אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברות הקנאביס: "משרד הבריאות איבד עשתונות" צילום: שאטרסטוק

בלעדי לכלכליסט

חברות הקנאביס: "משרד הבריאות איבד עשתונות"

הדברים נאמרו כתגובה להתניית היחידה לקנאביס רפואי במשרד, כי מי שיוותר על שיווק ישיר לחולים יזכה בקדימות לרישיון ייצוא; כמה מחברות הקנאביס החדשות דווקא מרוצות: "זה טוב לנו". אחרות אמרו בנוסף, כי "מעניין שפתאום היק"ר מצא את התקנים הנדרשים לו לאפשר הייצוא"

31.07.2019, 12:13 | צלי גרינברג

חברות הקנאביס הרפואי מגיבות להתניית משרד הבריאות שנחשפה היום ב"כלכליסט" כי מי שיוותר על שיווק ישיר לחולים יזכה בקדימות לרישיון ייצוא, ואומרות כי "היק"ר (היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות) איבד את העשתונות".

קראו עוד בכלכליסט

עוד הוסיפו החברות לכלכליסט, כי "עד עתה הוא לא מאפשר את הייצוא בגלל שלא היו לו תקנים, לאחר מכן זה היה בגלל פיקוח מחירים, וכעת, מעניין שפתאום הוא מצא את התקנים הנדרשים לו לאפשר הייצוא, שגם כבר לא מותנה בפיקוח".

חממה לגידול קנאביס, צילום: שאטרסטוק חממה לגידול קנאביס | צילום: שאטרסטוק חממה לגידול קנאביס, צילום: שאטרסטוק

כמה מחברות הקנאביס הרפואי החדשות, אלו שהצהרת היק"ר פונה אליהן, אמרו לכלכליסט, כי "זה טוב לנו. אנחנו מלכתחילה הקמנו את הפעילות שלנו בידיעה על הרפורמה החדשה והכיוון שלה, ואין לנו כלל מטופלים כרגע בישראל. אנחנו בעד מכירה דרך בתי מרקחת, שגם נכונה להיות הקנאביס הרפואי תרופה, וגם מאפשרת תחרות שווה בין כלל החברות, ואי השארת הנתח הארי אצל המגדלות הוותיקות".

משרד הבריאות נאבק מזה תקופה במגדלות הוותיקות; אלו האחרונות מבקשות להמשיך ולמכור ישירות ללקוח הקצה (המטופל) במסגרת האסדרה הישנה, בעוד המשרד מנסה להוביל את כל השוק לאסדרה החדשה, במסגרתה הן ייאלצו למכור דרך בתי המרקחת הגובים 40% (במסגרת הפיילוט ההתחלתי, וצפויים להעלות אחוז הגבייה בהמשך) מסך התשלום המתקבל (לא כולל מע"מ) מהמטופל.

למאבק המגדלות הוותיקות הצטרפו גם החולים המלינים על האסדרה החדשה, ואף נעשתה פנייה לבג"צ בנושא, אשר איפשר למגדלות הוותיקות לעת עתה להמשיך ולמכור תוצרתן במסגרת האסדרה הישנה.

משרד הבריאות, במקרה זה, מצא "גזר" בדמות פיתוי חברות הקנאביס הרפואי החדשות, כפי שפורסם היום ב"כלכליסט", לקבלת רישיון הייצוא, הכה נדרש להן. אך החברות החדשות כלל אינן משווקות ומוכרות קנאביס רפואי, גם לא לחולים הישראליים. כרגע, הן ממשיכות להמתין לקבלת האישור לייצא. ובהטבת הקדימות לרישיון הייצוא אין כדי למשוך את החברות הוותיקות, אשר לא יוותרו על נתח הרווחים שלהן לטובת רישיון ייצוא שמעל היתכנותו עדיין מרחף סימן שאלה. בנוסף, משרד הבריאות עדיין לא  מנושא פיקוח המחירים שגם כך צפוי לנגוס ברווחי המגדלות והחברות הוותיקות, והמאבק בנושא עדיין לא תם מבחינתן.

החברות הוותיקות ציינו בפני כלכליסט, כי למעשה אין מדובר ב"גזר" עבור חברות הקנאביס החדשות, אלא באיום מרומז בדמות "מקל" עבור המגדלות הוותיקות, כי אם לא יתחילו למכור לבתי המרקחת אזי רישיון הייצוא שלהם יעוכב לכשזה יוחל.

ממשרד הבריאות טרם נתקבלה תגובה.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
שבמקום לזרז ולהרוויח גם מיצוא
וגם קשר ישיר בין מגדל ומטופל. לפני שיתחילו מדינות אחרות לגדל בעצמן. מפחדים מיום בו המגדלים יפגעו כתוצאה מהתחלת גידול במדינות רבות ויאלצו למכור התרופה מאוד בזול לבתי מרקחת כמו שקורא עם חקלאים רבים. מאוד מוזר ומכאיב. והחשש שמי שיפגעו החולים והמגדלים. העולם גדול ופתוח.סין ודרום אפריקה ומדינות עניות אחרות רבות עם שטחים חקלאיים גדולים שיתחילו לגדל וליצא בזול. מאוד חבל.
הלב בוכה  |  05.08.19
לכל התגובות