אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה עדיף לקחת, מזוודה קשה או רכה? צילום: שאטרסטוק

סודות החופשה

מה עדיף לקחת, מזוודה קשה או רכה?

פעם כל מזוודות הנסיעות היו קשות, אך התפתחויות בתחום החומרים יצרו תיקים רכים גמישים וקלים. ואולם, גם לתיק הקשה שוק גדול משלו. לפניכם כל הפלוסים והמינוסים של כל סוג, כדי שתדעו באיזה לבחור לקראת עונת החופשות

20.07.2019, 08:12 | שירות כלכליסט
עונת החופשות לפנינו, ומעבר לסידורים הנדרשים כמו הזמנת טיסות ומלונות, צריך גם לבחור את המזוודה המתאימה לטיול. ישנם הרבה סוגים של מזוודות ותיקים, אך השאלה שמטרידה את המטיילים היא מה עדיף: מזוודה קשיחה או רכה?

קראו עוד בכלכליסט

עד לפני מספר עשורים המזוודות הקשיחות שלטו בשוק, אך בשנות ה-80 בדים חדשים שהיו עמידים אך בכל זאת קלים הובילו למהפך, וכיום רוב המזוודות דווקא רכות. בסופו של דבר מדובר בעניין של העדפה אישית, ולכן כדאי להתנסות בשני הסוגים לפני שמחליטים.

מזוודות בדרך למטוס, צילום: שאטרסטוק מזוודות בדרך למטוס | צילום: שאטרסטוק מזוודות בדרך למטוס, צילום: שאטרסטוק

כך למשל, סקר שערכו לאחרונה באתר קנסומר ריפורט מצא כי 23% מהאנשים מעדיפים שהמזוודות הגדולות והבינוניות שלהם יהיו קשיחות, ו-15% אף בחרו בבד קשיח גם לתיק העלייה למטוס. אם כך, מה היתרונות והחסרונות של סוגי המזוודות השונים?

מזוודה רכה: המזוודות הללו לרוב מיוצרות מבדים תעשייתיים וסינתטיים כמו קורדורה או ripstop. הבדים הללו גם מגיעים ברמות דחיסות משתנה. בדרך כלל, אנשים בוחרים במזוודה רכה כשהם צריכים תיק שיכול לסחוב דברים קלים ויכול להתגמש ולהידחף לאזורים צרים כמו התא מעל המושב במטוס או תאי האחסון ברכבות ואוטובוסים.

יותר גמישה, ולכן מאפשרת לכם להכניס יותר דברים, צילום: שאטרסטוק יותר גמישה, ולכן מאפשרת לכם להכניס יותר דברים | צילום: שאטרסטוק יותר גמישה, ולכן מאפשרת לכם להכניס יותר דברים, צילום: שאטרסטוק

מזוודות רכות גם תופסות פחות מקום כשמאחסנים אותן בבית. הגמישות של הבדים מאפשרת לארוז יותר מכפי שמתכננים, שכן קל לדחוס עוד ועוד פריטים למזוודה. בכל מקרה, לרוב למזוודות הללו יש אפשרות להוסיף עוד תא להגדלת שטח האריזה. הן גם יעילות יותר במקרה וצריך לארוז חפצים בצורות לא שגרתיות, זאת מכיוון שהמסגרת הרכה מאפשרת מקום רב יותר לתמרון.

לכל סוג יתרונות משלו. מזוודות לפני טיסה, צילום: skyscanner לכל סוג יתרונות משלו. מזוודות לפני טיסה | צילום: skyscanner לכל סוג יתרונות משלו. מזוודות לפני טיסה, צילום: skyscanner

החיסרון העיקרי של מזוודות מסוג זה הוא שהן לא מספקות הגנה מרבית לחפצים, בטח שלא לחפצים שבירים או יקרים. בנוסף, מזוודות שמיוצרות מבדים לא איכותיים נוטות להיקרע בקלות, ולכן גם קל יותר לפרוץ אליהן, והן סופגות ריחות לא נעימים ולא עמידות במים.

מזוודה קשיחה: כיום המזוודות הקשיחות מיוצרות מסוגי פלסטיק מתקדמים כמו ABS ופוליקרבונט שהם קלים יותר ועמידים יותר לאורך זמן. אפשרות נוספת היא להשתמש באלומיניום שהוא חומר ששורד לאורך הזמן הרב ביותר, אך גם כבד ויקר יותר. היתרון העיקרי במזוודות קשיחות הוא אם צריכים לארוז חפצים שבירים, שכן הן מעניקות יותר הגנה. כמו כן, קשה יותר לפרוץ למזוודות קשיחות, מכיוון שהן לא נקרעות בקלות ולרוב כוללות מנעולים מורכבים.

התיק הקשיח עמיד יותר, צילום: שאטרסטוק התיק הקשיח עמיד יותר | צילום: שאטרסטוק התיק הקשיח עמיד יותר, צילום: שאטרסטוק

העמידות של המזוודות הללו באה לידי ביטוי גם בכך שבזכות הטכנולוגיה והחומרים בהם משתמשים היום, זה כמעט ובלתי אפשרי לשבור את המסגרת הנוקשה של המזוודות, לא משנה כמה טלטלות הן חוטפות בשדות התעופה ובטיולים. יתרון משמעותי נוסף הוא עמידות במים. בעוד שמרבית המזוודות לא חסינות לגמרי למים בגלל הרוכסן והכיסים השונים, מזוודות קשיחות מגינות בדרך כלל בצורה מושלמת על החפצים מפני גשם ולחות.

עור, פלסטיק, אלומיניום; יש הרבה סוגי מזוודות, צילום: גטי אימג עור, פלסטיק, אלומיניום; יש הרבה סוגי מזוודות | צילום: גטי אימג'ס עור, פלסטיק, אלומיניום; יש הרבה סוגי מזוודות, צילום: גטי אימג

החומרים מהם עשויות המזוודות הקשיחות גם קלים יחסית לניקוי ולרוב מספיק רק לנגב את המשטח. מזוודות קשיחות מומלצות לקרוזים, כי הן נערמות יותר בקלות ולרוב בספינות שייט עורמים את המזוודות לפני העזיבה. הנוקשות שלהן מאפשרת לערום את המזוודות מבלי שהחפצים בפנים ידחסו או יפגעו. בצד החסרונות יש לקחת בחשבון שהמסגרת הנוקשה לא מאפשרת לנסות ולדחוס עוד ועוד פריטים בלי הגבלה.

כמו כן, הן תופסות הרבה מקום באחסון כך שעלולות להוות בעיה לאנשים שגרים בדירות קטנות. המבנה של המזוודות הללו לא מאפשר פשוט לשלוף פריט שצריכים במהירות, אלא חייבים לפתוח את כל התיק ולהתחיל לפשפש בדברים. כמו כן, בדרך כלל לא ניתן להרחיב ולהוסיף תאים נוספים.

תגיות

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
אתם מבינים שמישהו באמת קם בבוקר
כותב "כתבה" עמוקה כזאת, שולח אותה לעיתון כלכלי מוביל - ומקבל על זה כסף?!!! אתם מבבינים שהמומחיות של רוב העובדים שמשרתים אותנו בבנקים/חברות ביטוח/חברות סלולר ואינטרנט/כל חברה או משרד ממשלתי שמשרתים אותנו - בערך ברמה של הכתבה הזאת?
קולומבוס  |  23.07.19
לכל התגובות