אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשטרה מפתיעה: חוזרים לאכוף מהירות עם מצלמות המהירות א-3 צילום: יובל חן

המשטרה מפתיעה: חוזרים לאכוף מהירות עם מצלמות המהירות א-3

לפי הודעת המשטרה, "בחודשים האחרונים פעלה המשטרה בתאום עם הפרקליטות לקבלת חוות דעת מקצועיות מכלל הגורמים הרלוונטיים, על מנת לבסס את אמינות ודיוק מערכת א-3 במישור המשפטי. לאחר קבלת כל חוות הדעת נמצא כי מערכת א-3 אמינה ומדויקת, וניתן אישור מפרקליטות המדינה לחדש את האכיפה ובהתאם לחזור ולהנפיק דו"חות"

18.07.2019, 19:09 | תומר הדר

לאחר חודשים ארוכים שבהם מצלמות המהירות לא תיעדו עבירות - המצלמות שבות להנפיק דוחות. כך מודיעה משטרת ישראל. עם זאת, יודגש כי אשתקד פרסמה המשטרה הודעה דומה וכפי שנחשף ב"כלכליסט", המצלמות לא פעלו בפועל.

קראו עוד בכלכליסט

לפי משטרת ישראל, "בחודשים האחרונים פעלה המשטרה בתאום מלא עם פרקליטות המדינה לקבלת חוות דעת מקצועיות מכלל הגורמים הרלוונטיים, על מנת לבסס את אמינות ודיוק מערכת א-3 במישור המשפטי. לאחר קבלת כל חוות הדעת הנדרשות נמצא כי מערכת א-3 אמינה ומדויקת, וניתן אישור מפרקליטות המדינה לחדש את האכיפה ובהתאם לחזור ולהנפיק דו"חות".

מצלמת מהירות, צילום: שאול גולן מצלמת מהירות | צילום: שאול גולן מצלמת מהירות, צילום: שאול גולן

פרויקט א-3 - רשת מצלמות המהירות של ישראל - המופעל על ידי מלמ תים מונה כיום מאות מצלמות מהירות מתוצרת גאטסומטר ההולנדית שפועלות באמצעות עיקרון של מדידת מהירות של רכב העובר על פני שני פסים מתכתיים הטמונים בכביש. היקפו הכספי של הפרויקט - שהחל לראשונה לפני מעל חמש שנים מוערך במעל 300 מיליון שקל.

יצוין כי לאחר מאבק משפטי שהחל במקרה פרטני של נהג מצפון הארץ ונוהל על ידי עורך הדין תומר גונן נקבע כי אמינות המצלמות מוטלת בספק, מה שגרם להשבתתן.

עם זאת - לפני עשרה חודשים הודיעה המשטרה בהודעה רשמית כי "אגף התנועה מודיע כי מהנדסי הטכניון העבירו למשטרת ישראל דוח סיכום של ממצאי הבדיקות שנערכו לבקשתה למערכת המצלמות א-3. הדוח מלמד כי במערכת א-3, דיוק מדידת המהירות ודיוק ממוצע כלל הבדיקות, עומד בדרישות ההמלצות הבינלאומיות של מצלמות א-3, וכי המצלמות מדויקות ומהימנות. הדוח המסכם הוצג גם לפרקליטות המדינה. הפרקליטות ערכה בחינה אשר כללה בירור כלל הנקודות אשר היו דרושות הבהרה במישור המשפטי. בהמשך לבדיקה זו, ניתן אישור הפרקליטות להמשך ניהול דוחות המופקים ממערכת א-3 בבתי המשפט לתעבורה". עוד הודיעה בשעתו המשטרה כי" המצלמות יחזרו לתעד עבירות תנועה ולהנפיק דוחות לנהגים הנוסעים במהירות החורגת מהמותר בחוק ובכך מסכנים חייהם ואת חיי ייתר משתמשי הדרך". ועם זאת - המצלמות בפועל לא הביאו למשלוח דוחות.

כפי שנחשף ב"כלכליסט", במהלך החודשים האחרונים החלה משטרת ישראל בבדיקת אמצעי אכיפה חדשים, המיועדים לעבוד במקביל לרשת מצלמות א-3 ואף להחליפן בבוא העת. לפי גורמים המקורבים לפרקליטות, למרות קביעת המשטרה שנמסרה היום- לפיה המצלמות חוזרות להפיק לא רק תמונות אלא גם דוחות - בפועל בוטלו אלפי דוחות במהלך החודשים האחרונים לנהגים שעל מועד העבירה שלהם חלה התיישנות ולא שילמו את הקנס.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
עבודה עיתונאית היתה דורשת מידע לגבי התקופה בה המצלמות לא היו פעילות
הזדמנות פז שמתפספסת מכיוון שאף אחד לא עושה עבודת מחקר נאותה. מה השונות בין תקופה בה המצלמות פעילות ובין תקופה בה המצלמות אינן פעילות. אם אין שונות מובהקת, אזי ניתן להסיק שהמטרה אינה בטחון הציבור, וזה אומר שבמשך שנים הילכו אימים על הציבור על-מנת לגבות כספים.
אני  |  19.07.19
לכל התגובות