אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשר בדרך לפיטורי 10% מהעובדים והקפאת שכר צילום: אריאל שרוסטר

בלעדי לכלכליסט

נשר בדרך לפיטורי 10% מהעובדים והקפאת שכר

חברת המלט, שנפגעה מפתיחת השוק ליבוא במחירי היצף, תפטר 40‑50 עובדים. "יהיו פחות ואלה שיישארו יצטרכו לעבוד יותר", נאמר לוועד

31.07.2019, 10:50 | גולן חזני

חברת המלט נשר מתניעה מהלך לפיטורי 40‑50 איש, חלקם בפרישה מוקדמת - כך נודע ל"כלכליסט". מדובר בכ־10% מעובדי החברה, שמעסיקה כיום כ־500 עובדים.

הקפאת השכר בחברה והקיצוצים צפויים להתבצע בכל שדרת העובדים, מההנהלה והמטה ועד לעובדי הייצור. התוכנית אמורה להביא להסכם שכר עם הוועד לשנים 2020‑2023.

קראו עוד בכלכליסט

פתיחת שוק המלט ליבוא ריסקה את נשר, שבבעלות לן בלווטניק ושמנוהלת על ידי משה קפלינסקי. ב־2018 כבר פיטרה החברה 40 עובדים, רובם מהמפעל בחיפה שצפוי להיסגר בקרוב, כך שהיא מצמצמת בתוך שנתיים שישית מעובדיה. בנוסף, החברה לא תאשר העלאות בשכר העובדים, שיוקפא לשלוש השנים הקרובות.

משה קפלינסקי מנכ"ל נשר, צילום: צביקה טישלר משה קפלינסקי מנכ"ל נשר | צילום: צביקה טישלר משה קפלינסקי מנכ"ל נשר, צילום: צביקה טישלר

התוכנית של נשר הוצגה בפני ועד העובדים של מפעל המלט של החברה ברמלה בשבוע שעבר, בפגישה שבה נכחו מנהלי המפעל וסמנכ"ל כח אדם בנשר קובי רבינוביץ'. "יהיו פחות עובדים ואלה שיישארו יצטרכו לעבוד יותר", נאמר לוועד העובדים בפגישה. הוועד טרם גיבש דרכי פעולה. משה ארבלי, שעבד 25 שנה בנשר, משמש כיום כיו"ר מרחב השפלה בהסתדרות וילווה את הוועד.

מאז תחילת השנה, החברה הפסידה בכל רבעון כ־15 מיליון שקל, לאחר שירדה לנתח שוק של 55% בלבד לעומת כ־90% בעבר. במצב זה, נשר נדרשת לצמצומים כדי להחזיק מעמד לטווח הארוך. בנשר מקווים שהתוכנית החדשה, יחד עם הורדת מחירי המלט ב־8%, תחזיר את החברה לנתח שוק של 60%‑65%.

לדברי מקורבים לקבוצת כלל תעשיות שמחזיקה בשליטה בנשר, "החברה עושה כל שביכולתה. השלב הראשון היה הורדת מחירים, כשמצב השוק כיום אינו משקף מחירים של תעשייה בריאה. הצמצומים הם תוצאה של יבוא מאסיבי בהיצף, שהוא מכה אנושה לתעשייה ישראלית אסטרטגית".

בחברה מקווים שהתהליך שהיא מקדמת יאפשר לה להתאושש בשנים הקרובות. מרבית עובדי נשר הם עובדים ותיקים, חלק גדול מהם תושבי רמלה.

תעשיית המלט נקלעה למשבר קשה בשנתיים האחרונות, בעקבות פתיחת השוק ליבוא במחירי היצף. נשר ניסתה להיאבק בשר הכלכלה אלי כהן שהוביל את המהלך, אבל היטל על היבוא שנקבע היה בשיעור קטן ולא מנע את המעבר של נשר להפסד, לאחר שנים רבות שבהן רשמה רווחים לעתים תלת ספרתיים במיליונים. ועדה מייעצת לשר כהן דחתה המלצה של רשות התחרות להגביל את יבוא המלט מיוון ומטורקיה בשל היווצרות תנאי תחרות לא הוגנים עם התעשיה המקומית. פעילות תעשיית המלט בטורקיה מתאפיינת בעודפי ייצור, וכדי להיפטר מהמלאים הגדולים שנצברים בה חלקם מיוצאים לשוק הישראלי במחירים נמוכים מאלו שבהם היו נמכרים בשוק הטורקי.

נשר נאלצה למכור בעבר את המפעל שהפעילה בהרטוב למשפחת ויל, בהוראת הממונה על התחרות, תמורת 180 מיליון שקל. אלא שגם במפעל זה נצברים הפסדים והוא נמצא בסכנת סגירה.

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
אפשר לחסל את כל המשק ולהביא הכל מחו"ל...טקסטיל,מלט,רהיטים,פירות וירקות...
בכלל אפשר גם להביא עובדים זולים מטורקיה סין והודו...רופאים,אחיות,עוס"ים,כלכלנים (אחד מהם בודאי יוכל להחליף את שר הכלכל שלנו,או שלגאון כמוהו אין תחליף...) בפועל המלט המיובא רק העשיר את היבואנים ואת הקבלנים ולא גרע ממחירי הדירות ולו פרומיל אחד... לעומת זאת פגע גם פגע בתעשיה ובעובדים הישראלים. כל מי שמחייב את היבוא שידע היטב שאפשר להחליף גם אותו בעובד זול יותר מחו"ל או במוצר זול יותר. אין פופוליזם יותר גדול מזה.כלכלה חזקה נמדדת גם ביכולת שלה להגן על התעשיה המקומית ועל מקומות העבודה שלה. ניתן רק לראות מה קרה בארה"ב שהרסה את התעשיה המפוארת שלה לטובת יבוא ,היום הם מכים על חת והיו מתים להחזיר את הגלגל לאחור...
אבנר  |  31.07.19
18.
אין ספק שנשר הוא מונופול שעשק את המשק שנים...אבל התגובות כאן ללא הבנה
נשר הינו מונופול במשך שנים ורע מאד שלא היה תחרות כמו שצריך מחול במשך השנים הללו. אבל מחירי היצף זה דבר רע,כל מדינה. אם הטורקים היו מייצרים ומוכרים ברווח נורמלי, אז היה ניתן להבין את הסיבה לאי הטלת מכס. אבל הטורקים מוכרים במחירי הפסד, רק כי הם תקועים עם מלאים ותפוקת ייצור שלא ניתן להקטינה. כאשר כל העולם מבין את המצב שנוצר בטורקיה ומיד מטיל מכסים על טורקיה (האיחוד האירופי שמבין השלכות הדבר), ישראל החליטה להיות פופוליסטית ולשחוט תעשיות מקומיות(לא רק המלט) רק כדי שיהיה לפוליטקאים "מה למכור" לאזרחים לפני בחירות. כאשר בתכלס למחירי הבטון והברזל אין באמת השפעה על מחירי הדירות, בעשור הקודם מחירי הברזל הגיעו לפי 3 ממה שהם היום, וגם מחירי הבטון הגיעו לכמה מונים ממה שהם היום וכולכם יודעים מה המחיר של דירה בעשור הקודם ומה מחיר של דירה היום..
יהונתן  |  31.07.19
לכל התגובות