אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בקצב הצריכה הנוכחי - בשנת 2050 לא יהיה לכם מה לאכול צילום: David Wootton/Alamy

מנועי הכסף

בקצב הצריכה הנוכחי - בשנת 2050 לא יהיה לכם מה לאכול

כך הזהירו השבוע במרכז העולמי למשאבים במחקר שפורסם על איך להתמודד עם משבר המזון העולמי. על כך ועל מהפכת הדור ה-5 בסלולר דיברנו בפרק ה-65 של פודקאסט מנועי הכסף

18.07.2019, 18:05 | שי סלינס

"אם אנחנו רוצים להיות מסוגלים להאכיל 10 מיליארד בני אדם ב-2050, האמריקאים צריכים להפחית ב-40% את צריכת הבשר שלהם והאירופים ב-22%", כך טוענים במרכז העולמי למשאבים (World Resources Institute) במחקר מיוחד בן 580 עמודים שפורסם לאחרונה.

במחקר מסבירים כי חלקו של הבשר מבחינת צריכת הקלוריות היומית המומלצת עומד על 3%, בעוד שגידול הבקר צורך לא פחות מ-43% משטחי החקלאות הקיימים בעולם.

החוקרים טוענים כי המהפכה הירוקה בחקלאות שהחלה אי שם במאה ה-20 כבר לא ממש רלוונטית. מצד אחד הכלים בהם השתמשו החקלאים אינם זמינים בהיקפים הנדרשים ומצד שני, כותבים ב-WRI, החלק העיקרי של החקלאות - המים - הינו משאב מתכלה שהמחיר שלו בעלייה.

 , צילום: PwC צילום: PwC  , צילום: PwC
"אם רוצים לדאוג לכך של-10 מיליארד בני אדם יהיה מה לאכול ב-2050 החקלאים צריכים להגדיל את התפוקה שלהם בלפחות 56%", טוענים במחקר. "שזה למעשה אומר שהם צריכים בשביל זה שטח אדמה שהוא כפול מהשטח של הודו".

עוד מוסיפים החוקרים בדוח כי יש לחשוב על דרכים אחרות ממה שהתרגלנו לגבי הגדלת התבואה החקלאית כגון חידושים טכנולוגיים אולם המסקנה העיקרית היא שהדרך היעילה ביותר היא פשוט להקטין את הצריכה.

על מחירי הסחורות בעולם, השינוי הקיצוני במזג האוויר שפוגע בחקלאות ועל ההשפעה של זינוק מחירי הסחורות על השווקים המתעוררים דיברנו בפרק ה-65 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט בשיתוף פסגות עם האסטרטג והכלכלן הראשי של בית ההשקעות אורי גרינפלד ומנהלת מחלקת המסחר אילנית שרף.

בחלק השני של הפרק דיברנו על אבן הדרך שהונחה השבוע בדרך להקמת רשת סלולרית דור 5 בישראל - מתי הטכנולוגיה תהיה זמינה לכולם ואילו חברות יתמודדו במכרז.

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
הראשון לא נכון והשני לא יהיה
הראשון לא בטוח שיהיו 10 מיליארד אנשים ב 2050. והשני לא יחסר מזון כי שיטות גידול כל המזן משתנות ומשתכללות וגם שמיר המזון והעברתו משתפרת. מעבר לזה פחות ופחות אנשים אוכלים בשר ועוברים לתחליפים. יש בשר סינטטי שמיצרים כבר היום מתאי אב כרגע זה די יקר אבל יש מרוץ מי הראשון שייצר המבורגר ונקניקיה במחיר של דולר וזה בטח יקרה מהר יותר מהר ממה שאנחנו מדמינים תוך כמה שנים בטוח שבעוד 10 שנים לאנשים יהיה יד מוזר שמישהו קונה בשר של חיות שגידלו אותם כי בשר שגודל במעבדה יהיה זול פי 10 בריא פי כמה ולא מזהם כלל.
יבגנע  |  20.07.19
25.
נו באמת
ראו תגובה 12 כה נמוך. נא להעלות את רמת תוכן הכתיבה. אין רע ברצון ההגיוני של חלק מהטביונים להקטין את צריכת הבשר והסבל שכרוך בו. ונכון שלא חייבים בריאותית לאכול ככ הרבה בשר. אבל הטיעונים המופרכים הללו לא קשורים. עד היום החקלאות הצליחה תמיד (עם יכולת המצאה מרשימה ובראשה המצאת הדשן המלאכותי) לעמוד בביקושים לאוכל. ומאוד סביר שכך יהיה גם בעתיד. למשל באמצעות הנדסה גנטית. הבעיה היא אכן פוליטית. יש הרבה רעבים בעולם, לא בשל מחסור במזון, אלא בשל מניעתו מהם.
R  |  20.07.19
24.
כך או אחרת האנושות תחסל את עצמה.
הדתות המונוטואיסטיות בשילוב של הרדיפה האנושית אחרי כח וטיפוח האגו יחסלו - ללא כל צל של ספק - את האנושות. כמו שנאמר כבר מזמן : ברגע שהמוח של אחד מזני הקופים גדל עד איפשר לחשוב יותר מאשר הזנים האחרים ( וכך האבולוצייה גרמה להופעת האדם),התחילה הספירה לאחור של חיסול האנושות.
עמיר  |  20.07.19
לכל התגובות