אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות אפולו: הודו שיגרה לירח את החללית צ'אנדריאן 2 צילום: אי פי איי

בעקבות אפולו: הודו שיגרה לירח את החללית צ'אנדריאן 2

החללית מתוכננת להגיע לקוטב הדרומי של הירח ולחפש על פניו סימנים לקיום מים; הפרויקט, שמקודם בידי ראש הממשלה נרנדרה מודי, עלה עד כה 146 מיליון דולר. זהו השיגור השלישי לירח השנה, לאחר חללית סינית שנחתה בהצלחה והחללית הישראלית בראשית שהתרסקה על פניו

22.07.2019, 18:10 | שירות כלכליסט

לאחר עיכוב של שבוע, שיגרה את הודו את צ'אנדריאן 2, החללית הבלתי מאויישת שלה שלה לירח שמתוכננת לבצע נחיתה על פניו. המשימה כוללת רכב ירחי שנועד לאסוף מידע על ההרכב הכימי והמינרלי של קרקע הירח, ולנסות לאתר סימנים לקיום מים באזור הקוטב הדרומי שלו.

קראו עוד בכלכליסט

פרויקט צ'אנדריאן 2 עלה עד כה 146 מיליון דולר; "המשימה הזו תספק מידע חדש על הירח", אמר ראש ממשלת הודו רנדרה מודי בציוץ טוויטר, בו שיבח את מדעני סוכנות החלל ההודית ISRO שמובילים את המשימה.

אלפים הגיעו לצפות בשיגור החללית צ'אנדריאן 2, שבוצע ממרכז החלל שבדרום הודו. לאחר הניתוק המוצלח מרקטות השיגור, החללית נכנס למסלול היקפי סביב לכדור הארץ, למסע שיימשך כמעט 50 יום, עד למועד הנחיתה של רכב החלל.

החללית צ החללית צ'אנדריאן 2 יוצאת לדרך | צילום: אי פי איי החללית צ

סוכנות ISRO מסרה שבחודש וחצי שנותרו עד לנחיתה על הירח, תידרש החחלית לבצע שורת התאמות קריטיות כדי להבטיח הגעה מוצלחת לאזור היעד. "אנחנו הולכים לחוות 15 דקות של אימה, על מנת להבטיח שהנחיתה בוצעה באופן בטוח ומוצלח ליד הקוטב הדרומי", אמר יו"ר סוכנות החלל ההודית, קאילסבאדיבו סיבאן. הנחיתה צפויה בעוד 47 ימים.

צ צ'אנדריאן 2 נבדקת לפני השיגור | צילום: אי פי איי צ

שיגור החללית יהיה השלישי השנה לעבר הירח; הראשון, ביוזמה סינית, הסתיים בהצלחה, והשני, בראשית הישראלית, הסתיים בהתרסקות החללית.

סוכנות חקר החלל ההודית פועלת כבר עשורים רבים ומוכרת בעיקר בזכות שיגורי הלוווינים הרבים שהובילה, עבור גורמים מסחריים וממשלתיים. בשנים האחרונות מובילה הסוכנות את שני הפרויקטים הכבדים ביותר שלה, שיגור חלליות לנחיתה על הירח ובהמשך על מאדים. שני הפרויקטים השאפתניים הוגדרו כמשימות לאומיות, והן זוכות לתמיכה חזקה של ראש הממשלה מודי, שמעוניין להפוך את הודו למעצמת חלל בינלאומית. בהתאם, תקציב הסוכנות ל-2019 עמד על 124.7 מיליארד רופי (1.81 מיליארד דולר), זינוק של 75% מאז 2014, השנה שבה החלה כהונתו של מודי.

תגיות