אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות ניירות ערך תבדוק את האירועים בויטלה קפיטל צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

רשות ניירות ערך תבדוק את האירועים בויטלה קפיטל

הרשות מבקשת להצטרף להליך פירוק החברה, ותבחן את מכירת הנכסים למשפחת דיין. ויטלה מנסה להגיע להסכמות עם הנושים

31.07.2019, 07:38 | גולן חזני

ויטלה קפיטל ושרון בר, היו"ר שלה, ממשיכים להסתבך. רשות ני"ע מבקשת להצטרף להליך המשפטי בבקשה לפירוק של ויטלה, שהגיש עו"ד ארז רוזנבוך, בגין חוב של 200 אלף שקל. המשמעות היא שהרשות בודקת את האירועים שקרו בחברה בשנים האחרונות, כולל מכירת שלושה נכסים שלה שלה לאחים דיין תמורת 8.5 מיליון יורו, בעוד שהחברה עצמה הציגה הערכת שווי לפיה הנכסים שווים 33 מיליון יורו.  

קראו עוד בכלכליסט

רוזנבוך הוא אחד הנושים של החברה, לה חובות של 382 אלף שקל על פי דו"ח ראשון שהגיש המפרק הזמני עו"ד גיא גיסין לבית המשפט. עם זאת, ההערכה היא כי נושים נוספים יטענו לחובות של החברה כלפיהם בעקבות הבקשה. בדו"ח הפירוק שהגיש כתב עו"ד גיסין כי "נסיונות יצירת הקשר נענו תחילה בהתחמקויות מצידו של בר ואף סירוב לשוחח עם המפרק הזמני וצוות משרדו, התנהגות שלא מצופה ממי שמתיימר לפעול בשם חברה ציבורית".

ל"כלכליסט" נודע כי ויטלה מנסה בימים האחרונים להגיע להסכמות עם נושיה לפרעון חובותיה, בסך מאות אלפי שקלים, ומחיקת התביעה. בינתיים, הגיש עו"ד גיא עידו, המייצג את ויטלה ואת היו"ר בר, בקשה לבית המשפט לחסות את הדו"ח שהגיש המפרק גיסין לבית המשפט ולהורות על צו איסור פרסום. בקשתו נדחתה על הסף בידי שופטת בית המשפט המחוזי מרכז, עירית וינברג־נוטוביץ'. זו נימקה את החלטה בכך שהדו"ח של גיסין כבר פורסם במערכת המאיה ובתקשורת וכי לא מתקיימת עילה לאיסור פרסום.

במסגרת מסמכים שהגישה לבית המשפט, צירפה ויטלה הסכם פשרה שנחתם בינה לבין אליהו קנפלר, שמבטל הסכם עם קנפלר מ־2016 למכירת 24% ממניות חברת SAS. סוכם שהחברה תשיב לקנפלר 3.6 מיליון יורו, כולל 100 אלף יורו פיצוי בגין הביטול. גיסין ציין שלמרות שחלפו חודשיים מחתימת העסקה עם קנפלר היא לא דווחה לציבור. הסיבה: לחברה אין שני דח"צים ואין ועדת ביקורת תקינה, ולכן אין לה יכולת לאשר את הסכם הפשרה. בר ציין כי מדובר בהסכם פשרה בעל ערך עצום, שמחזיר לה נכס בשווי 33 מיליון יורו, כך לפי הערכת שווי של פירמת CBRE - ולכן אין צורך בפירוק החברה.

אלא שיתר 76% המניות של SAS נמכרו בנובמבר 2016 למשפחת דיין תמורת 6 מיליון יורו. 24% שנותרו אמורים להימכר לדיין תמורת 2.5 מיליון יורו, כך שגיסין טוען שביטול ההסכם עם קנפלר יעלה לחברה 1.1 מיליון יורו, ולא ברור על מה מתבסס הסכום 33 של מיליון יורו בו נקב בר. החברה הגישה תגובה חסויה לבית המשפט לדו"ח של גיסין. בר הוא בן זוגה לשעבר של אורנה אנג'ל, ומחזיק ב־20% ממניות ויטלה, אותן רכש ב־2017. למרות שאנג'ל אמרה ל"כלכליסט" כי השניים גרושים מזה שנה, הרי שכתובתו של בר נשארה במקומות רבים כרם בן שמן, כמו כתובתה של אנג'ל. השניים לא הגיבו לשאלת "כלכליסט" לגבי עובדה זו.

בתוך כך, דירקטוריון הבורסה החליט להשעות את ויטלה ממסחר, בגין עילת הפירוק. מינואר 2017 מניות החברה לא נסחרות ברשימה הראשית ואם עד 2021 לא יתמלאו התנאים למסחר ברשימה הראשית, החברה תימחק ממסחר.

יו"ר רשות ני"ע ענת גואטה, צילום: אוראל כהן יו"ר רשות ני"ע ענת גואטה | צילום: אוראל כהן יו"ר רשות ני"ע ענת גואטה, צילום: אוראל כהן

תגיות