אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מלכודת הקריפטו צילום: עמית שעל

דעה

מלכודת הקריפטו

הבנקים מסרבים לקבל כספים שהושקעו בבורסות קריפטו, בשל חשש מהלבנת הון. במקביל, רשות המסים דורשת מישראלים שהשקיעו בקריפטו תשלום מס רווחי הון. אם אי אפשר להעביר את הכספים אי אפשר לשלם את המס

30.07.2019, 08:08 | אדריאן פילוט

טרנד מטבעות הקריפטו הגדול גרם להמוני משקיעים, גם בישראל, להאמין שיוכלו להתעשר במהירות. לחלקם זה גם עבד, אולם בבואם לממש את הרווחים, הם מגלים שהרשויות בישראל הכניסו אותם למלכוד, ללא דרך יציאה.

המצב הזה נוצר בזכות שילוב קטלני בין לקונה משפטית לחוסר תיאום בין רגולטורים. במקרה של הקריפטו, השילוב הזה גם הופך אלפי ישראלים למעלימי מס ועבריינים פליליים פוטנציאליים וגם גורם לאובדן הכנסות מדינה ממסים שכבר עתה מגיע ל־200־300 מיליון שקל לפחות - סכום עתק, במיוחד בתקופה שבה הגירעון נוסק ולא עוצר.

קראו עוד בכלכליסט

 , צילום: facebook צילום: facebook  , צילום: facebook

שורש הבעיה בסירובם של בנקים ישראלים לקבל כספים שהושקעו בבורסות קריפטו בעולם, בשל החשש מהלבנות הון - אף שבמקרים רבים ניתן להראות את מסלול הכסף בקלות ולהפריך את החשש. מהצד השני, רשות המסים, שמקבלת מחלק מהבורסות הזרות מידע על משקיעים ישראלים, דורשת מהם תשלום על רווחי ההון שלהם, לצד הליך גילוי מרצון.

מטבע הדברים, אם אי אפשר להעביר את הכספים אי אפשר לשלם את המס, ואין יכולת להתחיל את ההליך גילוי מרצון. "זה מצב קפקאי. אין ספק כי עולם המטבעות הווירטואליים חשוף לסיכוני הלבנת הון יותר מהעולם המסורתי, אולם נראה כי הפתרון הנכון הוא לא לשלול באופן גורף קבלת כספים שמקורם במטבעות קריפטו, אלא לבנות מערכת רגולציה והסדרה נכונה ומתאימה שתאפשר גם למשקיעי המטבעות לשלם את המס הנדרש", מסבירה עו"ד ורו"ח איילת הלל בירנצויג, שותפה בכירה במשרד שקל ושות'.

מנהל רשות המסים ערן יעקב, צילום: עמית שעל מנהל רשות המסים ערן יעקב | צילום: עמית שעל מנהל רשות המסים ערן יעקב, צילום: עמית שעל

גם מנהל רשות המסים ערן יעקב מודה: "יש בעיה. אנו נתקלים במצב שאנחנו מתקשים לקבל תשלומי מסים. זהו הפסד כפול, הן לתקציב המדינה והן בעובדה שהכסף נעלם. לא יעלה על הדעת שלא יתאפשר להעביר את הכספים לקופה הציבורית. רשות המסים פועלת להביא לדיון מול הגורמים הרלבנטיים. מקווה שנגיע לפתרון. בסופו של דבר צריך לדעת לנהל סיכון".

את הדברים האלה אמר יעקב בתחילת החודש, אך מאז לא נרשמה התקדמות של ממש. גם בבנקים מודים כי הנושא לא מוסדר, ולכן הפקידים מפחדים להתעסק במטבעות, כי הם יהיו חשופים אישית להאשמות פליליות. עם זאת, גורם בבנקים אמר ש"זה לא פייר להגיד שזה רק הבנקים או בנק ישראל. רשות המסים רוצה את הכסף אך גם רוצה שהסיכון יהיה על הבנקאים. אז שילכו לבנק הדואר והממשלה תיקח את הסיכון". בינתיים, אף אחד לא יודע איך לאכול את הצפרדע הזאת, והמשקיעים תקועים במבוך ללא דרך מוצא.

תגיות

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
רשויות המס בישראל
רשויות המס בישראל הן גוף אכזרי שכל מטרתו למצוץ מהאזרחים את שארית כספם. הדולר נחלש לעומת השקל הגבוה בטירוף. עלויות המחיה פה לא ריאליות כ 50000שח למשפחה (אם חיים בשכירות) כל תינוק מתחת לגיל 3 עולה רק הגן 3000 ל 4500 שח בחודש לא כולל כלום. המשכורות פה ממוסות בטירוף השכירויות פה יקרות ללא שום ריאליות וכולם איכשהו ממשיכים כאילו כלום. בועה הזויה שסופה היה רע
דני גון  |  31.07.19
31.
ל-13 אם לא שמת לב המדינה והבנקים מנוהלים ע"י עברייני צווארון לבן
להחזיק פיאט כמו ש"ח זה מסוכן וספקולטיבי. העבריינים בשלטון יכולים להדפיס כמה שהם רוצים ממנו. הבנקים יכולים לקרוס ולסגור את שעריהם. ביטקוין אולי לא יציב בטווח הקצר, אבל בטווח הארוך אף אחד לא יכול לדלל את הערך שלו או להוציא אותו משימוש.
שמעון  |  30.07.19
לכל התגובות