אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לראשונה אחרי 50 שנה: נחשפו שמות 1,700 בעלי הקרקע של שדה דב צילום: עמית שעל

פרסום ראשון

לראשונה אחרי 50 שנה: נחשפו שמות 1,700 בעלי הקרקע של שדה דב

רבים מבעלי הזכויות בקרקע הם צאצאים של אנשים שרכשו את הקרקע בשנות ה-30 וה-40 של המאה הקודמת. הם ויתרו על 50% מזכויות הבנייה שלהם בקרקע, בתמורה המדינה התחייבה לקדם את פינוי שדה דב, ואישור תוכנית בנייה. הרשימה לפניכם. בין בעלי זכויות בקרקע: גליה אלבין, רוני פורטיס, אביבית אירני, רמי אונגר ונילי פריאל

28.07.2019, 16:18 | אמיתי גזית
לראשונה זה 50 שנה נחשפו שמות 1,700 בעלי הזכויות בגוש הגדול, שטח הקרקע שעליו שכן שדה דב. זו חטיבת קרקע פרטית בהיקף של 503 דונם באחד האזורים היקרים בארץ, אשר מאז שנות השבעים של המאה הקודמת מנוהלות זכויות המחזיקים בה על ידי מנהלים מיוחדים שממנה בית המשפט, ואשר מתחלפים אחת לכמה שנים. 

קראו עוד בכלכליסט

 לרשימה המלאה של בעלי הזכויות בגוש הגדול לחצו כאן

רבים מבעלי הזכויות בקרקע הם צאצאים של אנשים שרכשו את הקרקע בשנות ה-30 וה-40 של המאה הקודמת. על פי הסכמים שחתמה המדינה עם מנהלי הגוש הגדול הם וויתרו על 50% מזכויות הבניה שלהם בקרקע, בתמורה המדינה התחייבה לקדם את פינוי שדה דב, ואישור תוכנית בנייה.

בין בעלי הזכויות בקרקע: נאוה זיספל (כ-150 מ"ר), יוסי חרסונסקי , מתי גולן, משפחת בן עזר בעלי השליטה במטעי הדר כ-2 דונם, גליה אלבין (330 מ"ר), רוני פורטיס מנכ"ל הילטון ישראל (560 מ"ר), פרופ' מני מאוטנר, אביבית אירני, סטלה שגיב (אשתו של יהודה שגיב מבעלי חברת הבנייה ישקו), רמי אונגר יבואן קיאה (300 מ"ר) ונילי פריאל (113 מ"ר).

השדה פונה ביוני, תוכנית ענק לבניית 16 אלף דירות נמצאת בשלבי אישור אחרונים. התוכנית מחלקת את המתחם ל-3 מתחמי משנה, גם תוכנית מפורטת למתחם הראשון הדרומי מצויה בשלבי אישור אחרונים. שווי זכויות הבניה רק במתחם זה הוערך על ידי שמאי התוכנית ביותר מ-6 מיליארד שקל, כאשר לגוש הגדול 30% מהזכויות במתחם זה.

שדה דב בתל אביב, צילום: עמית שעל שדה דב בתל אביב | צילום: עמית שעל שדה דב בתל אביב, צילום: עמית שעל

בעשור האחרון מנוהלות קרקעות הגוש על ידי עורכי הדין גלית רוזובסקי, רחל זכאי, מיכאל (מיקי) שפטלר, אליהו מינקוביץ ומשה ליפקה, שבעבר שימש כמנהל מינהל מקרקעי ישראל (כיום רמ"י). בין היתר משמשים המנהלים "כלשכת רישום מקרקעין פנימית" מבחינת רישום זכויות הבעלים במקרקעין וכל עסקה מדווחת להם ונרשמת בספריהם.

בראשית 2018 פרץ סכסוך בין עו"ד ליפקה לשאר המנהלים, כאשר בתביעה שהגיש לבית משפט השלום בהרצליה טען כי ארבעת עמיתיו מונעים ממנו גישה אל הרשימה המלאה של בעלי השטח, וביקש להוציא צו שיפוטי שיורה להם להמציא לו את הרשימה המלאה, כולל פרטים כגון שיעורי בעלות של כל אחד מהבעלים.

להליך הצטרפו חלק מבעלי הזכויות במקרקעין המיוצגים על ידי עורכי הדין שמואל שוב נעמה שיף וטל גליקסמן ממשרד שוב ושות' אשר הגישו בקשה לאפשר לכל בעלי הזכויות במקרקעין לקבל רשימה מלאה ועדכנית של בעלי הזכויות במקרקעין כנגד תשלום אגרה סמלית.

באפריל 2018 הכריע בית משפט השלום בהרצליה לטובת ליפקה ובעלי הקרקע, והורה למנהלים לחשוף את רשימת הבעלים בקרקע בתוך 90 יום.

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
תחום פרוץ בנושא הגשת תביעות להוצאה לפועל
נתקלתי במספר רב של פעמים בהם משרדי עורכי דין (בדרך כלל כאלה המייצגים חברות שירותים גדולות כמו לאומיקארד, פרטנר ועוד) מוציאים לבית משפט המצאות מסירה כוזבות. וקוטפות פסקי דין של הוצאה לפועל מבלי שהנתבע יודע בכלל שהוגשה נגדו תביעה. אישית קרה לי הדבר כבר פעמיים, ונאלצתי לטרוח ולהגיש בקשת ביטול פס"ד שניתן בהעדרי. הדבר לא תמיד פשוט וקל. עד היום לא ידוע לי שמישהו ניסה לתבוע משרדי עורכ דין שפועלים כך ומטעים את בתי המשפט. לא הגיע הזמן לללמד אותם לקח? אולי צריכה להחקק חקיקה מתאימה לגבי תקפות של הודעת מסירה? היו מקרים בהם השליח גם מזייף חתימה כאילו שנמרה לאדם כלשהו. קשה לתבוע את המשרדים ואת השליחים כי אלו יטענו שאכן מסרו וללא הוכחה. במקרה הטוב עושה עמנו בית המשפט חסד ומבטל את הפסיקה שניתנה בהעדר, אבל לא תמיד. יש לשנות החוק ולמצוא דרך לגונן על הציבור בפני עורכי דין נוכלים.
דורון  |  29.07.19
20.
תזהרו מעורכי הדין שאוספים חתימות התאגדות, הם נמצאים בניגודי עניינים מטורפים.
עורכי הדין שמטפלים באיחוד וחלוקה מחדש וליווי יזמים וקבלנים בהסכמי התאגדות, נמצאים במספר שלבים של התהליך בניגוד עניינים, הם אינם יכולים לייצג גם את בעלי הקרקעות וגם את היזמים, זה לא סביר בעליל. יש כשל רב בתחום הפרוץ הזה. עורכי הדין כותבים שהם באים מטעם בעלי הדירות, אבל הם מעוניינים בנתח הגדול של הרחבת זכויות הבניה ומתן שירותים ליזם כזרוע משפטית ביצועית. דבר שמותיר אותם חשופים לסיכונים מול היזם. מצב נכוחה כזה מנטרל את אפקט ההרתעה כלפי מחויבויות היזם כלפי הבעלים כשעו"ד הופך לעושה דברו של היזם. שלא נדבר על היקף שכר טרחה מופרז.
שימו לב  |  29.07.19
19.
הקומבינות של מפאי וההסתדרות
ממשיכות עד היום ומאפשרות לאלה שחילקו לעצמם להמשיך להתעשר ואין פוצה ואין מצפצף. 200 מליארד שקל שילמנו מיסים כדי שהפנסיות הוותיקות לא יקרסו אחרי שהמושחתים מההסתדרות רוקנו וחילקו למקורבים. מאות מליארדים פנסיות תקציביות שלא נגמרות לעולם אנחנו וילדינו העניים ימשיכו לשלם מיסים לפונקציונרים של בן גוריון שחילקו לעצמם
חזי  |  29.07.19
לכל התגובות