אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדקו: מה עשתה קרן ההשתלמות שלכם בחודש יוני? צילום: שאטרסטוק

בדקו: מה עשתה קרן ההשתלמות שלכם בחודש יוני?

ענף קרנות ההשתלמות רשם תשואה של 1.8% ביוני, ומחק את ההפסדים שנרשמו בחודש שקדם לו. הלמן־אלדובי, שהצטיינה בחודש מאי, חזרה לתחתית הטבלה. הראל ואקסלנס צמודות בפסגה עם תשואה של 2.01%

16.07.2019, 08:59 | חזי שטרנליכט

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

אחרי חודש מאי, שהיה שלילי עבור קרנות ההשתלמות וענף הגמל, נרשם בחודש יוני פרץ של אופוריה בקרב המשקיעים שהוביל לזינוק בתשואות בענף קרנות ההשתלמות. בדיקת "כלכליסט" החודשית את קרנות ההשתלמות הכלליות הגדולות בענף מראה על חודש חיובי ביותר, שבו קרן ההשתלמות ה"חלשה" ביותר, זו של של הלמן־אלדובי, רשמה תשואה של 1.62%.

קראו עוד בכלכליסט

למקום הראשון הגיעו שתי קרנות השתלמות עם תשואה דומה — הראל השתלמות כללי ואקסלנס השתלמות כללי — עם 2.01% כל אחת. ככלל, התשואה הממוצעת בקרנות ההשתלמות הגדולות עמדה על 1.8% בחודש יוני. מתחילת 2019 רשמו קרנות ההשתלמות עלייה של 7.1%. בשלוש השנים האחרונות עומדת התשואה הממוצעת על 17.9%.

התיקון החד מלמד על ההפכפכות בשווקים

התיקון החד ביחס לחודש מאי, שבמהלכו ירדו קרנות ההשתלמות הגדולות בממוצע ביותר מ־1%, מלמד על ההפכפכות הרבה השוררת בשווקים כיום. הסיבה היא הערכה בשווקים הגלובליים לשפיה צפויות הורדות ריבית בארה"ב, מה שמרמז על המשך זרימת האשראי הזול בהמשך הדרך, ומתבטא באופן מיידי בחיוב בשווקים הפיננסיים.

מתחילת 2019 רשמו קרנות ההשתלמות הכלליות תשואה חיובית. המצטיינת היא קרן ההשתלמות אלטשולר שחם השתלמות מסלול כללי, שהיקף נכסיה הוא הגדול בקטגוריה (32 מיליארד שקל) ושרשמה תשואה העומדת על 9.07% מתחילת 2019. אלטשולר שחם גם מצטיינת בחישוב תלת שנתי עם תשואה של 22.9% ב־36 החודשים האחרונים.

אחריה, גם מתחילת השנה וגם בשלוש השנים האחרונות, נמצאת קרן אנליסט השתלמות כללי, שעלתה ב־2019 ב־7.96% בשלוש השנים האחרונות השיגה הקרן תשואה של 19.38%. אחריה כלל השתלמות כללי שהשיגה מתחילת השנה תשואה של 7.28%, ובמקום האחרון מתחילת השנה נמצאת מיטב דש השתלמות כללי עם 6.61%.

"התשואה בארץ נמוכה מזו שנרשמה בארה"ב"

נועם רוקח, סמנכ"ל ההשקעות של אנליסט, אומר ל"כלכליסט" כי "ביוני התחדדה ההבנה שאנחנו הולכים לקראת הורדות ריבית בארה"ב. שוקי המניות באופן טבעי מאוד אוהבים את זה.

בסך הכל יוני ממשיך את המגמה של המחצית הראשונה של 2019, שבה רכיבי סיכון מתפקדים מעולה על רקע כך שמצד אחד, יש צפיות להורדת ריבית בארה"ב, ומצד שני, למרות ההאטה הכלכלית בעולם — אין חשש ממיתון כרגע".

רוקח מציין כי "השוק הישראלי מושפע מאוד מהשוק הגלובלי. ההבדל הוא שכאן יש פה פחות טכנולוגיה שנסחרת בבורסה, אז התשואה בארץ נמוכה מזו שנרשמה בארה"ב". לדבריו, "למרות החששות מכניסת אמזון לארץ ומעצירה בפדיון בקניונים, הנדל"ן המניב היה הסקטור שתפקד הכי טוב מתחילת השנה. אני מתרשם שזה משום שהעסקים טובים, בעיקר על רקע סביבת הריבית, שצפויה להישאר נמוכה. אנשים מוכנים לקנות מניות של חברות נדל"ן מניב".

נועם רוקח, סמנכ"ל ההשקעות של אנליסט. "למרות ההאטה בעולם, אין חשש ממיתון" נועם רוקח, סמנכ"ל ההשקעות של אנליסט. "למרות ההאטה בעולם, אין חשש ממיתון" נועם רוקח, סמנכ"ל ההשקעות של אנליסט. "למרות ההאטה בעולם, אין חשש ממיתון"

לדברי רוקח, לאחרונה אנו עדים בארץ גם להתעוררות במניות הנדל"ן היזמי למגורים. "זה תחום שעולה חזק לאחרונה. שם אפשר לציין מניות של חברות כמו פרשקובסקי, אזורים, אפריקה מגורים ודמרי. השוק מריח כאן קיטון בכוחה של תוכנית מחיר למשתכן וחזרה יותר לפעילות הקלאסית הרגילה של חברות המגורים.

"ראינו השפעה חיובית גם בנגזרות לתחום, כמו יצרנית מוצרי האלומיניום קליל, וספקית מוצרי הגלם לענף הבנייה אינרום. הן עשויות להיות מושפעות לחיוב מחזרה לגידול בבנייה שאינה בתוכנית מחיר למשתכן".

תגיות