אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוף לסכסוך: ג'נריישן תרכוש את חלקו של אלי להב בחברת האנרגיה הירוקה סולגרין צילום: חיים הורנשטיין

סוף לסכסוך: ג'נריישן תרכוש את חלקו של אלי להב בחברת האנרגיה הירוקה סולגרין

בתום התמחרות, שבה השתתף גם מנכ"ל מליסרון היוצא אבי לוי, נקבע כי הקרן תרכוש את חלקה של להב אל.אר בסולגרין תמורת 44.4 מיליון שקל — 50% מעל שווי השוק. להב אל.אר תקים חברה חדשה שתפעל בתחום

04.08.2019, 08:07 | גולן חזני

הסתיים הסכסוך בין השותפים בחברת האנרגיה הירוקה סולגרין. קרן ג'נריישן קפיטל המנוהלת על ידי יוסי זינגר (יו"ר) וארז בלשה (מנכ"ל), רוכשת בסיומה של התמחרות את המניות (35%) שהיו בידי השותפה שלה, חברת להב אל.ארתמורת 44.4 מיליון שקל. להב צפויה להקים מיידית פעילות דומה חדשה. המחיר משקף לסולגרין שווי חברה של 127 מיליון שקל, 36% מעל ההון העצמי ו־50% מעל שווי השוק שלה בבורסה של תל אביב, שעומד על 85 מיליון שקל. כתוצאה מהמהלך, להב אל.אר צפויה לרשום רווח הון של 8 מיליון שקל. 

קראו עוד בכלכליסט

מנגנון ההיפרדות שקבעו שני השותפים במקרה של מחלוקת היה התמחרות, שבה כל צד יוכל להעלות את ההצעה שהציע הצד השני לרכישת מניותיו. ההתמחרות נערכה במשרד עו"ד גרוס חודק, כששני השותפים המנהלים מייצגים את ג'נריישן ואילו את להב ייצגו בעל השליטה (44%) אלי להב, ואבי לוי, המנכ"ל היוצא של מליסרון, שמחזיק ב־10% ממניות סולגרין.

מדרגות של 2 מיליון שקל

העלייה במחיר בהתמחרות נקבעה על מדרגות של 2 מיליון שקל כל אחת, כשלהב נעצרה במחיר של 41 מיליון שקל לעומת הצעה של 44.4 מיליון שקל, כאמור, של ג'נריישן. לאחר הרכישה תעלה ג'נריישן קפיטל לאחזקה של 70% בסול גרין שנסחרת בשווי 85 מיליון שקל.

סולגרין פועלת בתחומי ההקמה, ההפעלה והתחזוקה של פרויקטים לייצור חשמל מאנרגיה סולארית פוטו־וולטאית. את הרבעון הראשון של 2019 סיימה החברה עם הכנסות של 2.5 מיליון שקל, עלייה של 4% לעומת הרבעון המקביל, אולם בשורה התחתונה היא רשמה הפסד של 633 אלף שקל, בדומה להפסד ברבעון המקביל.

קרן ג'נריישן שסיימה גיוס של 230 מיליון שקל ביוני 2018 רכשה בספטמבר אותה שנה 50% מהחברה־הבת (100%) של להב אל.אר, 'להב הרים ירוקים' תמורת הזרמה של כ־34 מיליון שקל לתוכה. במקביל רכשה 'להב הרים ירוקים' באופן מיידי (Back to Back) את השליטה בחברת סולגרין הציבורית. 10 חודשים לאחר עסקה זו התגלעו בין הצדדים חילוקי דעות מהותיים לגבי אופן ניהול החברה ומינוי בעלי תפקידים בה, לאחר התפטרות של המנכ"ל תום שפרן.

הרכישות של ג'נריישן

ג'נריישן קפיטל, שמתמקדת בהשקעות בתחום התשתיות, רכשה גם 49% מחברת ההסעות בון תור ב־100 מיליון שקל ביולי 2018, וחודשיים לאחר מכן רכשה 50% מרפק אנרגיה תמורת 70 מיליון שקל. רפק מחזיקה בשתי תחנות כוח הנמצאות בשלבי הקמה בצפון הארץ – רמת גבריאל ואלון תבור.

להב מחזיקה ב־33 מרכזים המשרתים צרכי אוכלוסיה בגרמניה. החברה מתמקדת ברכישת מרכזי קניות (מרביתם שכונתיים). שווי נכסי החברה עמד בסוף הרבעון הראשון על 535 מיליון שקל והיא סיימה אותו ברווח של 11.4 מיליון שקל. לדברי אלי להב, "מכירת פעילות האנרגיה הירוקה המתחדשת שבנינו במהלך השנים האחרונות הנה מימוש הזדמנות עסקית במחיר מצוין. אנו מאמינים בתחום ובכוונתנו לבחון הקמת חברה חדשה שתעסוק בתחומי האנרגיה הירוקה המתחדשת תוך ניצול הידע והקשרים שבנינו בתחום כפי שעשינו בהקמת הפעילות שנמכרה".

אלי להב, צילום: חיים הורנשטיין אלי להב | צילום: חיים הורנשטיין אלי להב, צילום: חיים הורנשטיין

תגיות