אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סכין קטנה שפותחת עולמות צילום: Amazon

סכין קטנה שפותחת עולמות

איך לא חשבו עד עכשיו על דרך כל כך פשוטה לפתיחת אריזות מאתרי ה- E-commerce?

24.07.2019, 11:37 | בשיתוף ריינהולד כהן, מאת: דיאה גרש-אדלר, איילת שוורץ
כולנו מכירים את הסיטואציה הבאה: החבילה שחיכינו לה סוף סוף מגיעה, ואנחנו משתוקקים לשים את היד על המוצר שנבחר בקפידה. עכשיו, מכינים את עצמנו לשלב הבא בהגשמת החלום הצרכני - המאבק באריזה. יש מי שיבחר במספריים, שעלולות לפגוע במוצר או באריזה הפנימית, או שמהר מאוד יעברו המספריים למצב פתוח של 180 מעלות ויהפכו לסכין מאולתרת, יש שירוצו לחפש בכל הבית איפה השאירו את הסכין היפנית, יש כאלה שיסתפקו בסכין מטבח רגילה, ויש את המאלתרים שישתמשו במפתח או חפץ אחר.

קראו עוד בערוץ פטנטים

חן אלטמן, תעשיין ובעלים של מספר חברות בתחום הפלסטיק, מספר כי הרעיון לסכין קטנה, חד פעמית, שמוצמדת לאריזת המוצר ומותאמת במיוחד לפתיחת אריזות, עלה במוחו לאחר מאבק דומה, שבסופו נחתך באופן כואב במיוחד בכף ידו. במהלך נסיעה שהתקיימה בסמוך לפציעה, כשהכאב ממש מפריע לו לאחוז בהגה, תהה איך זה שעד עכשיו לא חשבו על פתרון נוח ובטיחותי לחוויה הזו, שמסתבר ששותפים לה מאות מיליונים של צרכנים ברחבי העולם.

שוק ה- E-commerce (מסחר אלקטרוני) הוא שוק חדש יחסית שנולד בעשור האחרון והפך לשיטת מסחר נפוצה בהיקפים הולכים וגדלים ברחבי העולם מדי שנה, ובאופן טבעי נוצר בו צורך במוצרים נלווים. אלטמן הקים בשנת 2001 יחד עם אביו מיכה, את חברת מג'יק פולו פלסט בע"מ, שעוסקת בייצור מוצרי פלסטיק בהזרקה ובתחומים נוספים. החברה היא שחקנית פעילה במגרש תעשיית הפלסטיק הישראלית, תעשייה חזקה שמגלגלת מדי שנה כספים באומדנים עצומים. בחברה מאמינים בייצור כחול לבן, בכל היבט אפשרי של פעילות העסק, ושמים דגש על מיחזור. בתעשיית ההזרקה היתרון הגדול הוא שאין פחת (גם השאריות ממוחזרות) והזיהום נמוך.

בפיתוח הסכין לפתיחת אריזות ה E-commerce חבר אלטמן לירון אביב, שותפו לעסקים רבים, כשהם שמים דגש על זמינות המוצר ומחירו, וכן על בטיחות המשתמש, נוחות האחיזה, ושימוש בחומרים ברי מיחזור.

 , צילום: סטודיו אדמון/ אריה קורש צילום: סטודיו אדמון/ אריה קורש  , צילום: סטודיו אדמון/ אריה קורש

מניסיונם בפיתוח מוצרים קודמים, נכוו אלטמן ואביב קשות על ידי העתקות של יצרנים בסין ובמקומות אחרים, שהעתיקו את המוצרים שלהם אחד לאחד, ייצרו אותם מחומרי גלם פחותים מבלי שיעברו את ביקורת האיכות הקפדנית הנהוגה במג'יק פולו פלסט בע"מ ובעסקיהם האחרים, ושיווקו אותם במחיר זול יותר.

"במצב כזה", מסביר אלטמן, "חוסר האונים שלנו ללא הגנת פטנט על המוצר הוא גדול, מכיוון שבכדי להתחרות בחקיינים נצטרך להתפשר על איכות חומר הגלם והתקינה, ולהסתכן במוצר ירוד, מה שלא יעלה על דעתנו. בעבר חשבתי שפטנט אפשר לעקוף, ושלא ניתן להגן על המוצר באמצעותו. כיום אני מבין שטעיתי ובגדול. אמנם לדבר יש עלויות, אבל כאשר מעתיקים אותך זה עולה הרבה יותר".

למודי ניסיון, החליטו הפעם שלא לקחת סיכונים, ופנו להגן על האמצאה באמצעות בקשה לרישום פטנט, שהוגשה תחילה בישראל, ובתוך שנה יפעלו להגשת בקשות פטנט מקבילות מחוץ לישראל, תוך שהם נהנים מתאריך דין הקדימה של הגשת הבקשה בישראל. בנוסף, הממציאים פועלים כבר עתה להגנה על עיצובה של הסכין החכמה באמצעות הגנת עיצוב ('מדגם').

דוד דה-פריס, צילום: איל יצהר דוד דה-פריס | צילום: איל יצהר דוד דה-פריס, צילום: איל יצהר

עורך הפטנטים דוד דה-פריס, שותף בכיר וראש מחלקת הטכנולוגיה בקבוצת ריינהולד כהן, שערך את הבקשה לרישום פטנט, מסביר כיצד ניתן להגן באופן מיטבי על האמצאה. דה-פריס מסביר, כי "בין אם מדובר באמצאה בעלת אופי מורכב ובין אם מדובר במוצר צריכה פשוט כמו הסכין, הדרך הטובה ביותר היא להגן על מירב ההיבטים האפשריים; כלכליים, עסקיים וטכנולוגיים, לרבות יישומים עכשוויים של המוצר, פוטנציאל השכלולים והיישומים העתידיים, והיבטים נוספים כמו הגנה על עיצובים אפשריים באמצעות הגשת בקשות לרישום עיצובים".

אין במידע הכלול לעיל כדי להוות ייעוץ מקצועי מכל סוג שהוא, ובכלל זה ייעוץ משפטי, או תחליף לייעוץ כאמור, ואין להסתמך עליו בעת קבלתה של כל החלטה מכל סוג שהוא.

חזרה לערוץ הפטנטים והקניין רוחני>>>

 

תגיות