אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יזמי נדל"ן ביפן במרוץ להקים מלונות יוקרה לתיירים המערביים צילום: שאטרסטוק

יזמי נדל"ן ביפן במרוץ להקים מלונות יוקרה לתיירים המערביים

חברות הנדל"ן ינסו להתמודד עם הדרישה הגוברת למלונות 5 כוכבים ברקע הזינוק בתיירות המערבית, בעיקר מארה"ב ומאירופה. ביפן רשומים 32 מלונות יוקרה בלבד לעומת 112 בתאילנד ו־58 באינדונזיה

12.08.2019, 07:29 | שירות כלכליסט

חברות נדל"ן ביפן נמצאות בימים אלה בקדחת הקמת מלונות יוקרה, במחירים התחלתיים של 250 דולר ללילה, כדי להתמודד עם דרישות המבקרים הבינלאומיים, בעיקר מארה"ב ומאירופה. על כך מדווח האתר ניקיי.

קראו עוד בכלכליסט

חברת מיטסואי פודוסאן השיקה ביום שישי האחרון את מלון האלקולאני אוקינאווה, שבו 360 חדרים, וילות וסוויטות במחירים שמתחילים ב־640 דולר ללילה, רמת התמחור הגבוהה ביותר באזורה הדרומי של יפן. אתר המלון הראה תפוסה גבוהה עבור מרבית חודש אוגוסט.

בעוד רוב ההזמנות הן של מבקרים מיפן, מבקרים זרים מהווים 30% מכלל ההזמנות העתידיות. אתר הנופש היוקרתי הוא השני שפותח מותג היוקרה האלקולאני, שמקורו בהוואי, והראשון שנפתח מחוץ להוואי. הוא גם המלון השלישי ביפן שמופיע ברשימת מלונות היוקרה המובילים בעולם.

בכוונת מיטסואי פודוסאן לפתוח ארבעה מלונות יוקרה נוספים ביפן עד 2022, כולל מלון של רשת ארבע העונות שייפתח בשנה הבאה בטוקיו. "ביפן אין הרבה מלונות יוקרה, כך שהשוק מציע פוטנציאל צמיחה משמעותי", ציין נשיא ומנכ"ל החברה, מסאנובו קומודה. חברת הנדל"ן שואפת להגדיל את הרווח התפעולי שלה בתחום המלונות ואתרי הנופש לכ־15 מיליארד ין (141 מיליון דולר) עד לשנה הפיסקאלית 2025, מכ־5 מיליארד ין (47 מיליון דולר) כיום.

האמריקאים יותר בזבזנים

בתוך כך דווח כי חברת מורי טראסט תתחיל להפעיל שלושה מלונות יוקרה בשנה הבאה, כולל מלון של מותג אדישן מקבוצת מריוט אינטרנשיונל. סקיסוי האוס תפתח מלון של רשת ווסטין ושני מלונות יוקרה אחרים מקבוצת מריוט, ב־2021.

החדרים הללו מתווספים על רקע עלייה יציבה במספר התיירים המגיעים ליפן ממדינות המערב. ב־2018, כ־1.52 מיליון מבקרים הגיעו ליפן מארה"ב, זינוק של 11% לעומת שנה קודם לכן וצמיחה דו־ספרתית זו השנה השביעית ברצף. מבין מדינות אירופה, התיירות מגרמניה ומאיטליה צומחת בקצב דו־ספרתי גם כן, לעומת עלייה ממוצעת של 8.7% בכלל המבקרים הזרים.

טוקיו. החדרים לא נאים בעיניהם, צילום: שאטרסטוק טוקיו. החדרים לא נאים בעיניהם | צילום: שאטרסטוק טוקיו. החדרים לא נאים בעיניהם, צילום: שאטרסטוק

התיירים המערביים גם שוהים ביפן פרק זמן ממושך יותר לעומת עמיתיהם מסין, דרום קוריאה ומדינות אחרות באסיה, ונוטים להוציא סכומים גדולים יותר על לינה. כך, למשל, תיירים מארה"ב ומאירופה משלמים בין 600 ל־1,000 דולר לאדם בסעיף הלינה בהשוואה ל־600־190 דולר בקרב תיירים ממדינות אסיה. היקף התיירים המערביים צפוי לגדול אף יותר בשנה הבאה, כאשר יפן תארח את המשחקים האולימפיים.

"בהינתן כי יפן הציבה יעד של 60 מיליון תיירים בינלאומיים עד 2030, שוק מלונות היוקרה קרוב לוודאי יוסיף לצמוח", כך לדברי טימותי סופר, סגן נשיא זירת יפן, דרום קוריאה ומיקרונזיה בהילטון.

בין 2019 ל־2021, כ־80 אלף חדרי מלון יתווספו בתשע ערים מרכזיות ביפן, כולל טוקיו ואוסקה. כך לפי דו"ח של CBRE. נתון זה הוא שווה ערך ל־24% מהחדרים הקיימים בערים הללו נכון ל־2018. ההיצע צפוי לעלות על הביקוש ב־2021, אך 87% מההיצע החדש של החדרים יהיו במלונות עסקיים. רק כ־5% מהחדרים החדשים יהיו במלונות יוקרה, ומשום כך, מציינים ב־CBRE, בנישה זו יוסיף להיות מחסור בחדרים.

עד לאחרונה נכללו 32 מלונות חמישה כוכבים ביפן באתר פייב סטאר אליאנס, בהשוואה ל־137 בסין, 112 בתאילנד ו־58 באינדונזיה. "תיירים בינלאומיים אמידים מתחילים להגיע ליעדים מחוץ לעיר, אבל באזורים הללו אין מספיק פתרונות לינה עבורם", ציין נשיא מורי טראסט, מיוואקו דייט.

ירידה בביקושים למשרדים

בניגוד למדינות אחרות בעולם, שבהן מלונות היוקרה נמצאים בדרך כלל בבעלותם של קרנות השקעה או אנשים עשירים, ביפן הם מוחזקים ומתופעלים בעיקר על ידי חברות נדל"ן.

עסקי המלונאות הם אפיק חשוב עבור חברות נדל"ן יפניות על רקע היחלשות שוק הנדל"ן למגורים בשל הידלדלות האוכלוסייה, וירידה בביקושים למגדלי משרדים ברוב האזורים, מלבד במרכזים העירוניים המובילים. במקביל, התחרות על התיירים המערביים צוברת תאוצה באסיה. כך למשל, קבוצת הנדל"ן הצרפתית אקור מתכננת להכפיל את נוכחותה בדרום מזרח אסיה ל־600 נכסים בעשור הקרוב ואילו מריוט תגדיל את רשת המלונות שלה באסיה ל־1,000 עד 2020, מ־700 כיום.

תגיות