אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הארי מגוויר, הבלם הכי יקר בעל כורחו צילום: גטי אימג'ס

הארי מגוויר, הבלם הכי יקר בעל כורחו

בלם נבחרת אנגליה בן ה-26 צפוי להפוך בימים הקרובים לבלם היקר בכל הזמנים עם המעבר למנצ'סטר יונייטד. האם הוא משתווה לבלמים הכי טובים בפרמיירליג?

20.07.2019, 15:17 | אוריאל דסקל

הארי מגווייר בן ה-26, בלם נבחרת אנגליה, צפוי להפוך בימים הקרובים לבלם היקר בכל הזמנים.

על פי הדיווחים, מנצ'סטר יונייטד מוכנה לשלם עבורו 80 מיליון ליש"ט, שזה 5 מיליון ליש"ט יותר ממה שקיבלה סאות'המפטון על מכירת וירג'יל ואן דייק לליברפול ויותר ממה שאייאקס ומינו ראיולה קיבלו על מתיאס דה ליכט.

קראו עוד בכלכליסט

על פניו, מדובר במחיר "לא שפוי" אבל כשמשווים את הרכש הזה להכנסות של מנצ'סטר יונייטד לאורך השנים - המחיר לא נראה כל כך מופרך. ב-2002 מנצ'סטר יונייטד שילמה 30 מיליון ליש"ט על ריו פרדיננד. ההכנסות שלהם אז עמדו על 175 מיליון ליש"ט - כלומר, המחיר של ריו היה שווה ערך לכ-17% מההכנסות. תשלום של 80 מיליון ליש"ט כיום, כשההכנסות של מנצ'סטר יונייטד עומדות על כ-600 מיליון ליש"ט, לא שווה לקבוצה יותר מ-15% מההכנסות שלה. כך שיש היגיון מסוים באינפלציה הזו.

ואן דייק מגווייר כנראה כבר לא יהיה, אבל אם מגווייר יכול להיות "ריו פרדיננד" למנצ'סטר יונייטד - כלומר הבלם האנגלי שמוסיף יציבות והנהגה להגנה של המועדון הענק? זו כבר שאלה שלא ממש קל לענות עליה.

קודם כל, מדובר בבלם די ייחודי - לא משהו שרואים הרבה בעולם. הוא 1.94 מטר ששוקל 100 ק"ג ובעל כוח פריצה מרשים עם הכדור ברגל. בעונה שעברה הוא היה שחקן הפרמיירליג היחיד שהיה עם 70% הצלחה בקרבות אוויריים ו-70% הצלחה בכדרורים. 151 מתוך 181 קרבות אוויריים (78%) ו-16 מ-21 בכדרורים (76%).

מונדיאל 2018. הארי מגוויר במדי נבחרת אנגליה, מול לוקה מודריץ מונדיאל 2018. הארי מגוויר במדי נבחרת אנגליה, מול לוקה מודריץ' הקרואטי | צילום: גטי אימג'ס מונדיאל 2018. הארי מגוויר במדי נבחרת אנגליה, מול לוקה מודריץ

אבל איך הוא במשימות הגנתיות אחרות ביחס לעמיתיו הבלמים משש הקבוצות הבכירות באנגליה?

הוא מייצר מגע על הדשא נגד תוקפים בקצב גבוה יותר מרוב הבלמים האחרים - זה הרבה בגלל שהוא שיחק בלסטר סיטי שאינה קבוצה גדולה בעצמה והיו לו הרבה הזדמנויות לעשות זאת. רק ארבעה מהבלמים בשש הגדולות ניצחו ביותר עימותים על הכדור בדשא (ground) ממגווייר. בין השישה הללו רק אחד ניצח באחוזים גבוהים יותר ממגווייר - וירג'יל ואן דייק. ובפער. אם מגווייר ניצח בכ-65% מ-65 עימותיו על הדשא, אז ואן דייק עשה זאת ביותר מ-80% מכמעט 70 עימותיו על הדשא (כל המספרים מעונת 2018/19). באופן כללי, לשישה בלמים יש שיעורי הצלחה גבוהים יותר ממגווייר בעימותים על הדשא, אך הם לא הגיעו אליהם בקצב שלו. כמו כן, מגווייר לא הכי "נקי" במהלכים ההגנתיים שלו. מבחינת עבירות, מגווייר הוא אחד מהבלמים עם הכי הרבה עבירות ביחס לבלמים אחרים בשש הגדולות. רק ארבעה בשש הגדולות עשו יותר עבירות ממנו בשנה שעברה.

מבחינת עימותיים אוויריים - החוזקה העיקרית שלו - אז מגווייר בעל אחוזי הצלחה הכי גבוהים בפרמיירליג בעימותיים אוויריים (78%) - ורק שניים נכנסו ליותר עימותיים אוויריים ממנו. שקודראן מוסטפי (עם אחוזי הצלחה של פחות מ-65%) וכמובן וירג'יל ואן דייק עם כ-60 יותר עימותיים אוויריים מאשר מגווייר (180 מול 120) ואחוזי הצלחה של כ-73%.

במשחק המסירות יש למגווייר עוד הרבה מה להשתפר. בשש הגדולות, רק לבלם אחד יש אחוז השלמת מסירות נמוך יותר ממנו (מוסטאפי). הוא כן אחד מהבלמים עם הכי הרבה מסירות בחצי המגרש של הקבוצה היריבה - אבל עם פחות מ-700 כאלו, הוא לא מתקרב לוירג'יל ואן דייק (יותר מ-1,000) או אמריק לאפורט (כמעט 1,400). אגב, מבחינת מסירות מפתח - רק ללאפורט ולדויד לואיז יש יותר מעמדת הבלם. כך שמסירות ארוכות ומסירות עומק הן כן משהו שמגווייר טוב בו יותר מאשר חלק מהבלמים הטובים בפרמיירליג. ההערכות הן שכשמסביבו יהיו שחקנים טובים יותר, הוא יהיה מוסר טוב יותר - של מסירות קצרות וארוכות. עם זאת, יש לציין, ואן דייק היה מוסר מצוין גם כשמסביבו היו שחקני סאות'המפטון ושחקני סלטיק.

ואן דייק, צילום: גטי אימג ואן דייק | צילום: גטי אימג'ס ואן דייק, צילום: גטי אימג

מבחינת חטיפות למשחק - רק לשלושה מהבלמים בשש הגדולות יש יותר ממגווייר וגם מבחינת הרחקות למשחק, רק שלושה מהבלמים בשש הגדולות עם יותר ממנו. עם זאת, יש לציין, חטיפות אינן בהכרח מדד לאיכות הבלם - למוסטאפי, למשל, יש יותר חטיפות מוירג'יל ואן דייק ומוסטאפי לא טוב מוואן דייק בשום דבר. חטיפות בלם הן בעיקר תוצאה של סגנון הגנתי של הקבוצות של הבלמים. הבלמים עם הכי הרבה חטיפות באנגליה בעונה שעברה היה סול במבה, שקבוצתו קארדיף ירדה ליגה. 3 מ-5 הבלמים עם הכי הרבה חטיפות ירדו ליגה בעונה שעברה. בלמים טובים בקבוצות טובות סוגרים זוויות ועובדים טוב בצוות, נמנעים מטעויות ועבירות ולא נותנים לשחקנים לעבור אותם בכדרורים - חטיפות הן "בונוס" נחמד. לגבי הנתון שוירג'יל ואן דייק רשם בעונה שעברה - אף שחקן לא עקף אותו בכדרור - אז, כמעט ואין בלמים בעולם עם נתון טוב כמו של ואן דייק, אבל מגווייר לא נתן ליותר מדי לעקוף אותו (6 פעמים). תשעה בלמים משש הגדולות איפשרו ליותר שחקנים לעקוף אותם בכדרור מאשר מגווייר.

למגווייר יש כמה בעיות שקשה לראות אותן משתפרות. קודם כל, הוא אחד מ-20 השחקנים הכי איטיים בפרמיירליג כשמשווים את מהירות השיא של כולם. עם מהירות שיא של פחות מ-30 קמ"ש, ייתכן מאוד שלמגווייר יהיה קשה לשחק בקו הגנה גבוה ששחקנים שרצים 34-35 קמ"ש ירוצו מאחוריו. כמו כן, הוא נוטה לאבד את הכדור לא מעט פעמים (בין 7 הבלמים שמאבדים הכי הרבה כדורים פר משחק בפרמיירליג). הוא מצוין באוויר ויוסיף איום אווירי במצבים נייחים התקפיים, הוא גם לבטח ישתפר בתרומה ההתקפית שלו כשלצידו שחקנים טובים יותר מאשר היו לצידו בלסטר. ואולם, בגיל 26 לא בטוח עוד כמה הוא יכול להשתפר.

האם הוא שווה 80 מיליון ליש"ט - כלומר, 5 מיליון ליש"ט יותר מוירג'יל ואן דייק? כנראה שלא. מצד שני, זה קצת לא הוגן להשוות בלם כלשהו לואן דייק - הוא באמת ברמה אחרת מכולם. אבל כשמחליטים לשלם 80 מיליון ליש"ט על שחקן, אלו ההשוואות שיהיו - לטוב ביותר. אלא יהיו הסטנדרטים הגבוהים שמגווייר יצטרך לעמוד בהם.

תגיות