אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לוח השנה של הכדורגל משוגע - ובסוף כולם ישלמו על זה צילום: Rui Vieira

לוח השנה של הכדורגל משוגע - ובסוף כולם ישלמו על זה

פפ גווארדיולה, מאמן מנצ'סטר סיטי, ויורגן קלופ, מאמן ליברפול, הביעו השבוע כעס על מה שהם כינו "לוח שנה משוגע" של הכדורגל המודרני. בתוך כך, שלושה כדורגלנים קרעו את הרצועה הצולבת שלהם בשבועיים האחרונים - וזהו סימן לבאות

28.07.2019, 09:38 | אוריאל דסקל

פפ גווארדיולה, מאמן מנצ'סטר סיטי, ויורגן קלופ, מאמן ליברפול, הביעו השבוע כעס על מה שהם כינו "לוח שנה משוגע" של הכדורגל המודרני.

שני המאמנים, שסיימו במקום הראשון והשני בפרמיירליג בעונה שעברה, יתחילו את העונה הקרובה בלי חלק מהכוכבים הגדולים ביותר שלהם בגלל שאלו היו מעורבים בטורנירים בינלאומיים עמוק לתוך הקיץ.

קראו עוד בכלכליסט

יורגן קלופ עם מוחמד סלאח. "לוח שנה משוגע", צילום: ראובן שוורץ יורגן קלופ עם מוחמד סלאח. "לוח שנה משוגע" | צילום: ראובן שוורץ יורגן קלופ עם מוחמד סלאח. "לוח שנה משוגע", צילום: ראובן שוורץ

יורגן קלופ צפוי לשחק בשבועות הראשונים - ואולי בחודשים הראשונים של העונה - עם שלישייה קדמית שחוקה ועייפה לאחר שפירמינו, סאדיו מאנה ומוחמד סלאח שיחקו באליפויות היבשת שלהם. מן הסתם, הם לא חזרו לאימוני קדם העונה. סיטי תשחק בתחילת העונה בלי גבריאל ז'זוס, סרחיו אגוורו, ניקולאס אוטומנדי וריאד מאחרז.

בתחילת השבוע קלופ אמר ש"הסיטואציה הזו, בטווח הארוך, היא בלתי מתקבלת על הדעת". הגרמני כועס גם על כך שהעונה בליגות מתחילה שבוע מוקדם יותר: בעוד שגמר ליגת האלופות בעונה שעברה התקיים ב-1 ביוני, העונה הוא יהיה ב-30 במאי. השחקנים שלו - שלא היו בתחרויות בינלאומיות עד אמצע יוני או תחילת יולי - חזרו מהפגרה ב-11 ביולי. מנוחה של כחודש לפני שנה חדשה, שבאה אחרי כמעט שנה שלמה של שני משחקים או יותר בשבוע.

"השחקנים שלי יחזרו בעוד שלושה שבועות או ארבעה שבועות, אני לא רוצה שהם יחזרו לא בכושר, עייפים או עייפים מנטלית. אין להם זמן להשתקם מנטלית ופיזיולוגית מעונה קשה מאוד", אמר גווארדיולה, שניהל 61 משחקים העונה. "אבל בואו לא נשכח שאנחנו כבר התחלנו את העונה שלנו בזמן שריאד מאחרז אפילו לא סיים את העונה הקודמת. לוח השנה של הכדורגל הוא משוגע והוא הולך להרוג את השחקנים שלנו! זה לא בר-קיימא לאורך זמן. הם צריכים לנשום ולנוח וכדי שיהיו שחקנים איכותיים, הם חייבים לנוח".

העובדות ברורות ורשויות הכדורגל מכירות אותן: המשחקים הפכו ליותר קשים פיזית מאי פעם, כמות הספרינטים והמרחק במהירות גבוהה שהשחקנים גומעים במהלך משחק צמחו בעשרות אחוזים בעשור האחרון. כן, יש טכנולוגיה ומדע שמאפשרים להגיע לרמות הפיזיולוגיות הגבוהות ביותר, אבל גוף האדם, בסופו של יום, לא השתנה - והשחיקה שהוא חווה במהלך 40-60 משחקים בעונה היא עצומה. רופאים מסוימים אפילו טוענים שצריך לצמצם את מספר המשחקים ל-40, כי מעבר לכך זה פשוט מסוכן.

מצליחים למנוע פציעות שרירים מסוימות עם מנוחות אסטרטגיות, אבל זה בא על חשבון איכות הקבוצה; כמו כן, כמעט בלתי אפשרי למנוע פציעות טראומתיות, שגם כן קשורות לשחיקת הגידים, הרצועות, השרירים ועצמות השחקנים. מנתוני מחקר שפורסם ב-Medical Journal Australia עולה שמספר קריעות ה-ACL טיפס משנת 2000 בעשרות אחוזים - 43% ליתר דיוק. זה קורה הרבה מאוד בגלל העומס (אגב, ראינו רק בשבועיים האחרונים בארה"ב שלושה כדורגלנים שקרעו את הרצועה הצולבת שלהם - אסנסיו, נת'אניאל קליין וברק שיאה).

לוח השנה של הכדורגל הוא משוגע. אין עוד ענף ספורט שדורש משחקניו להגיע ב-100% שלהם פעמיים בשבוע במשך 11 מתוך 12 חודשים. אין. פשוט אין. זה בסוף יעלה ביוקר לכדורגל כולו.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
הבעיה בסגל עמוק יותר הוא פגיעה בתחרות. ולכן הפתרון ברור:
לכאורה קבוצות צריכות להחזיק סגל עמוק יותר או פיפ"א צריכה לאפשר 5 חילופים במשחק. הבעיה שזה רק יגדיל את הפער הכלכלי ואת חוסר התחרותיות. ככל שהסגל עמוק יותר כך קבוצה עשירה יותר זוכה ליתרון. הפתרון האמיתי הוא ביטול הגביע השלישי בכל מדינה (למשל גביע הטוטו בישראל, ובהרבה מדינות יש גביע דומה) - זו מסגרת טובה לאימון צעירים אבל בשביל זה יש ליגת מילואים. קיום קופה אמריקה וגביע אפריקה אך ורק אחת לארבע שנים, ביטול הכדורגל באולימפיאדה (למה צריך את זה? אף אחד לא צופה בזה)
מומחה  |  30.07.19