אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
27 שקל לשעה ו"תן ביס" - כשהחופש הגדול מגיע להייטק צילום: קריון

27 שקל לשעה ו"תן ביס" - כשהחופש הגדול מגיע להייטק

עובדים בחברות הייטק מביאים את ילדיהם בני העשרה לעבודה בחופשת הקיץ. החברה מרוויחה 'חיבור' של ההורים למקום העבודה, הילדים מרוויחים קצת 'דמי כיס' אבל בעיקר רוכשים כישורים שישרתו אותם בעולם העבודה האמיתי

13.08.2019, 12:21 | מעין מנלה

במהלך חופשת הקיץ בני נוער רבים מוצאים עבודות זמניות. חלקם עובדים בחלוקת עיתונים, בגלידריות, קייטנות או חנויות אבל יש גם כאלה שבמהלך הקיץ מתחילים את הקריירה שלהם בהייטק. הורים לילדים בגיל העשרה, שעובדים בחברות הייטק, מביאים אותם לעבוד בחברה במהלך החופש הגדול. הילדים זוכים להתנסות בעולם העבודה האמיתי ורוכשים כישורים וניסיון בתחומים נדרשים תוך כדי עבודה מעשית.

קראו עוד בכלכליסט

למשל בחברת נטורל אינטליג'נס החלו השנה בפרוייקט העסקת בני נוער שלו שתי מטרות עיקריות. ראשית לאפשר לבני הנוער התנסות בעולם העבודה האמיתי ולרכוש נסיון בתחומים מבוקשים בשוק ההייטק הישראלי. המטרה השניה הייתה ליצור חיבור של ההורים ושל דור ההמשך לחברה.

במהלך התוכנית מגיעים 16 בני נוער בגילאי 14-17 לשניים עד חמישה ימי עבודה בשבוע. מלווה אותם מנטור והם מועסקים בתנאים בהתאם לחוק, בשכר של 22-27 שקל לשעה. כמו כן, הם מקבלים ארוחות צהריים על חשבון החברה וכל שאר ההטבות שניתנות לעובדי החברה מבחינת תנאי היומיום.

נטורל אינטליג נטורל אינטליג'נס, "החברה זוכה בעובדים בעלי מוטיבציה ורצון להוכיח את עצמם ולהביא לידי ביטוי את הכישורים השונים שלהם" | צילום: יואל ריבליס נטורל אינטליג

"יזמנו את הפרויקט מתוך רצון לחשוף את בנות ובני העובדים לעולם ההייטק ולאפשר להם התנסות ראשונית בעולם התעסוקה. למעשה, הפרויקט תורם לשני הצדדים; מצד אחד בני ובנות הנוער שצוברים ניסיון ומנגד - החברה אשר זוכה בעובדים בעלי מוטיבציה ורצון להוכיח את עצמם ולהביא לידי ביטוי את הכישורים השונים שלהם. הנערות והנערים קיבלו הכשרה רלוונטית על ידי המנטור המלווה אותם ואז השתלבו במגוון מחלקות בחברה - בגיוס, פיתוח, מרקטינג, אסטרטגיה, חדשנות, אופרציית מוצר ואנליטיקס, ובתפקידים שונים מכתיבת קוד דרך מחקר, העלאת תכנים לרשתות החברתיות, בקרת איכות לאתרים ועד בניית אתר הלמידה של החברה מחדש .

היה מדהים לראות את ההתמסרות של המנטורים לתהליך הכשרת הנערות והנערים, שילוב הידע והניסיון שלהם עם החשיבה הרעננה והייחודית שמביאים איתם נערים ונערות בגילאי העשרה הביאו לתוצרים ייחודיים ומפתיעים", אומרת ענבר ברנע, ממחלקת משאבי אנוש, אשר מנהלת את פעילות הקיץ בחברת נטורל אינטליג'נס.

כך למשל, גאיה צוקר, בת 16 עובדת בבקרת איכות (QA) בחברה, היא עוברת על רשימת הבאגים מבצעת בקרת איכות ותיקון של הקוד. לא היה לה רקע ב-QA לפני כן והיא למדה זאת בחברה. במהלך ימי העבודה שלה היא מגיעה בבוקר, עוברת על רשימת הבאגים ואז נכנסת לכל אתר, מוודאת שיש אכן באג ומתקנת ב'אקסבוקס' – הפלטפורמה שמפעילה את האתרים.

לדבריה, היא בחברה בעבודה הזאת כי הרגישה שזה נשמע מעניין ומכיוון שחברים שלה לומדים מדעי המחשב ו'משוויצים' שהם יודעים לפתח קוד. "כשהגעתי לא ידעתי בכלל לפתח קוד אבל עכשיו אני יודעת משמעותית יותר ממה שידעתי".

גיא אלטמן - בן 15 בונה בחברה פלטפורמה חדשה ל-NIU – אתר הלמידה של החברה. בתחילת הדרך נתנו לו גישה לקורס על מנת ללמוד תכנות ובניית אתרים. הוא למד בעצמו את הנושא תוך כדי עבודה והבין מה צריך לעשות על סמך מה שהחליט ביחד עם מנהל הפיתוח ומנהלת תחום הלמידה בחברה. לדבריו ההורים שלו רצו שיעבוד קצת בקיץ אבל הוא לא רצה 'לשרוף' את הקיץ בעבודה בגילדריה או פיצריה כמו שאר החברים מכיוון שזה לא מעניין ולא מאתגר.

גם בחברת ההייטק טריא ישנם עשרה בני נוער שעובדים בחברה במהלך החופש הגדול. הילדים מועסקים בתפעול, HR, שיווק, IT ומחקר כאשר ניתנה להם האופציה לבחור את הפרויקט שהכי מעניין ורלוונטי עבורם ולעבוד עליו במהלך כל התקופה. הרעיון שעומד מאחורי הפרויקט הוא לכלול את הילדים בהחלטות החשובות, ללמד אותם לחשוב מחוץ לקופסא ולפתח מיומנויות וניסיון חיים לקראת עבודה עתידית.

בני נוער בחופשת הקיץ בחברת טריא, צילום: באדיבות חברת טריא בני נוער בחופשת הקיץ בחברת טריא | צילום: באדיבות חברת טריא בני נוער בחופשת הקיץ בחברת טריא, צילום: באדיבות חברת טריא

"חברת טריא פועלת לשנות ולעצב מחדש את עולם הבנקאות, ומי המתאים ביותר לעזור לנו במשימה, אם לא הדור הצעיר אשר מהווה את פני העתיד.

במסגרת עבודת הקיץ אנו מאפשרים לבני הנוער העובדים אצלנו להתנסות במגוון רחב של נושאים אשר יקנו להם ניסיון ראשוני בעולם ההייטק, תוך כדי התחשבות בלוח הזמנים שלהם ולתת להם את האפשרות ליהנות מחופשת הקיץ ולבלות עם המשפחה והחברים". אומרת ליאב דוד, סמנכ"לית תפעול בטריא.

כך, גיא אלקובי, בן 16, שלומד במגמות פיסיקה מורחבת ורובוטיקה, עובד בהתמחות יחד אחיו התאום אדם. הוא מתייעץ במהלך העבודה הרבה עם אביו שגם כן עובד בחברה ומרגיש שזה תורם לו להכיר את עולם העבודה. אופיר שלוש, ביתו של אחד המייסדים, אסף שלוש, עובדת גם היא בחברה במהלך החופש בפרויקט להנגשת מוצר החברה לצעירים.

בחברת קריון, המפתחת פתרונות אוטומציה רובוטיים (RPA) ארגוניים, מבוססי ראיה ממוחשבת ולמידת מכונה, התקיימה בחודש יולי תוכנית התמחות ייחודית ל-10 ילדים של העובדים בגילאי 14-18. התוכנית התקיימה במשרדי החברה בתל אביב ואפשרה לצעירים לקבל הצצה לעולם ההייטק ולשוק התעסוקה. כמו כן, התכנית אפשרה להם להיות בסביבה מלאת גירויים עם מנטורים מתחומים שונים כמו שיווק, פיתוח ומשאבי אנוש. הצעירים השתלבו במחלקות הללו בתפקידים אמיתיים בעלי תרומה ממשית, קיבלו תשלום לפי חוק עבור עבודתם וכן קיבלו 'תן ביס' וצ'ופרים כמו חולצות ותיקים.

"תוכנית זו אפשרה לארגון להשלים מטלות חשובות שאין משאבי זמן אליהם ביום יום וחיבור של משפחת העובד לעשייה היומיומית; ולילדים מדובר בעולם ומלואו של חשיפה לעולם התעסוקה בדגש על עולם ההייטק", אומרת מיכל גרשון-סובול, סמנכ"ל משאבי אנוש בחברה:

לדברי מור בר נוי אחת המשתתפות בתוכנית: "במהלך הקיץ השתתפתי בתוכנית שקריון הציעה. התוכנית עזרה לי להבין יותר לעומק מה אבא שלי עושה בעבודתו וגם להבין את החברה עצמה ובאופן ספציפי את המוצרים שהיא מוכרת. במהלך ההתמחות עבדתי במחלקת Customer Success ונרשמתי לאקדמיה של קריון כדי ללמוד כיצד להשתמש בכלים של החברה. תקופת ההתמחות הייתה מעניינת מאוד, במיוחד מכיוון שהתייחסו אלינו כמו כל עובד חדש בחברה, ובמהלך עבודתי הייתה לי הזדמנות באמת להתנסות בעבודת היי-טק אמיתית".

יובל שנייצר, בן 16.5 כבר שלוש שנים בהייטק, צילום: רחלי ברוך יובל שנייצר, בן 16.5 כבר שלוש שנים בהייטק | צילום: רחלי ברוך יובל שנייצר, בן 16.5 כבר שלוש שנים בהייטק, צילום: רחלי ברוך

יובל שנייצר, בן 16.5 התחיל את הקריירה שלו בהייטק לפני שלוש שנים כשהיה בן 13.5 בתוכנית התמחות בצ'ק פוינט שם עובד אביו. "בהתחלה המטרה הייתה שאכנס לתכנית הילדים של העובדים אשר עובדים במהלך הקיץ, אבל לאחר שאבא שלי דיבר עם מחלקת הפיתוח הוא הצליח להכניס אותי למחלקה הזאת, דבר ששימח אותי מאוד מכיוון שכבר מגיל צעיר רציתי לעבוד בפיתוח בהייטק. למרות שלא באמת עסקתי בפיתוח אלא יותר ב-QA ההתמחות הזאת קידמה אותי לעבר המטרה שלי. בקיץ שלאחר מכן נכנסתי באותה הדרך אבל כבר הגעתי עם ידע, גם ממגמת מדעי המחשב בבית הספר וגם מתכנית 'מגשימים' בה למדתי מספר שפות תכנות ולכן, בניגוד לקיץ הקודם כבר עסקתי בפיתוח", מספר שנייצר. בקיץ השלישי, הוא הקיץ הנוכחי, הוא וכבר עובד ב-SafeBreach, בשכר של 50 שקל לשעה ולא בתכנית לטובת ילדים של עובדי החברה. "חיפשתי מקום אחר להיות בו מכיוון שרציתי לצאת מאיזור הנוחות שלי. שמעתי מאבא שלי על SafeBreach, סטארט-אפ שמדמה מתקפות של האקרים על ארגונים כדי לזהות נקודות תורפה ולטפל בהן לפי שתתרחש מתקפה אמיתית. התחום נשמע לי מעניין אז שלחתי מייל לגיא בז'רנו - המנכ"ל. התחלתי תהליך של ראיונות שבסופו התקבלתי לצוות DevOps בחברה וזה מה שאני עושה היום".

תגיות