כושר הפירעון שלה המעיד על עודף הון למול הדרישות הרגולטוריות של 119% נכון ל-2018 שבעקבותיו הודיעה הראל על חלוקה של 107 מיליון שקלים כדיבידנד.  

קראו עוד בכלכליסט

כפי שפורסם לפני חודש ב"כלכליסט", חודש יולי הוא חודש מכונן לחברות הביטוח שמפרסמות בזו אחר זו את האופן שבו הן התאימו את עצמן לדרישות הסולבנסי המחמירות שדורשת רשות שוק ההון. דרישות אלה גוזרות את יכולתן לחלק דיבידנדים - שכן לפי הוראות הרשות רק עמידה של 100% לפחות בדרישות ההון מאפשרת בכלל לחשוב על חלוקת דיבידנד. בפועל כל חברת ביטוח נדרשה להגדיר במסגרת הדירקטוריון שלה את העודף מעל 100% שמעליו תתאפשר חלוקה.

מגדל כזכור הציגה לפני חודש עודף צנוע יותר של 109% שבעקבותיו הודיעה על דיבידנד של 350 מיליון שקל. הפניקס שהציגה עודף משמעותי הרבה יותר של 134%, אך עדיין לא הכריזה על חלוקה (שמן הסתם עוד תבוא).

הראל ומנורה היו הראשונות לחזור לחלק דיבידנדים מאז 2015 אז נעצרו הדיבידנדים בגלל הסולבנסי. הפניקס הצטרפה רק השנה עם דיבידנד של 250 מיליון שקל שחולק במרץ (על בסיס עודף ההון של 2017 - ועתה תוכל לחלק גם על בסיס תוצאות 2018).

בתוך כך דיווחה הבוקר כלל ביטוח, החברה היחידה שנותרה בעצם בענף שלא חילקה דיבידנד מאז 2015, על יחס כושר פירעון  עם עודף של 101% בלבד - מה שכמובן לא מאפשר לה עדין לחלק דיבידנד לבעלי המניות שלה. כלל טרם מיצתה את אפשרויות גיוס ההון המשני שלה שצפוי לאפשר לה להגיע לעודף הון של 106% - אך גם אז ספק אם יהיה מדובר בעודף שיאפשר חלוקת דיבידנד משמעותית.

יאיר המבורגר, יו"ר הראל ומבעלי השליטה בחברה, צילום: מיה כרמי-דרור יאיר המבורגר, יו"ר הראל ומבעלי השליטה בחברה | צילום: מיה כרמי-דרור יאיר המבורגר, יו"ר הראל ומבעלי השליטה בחברה, צילום: מיה כרמי-דרור

תגיות