אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העסקת אנשים עם מוגבלויות: לשכת הנשיא שוב בולטת לרעה צילום: buffalo.edu

העסקת אנשים עם מוגבלויות: לשכת הנשיא שוב בולטת לרעה

כמו בשנה שעברה, לשכת נשיא המדינה לא עומדת ביעדים, ולא מינתה ממונה תעסוקה; בדו"ח שפרסמה הנציבות לשיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, המתייחס ל-2018, נמצא כי כמו ב-2017, מתוך 316 גופים ציבוריים שנבדקו - רק 60% עומדים ביעד העיסוק ההולם

12.08.2019, 11:20 | משה גורלי

לשכת נשיא המדינה בולטת לרעה בדו"ח 2018 שפורסם היום (ב') על ידי נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים. בדיוק כמו בדו"ח 2017, לשכת הנשיא לא עמדה בחובתה לפי חוק, להבטיח יעד של ייצוג הולם בהעסקת אנשים עם מוגבלויות ולא מינתה ממונה תעסוקה. היעד שנקבע בחוק הוא שגופים ציבוריים המעסיקים 100 עובדים לפחות, מחויבים לפעול להעסקה של לפחות 5% אנשים עם מוגבלות.

קראו עוד בכלכליסט

שני פרמטרים נבדקו: העמידה ביעד, והאם מונה לגוף ממונה תעסוקה. כך למשל, נמצא שמבקר המדינה רשם עמידה מלאה ביעדים, אך לא מינה ממונה. לעומת זאת, חברת נתיבי איילון ומוזיאון תל אביב לא עמדו ביעדים אך כן מינו ממונה. רשות ניירות ערך מינתה ממונה אך רמת העמידה ביעד נמוכה. תאגיד השידור מינה ממונה ורמת העמידה ביעד בינונית.

אילוסטרציה, צילום: karman health care אילוסטרציה | צילום: karman health care אילוסטרציה, צילום: karman health care

בדו"ח נבדקו 316 גופים ציבוריים גדולים. נמצא ש-60% מהגופים הציבוריים עומדים ביעד הייצוג ההולם, 22% מהם עומדים בו ברמה בינונית (3.5%-5%), 15% מהם עומדים בו ברמה נמוכה (2%-3.5%), ו-3% אינם עומדים ביעד כלל.

הנתונים מזכירים מאד את נתוני 2017 - מתוך 328 הגופים הציבוריים שנבדקו אז, 61% עומדים ביעד העסקה של 5% ומעלה של אנשים בעלי מוגבלויות. 22% עומדים ביעד רמה בינונית, 14% עומדים ברמה נמוכה, ורק 3% לא עומדים ביעד כלל.

בקרב הרשויות המקומיות, המהוות כשני שלישים מרשימת הגופים הציבוריים הגדולים (218 רשויות) נמצא כי 62% עומדות ביעד הייצוג ההולם, 23% עומדות ברמה בינונית, ו-15% עומדות ברמה נמוכה או כלל לא עומדות ביעד.

הנתונים הופקו על ידי המוסד לביטוח לאומי, כחלק מיישום תיקון החוק שנועד לסייע בקידום העסקה של אנשים עם מוגבלות אשר נתקלים לא אחת בחסמים ובקושי להשתלב בשוק העבודה. לפי החוק, מעסיקים נדרשים לבצע שורה של פעולות לקידום הייצוג ההולם בקרב עובדיהם וביניהם למנות ממונה תעסוקה שיהיה אמון על הנושא.

לנציבות הוקנו סמכויות פיקוח ואכיפה שמכוחן היא פועלת כלפי הגופים שלא עמדו בחובותיהם. בשנה החולפת הוציאה הנציבות מכתבי התראה ל-53 גופים שלא עמדו ביעד הייצוג ההולם, לא מינו ממונה תעסוקה ולא הכינו תכנית לקידום העסקתם של אנשים עם מוגבלות. ל-35 גופים שלא מילאו את ההנחיות הוצא צו שהפרתו יכולה להוביל להליך פלילי.

תגיות