אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרופסורים בעקבות הגנרלים: האוניברסיטה העברית תשקיע בתחום הקנאביס

בלעדי לכלכליסט

הפרופסורים בעקבות הגנרלים: האוניברסיטה העברית תשקיע בתחום הקנאביס

קופת הגמל של עובדי האוניברסיטה העברית תשקיע סכום של 2 מיליון שקל בחברה הישראלית ג'מה סרט שמפתחת אפליקציה למדידת חומרים פעילים במוצרי קנאביס. החברה החלה כמיזם לו היתה שותפה האוניברסיטה. מנכ"ל החברה גיא סיטון: "ההשקעה הזו תסלול את הדרך להשקעות נוספות של גופים מוסדיים וקופות גמל בענף הקנאביס הרפואי"

13.08.2019, 06:53 | צלי גרינברג

קופת הגמל של עובדי האוניברסיטה העברית תשקיע 2 מיליון שקל בחברת ג'מה סרט (GemmaCert) הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה למדידת חומרים פעילים בצמח הקנאביס באמצעות מכשיר נייד קטן.

ההשקעה נעשתה לפי שווי של 100 מיליון שקל (אחרי הכסף) ובמסגרת סבב גיוס שלישי של החברה, שבו גייסה 12 מיליון שקל. בנוסף לקופת הגמל של העברית, השתתפה בגיוס גם קבוצת משקיעים יפנית, שהשקיעה כ־6 מיליון שקל, ומשקיעים מאמריקה הלטינית ומאירופה שהשקיעו 4 מיליון השקל. עד כה גייסה ג'מה סרט 30 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

גיא סיטון, מנכ"ל חברת הקנאביס ג גיא סיטון, מנכ"ל חברת הקנאביס ג'מה סרט גיא סיטון, מנכ"ל חברת הקנאביס ג

הכסף שגוייס נועד להגביר את פעולות השיווק והמכירות של מכשיר המדידה שפיתחה החברה בארה"ב וברחבי העולם, ולאפשר המשך של פיתוח פורטפוליו של מוצרי החברה.

"תו התקן העולמי לאבטחת איכות"

ד"ר גיא סיטון, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, אמר ל"כלכליסט", כי "יש להניח שההשקעה הנוכחית תסלול את הדרך להשקעות נוספות של גופים מוסדיים וקופות גמל בענף הקנאביס הרפואי הישראלי, ואני מקווה שלפחות חלקן יהיו ב־GemmaCert, שמהווה הזדמנות השקעה בתעשיית הקנאביס מבלי להיחשף למגבלות ההשקעה המאפיינות את תחום הגידול או עיבוד הצמח עצמו".

חנוך רפפורט, מנכ"ל חברת הגמל של עובדי האוניברסיטה העברית הוסיף, כי "מצאנו שחברת GemmaCert, שהחלה את דרכה כמיזם משותף עם המעבדה של פרופ' עודד שוסיוב בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה, הממוקמת ברחובות, מהווה הזדמנות השקעה, בשל פעילותה להפיכה לתו התקן העולמי של אבטחת האיכות בשוק הקנאביס הרפואי הבינלאומי".

שוק בדיקות החומרים הפעילים בצמחים מוערך בכמיליארד דולר בשנה, כאשר אבטחת האיכות בו מהווה עד 5% משווי השוק השנתי. המדקילזיציה שעובר שוק הקנאביס העולמי מגבירה את הצורך לעמוד בכללי הרגולציה המתגבשת בארה"ב ובאירופה, המחייבת עמידה בתקנים הנוגעים, בין היתר, לבדיקות איכות החומר. כך למשל, במסגרת ההסדרה החדשה של משרד הבריאות הישראלי, התוצרת החקלאית נבדקת לטובת אישור איכותה ותנאי עמידתה בתקנים הדורשים סטייה מירבית של 10% בחומרים הפעילים.

GemmaCert הוקמה בשנת 2015 ברעננה על ידי סיטון, שכיהן בעבר כסמנכ"ל מוצרי מעברות ולפני כן עבד בפרוטרום; פרופסור עודד שוסיוב, חוקר אקדמי בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית עם כ־40 פטנטים הרשומים על שמו; וד"ר דנה ירדן, בוגרת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב וחוקרת בתחומי הפארמה.

בדיקת THC מבלי להרוס את התפרחת

את טכנולוגיית מדידת החומרים הפעילים שלה פיתחה החברה תוך פרק זמן קצר. המכשיר הראשון של החברה כבר משווק לרשתות הפארמה, מגדלי קנאביס, מעבדות, ויצרנים של שמני ותרופות קנאביס רפואי.

המכשיר של החברה מודד את רמת ה־THC — החומר הפעיל הפסיכואקטיבי בצמח הקנאביס — ואת רמת ה־CBD, הקנבינואידים הנחשבים גם כמשככי כאבים, בתפרחת הקנאביס. הבדיקה מופעלת באמצעות אפליקציה, ומתבצעת תוך דקות ספורות ללא צורך בהשמדת התפרחת, כפי שנעשה במסגרת הבדיקות הקיימות כיום, הנאלצות לכתוש את התפרחת כדי לבדוק אותה.

בנוסף, מפשט המכשיר את תהליך בדיקת האצווה (תיעוד מחזור גידול/ייצור לכל זן קנאביס בפרק זמן מוגדר), שעלותו בישראל היא כ־15 אלף דולר, ודורשת ידע מדעי. בדיקת האצווה באמצעות המכשיר אינה מחייבת ידע מדעי, ולא מאלצת את השמדת הצמח עם סיום הבדיקה, שהיא היחידה, ככל הידוע, המשלבת אפשרות הפעלה ניידת בשדה הגידול החקלאי ובתנאי שטח. המדידה עצמה מתבצעת על ידי סורק מולקולרי מתקדם, המשתמש במודלים מעולם למידת המכונה והביג־דאטה לטובת מדידת ערכים כימיים ומולקולריים בצמחים.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
הפרופסורים בעקבות הגנרלים: האוניברסיטה העברית תשקיע בתחום הקנאביס
שוסיוב הוא גדול הממצאים שקם לעם ישראל , הוא פיתח מיתקן אוטומטי לאיסוף צואת כלבים! הכניס גן של עכבישיים המייצרים כורים לעצים. כך יופק חוטים חזקים שניתן לבנות מהם "מעלית לחלל" וכיו"ב לתפארת הפקולטה לחקלאות!
מישאל  |  10.07.20
12.
קנביס רק ממסטל ממכר ראו את כל ארגוני הפשע בעולם. "רפואי"???
כ"כ פשוט לברר מה החומרים הפעילים בקנביס, לעשות מחקר קליני ב-4 פאזות ולהגדיר האם הוא רפואי או בידורי. כ"כ הרבה רעש של אנשים אנאלפבתיים שחושבים שקנביס זה כוסברה שעושים ממנו סלט. אף אחד רציני לא קורא לחומר הפעיל בקנביס בשמו. מה שבטוח קנביס מבדר וממסטל ולכן ארגוני הפשע מנצלים את החור בהשכלה. בכל העולם קנביס מוגדר סם מסוכן , תייר ישראלי ייתפס עם קנביס "רפואי" ייזרק מיד לכלא. פה ושם יש מספר מדינות בארה"ב ואולי עוד כמה מדינות ש"מכשירות" את הקנביס במסגרת מלחמתן בארגוני הפשע.
טל  |  13.08.19
לכל התגובות