אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השאלה שמנכ"ל חברת ההייטק אופטימל פלוס תמיד שואל בראיונות עבודה צילום: אופטימל פלוס

שאלת המנכ"ל

השאלה שמנכ"ל חברת ההייטק אופטימל פלוס תמיד שואל בראיונות עבודה

דני גלוטר לא מאמין בראיון עבודה מובנה אלא בשיחה במהלכה הוא מקשיב ומתבונן ומנסה לבחון האם למועמד שמולו יש תשוקה, התלהבות, עמידות וחוסן. אחד הדברים שהוא לא מוותר עליו בכל ראיון הוא לשמוע על התחביבים של המועמד

14.08.2019, 10:27 | מעין מנלה
דני גלוטר, מנכ"ל חברת התוכנה אופטימל פלוס ערך אלפי ראיונות עבודה בחייו אבל הוא לא מאמין בראיונות עבודה מובנים בהם המעסיק שואל את המועמד סדרה של שאלות. הוא מעדיף לנהל שיחה שבה הוא מקשיב ומתבונן יותר מאשר שואל שאלות.

קראו עוד בכלכליסט

היום הוא לא מראיין כל עובד בחברה אבל כן נפגש עם כל מנהל ויוצא שעורך בערך ראיון אחד-שניים בשבוע. "הפורמט של ראיון ששואלים שאלות ומחכים לתשובות פחות זורם. יותר טוב שתהיה שיחה מאשר ראיון", אומר גלוטר. לכן, במהלך ראיון העבודה הוא גם משתף את המועמדים בפרטים על החברה, מספר על הדנ"א ומאפשר למועמד לאסוף מידע ולקבל החלטה "כי בסופו של דבר מדובר בהחלטה משותפת".

"אני משתדל מאוד לא לעשות את זה בתור הבוס ששואל את השאלות, אני נותן דוגמאות מעצמי, אני מאוד פתוח בתהליך של הראיון. בדיוק כמו שבקפיטריה אני ניגש לעובדים ומדבר איתם על משהו שעשיתי, שואל מה עשו בשבת – אני משתף, נוצר דיאלוג".

עובדים בחברת אופטימל פלוס, צילום: אופטימל פלוס עובדים בחברת אופטימל פלוס | צילום: אופטימל פלוס עובדים בחברת אופטימל פלוס, צילום: אופטימל פלוס

החברה, שמונה 250 עובדים באסיה, ארה"ב, אירופה וישראל, מספקת פלטפורמות ופתרונות אנליטיקה לחברות בתעשיית הרכב, הרכב האוטונומי והסמיקונדקטור.

הדברים אותם מחפש גלוטר למצוא במהלך השיחה עם מועמדים לעבודה הם תשוקה, התלהבות, עמידות וחוסן (גריט). "תשוקה והתלהבות אלה הדברים שבסופו של דבר גורמים לאדם לרצות לקום בבוקר ולהשתדל יותר ממישהו אחר. בביזנס שלנו מאוד חשוב עניין העמידות, הגריט – להמשיך ולעשות למרות שמקבלים תשובות שליליות".

"אני מאמין גדול באנשים וכשאני מגייס אני מחפש שותפים לדרך. חשוב לי לא לבזבז את זמנו של המועמד וכמובן לחסוך לארגון את המשמעויות של גיוס לא מתאים", הוא אומר.

דני גלוטר, מנכ"ל אופטימל פלוס, צילום: אופטימל פלוס דני גלוטר, מנכ"ל אופטימל פלוס | צילום: אופטימל פלוס דני גלוטר, מנכ"ל אופטימל פלוס, צילום: אופטימל פלוס

"הנסיון של המועמדים הוא חשוב, אבל התכונות האישיות והיכולות גוברות על הניסיון ואני מאמין גדול בלתת לאנשים הזדמנות בזכות עצמם ולאו דווקא בזכות נסיונם – את התפיסה הזו אני מיישם גם במעברים פנים ארגוניים, למשל סמנכ"ל הפיתוח שלנו בעבר שהוא היום מנהל מכירות, מבריק ומצליח של חטיבת האוטומוטיב הגלובלית למרות שהיה לו אפס ניסיון בתחום".

אז איך בודקים התלהבות תשוקה עמידות וחוסן?

1. תשוקה והתלהבות

"אני תמיד שואל על תחביבים, כי התחביבים אומרים משהו על האדם. תשובה שאני מקבל הרבה היא 'עכשיו אני עסוק עם ילדים ואין לי זמן לתחביבים'. במקרים כאלה אני מתעקש ושואל – 'נניח שלא היית עסוק עם הילדים, מה היה מעניין אותך, במה היית מתמקד, למה יש לך תשוקה'", הוא אומר.

לשאלה הזאת אין תשובה נכונה או לא נכונה אבל תשובות מעניינות יכולות להיות תשוקה לטיולים, בישול, משהו שהאדם למד כמו למשל פסיכולוגיה. "את התשוקה וההתלהבות אני מחפש להרגיש. זה מסוג הדברים שניתן לראות כשאנשים מספרים על מה שעשו והשיגו בעבר, היכן נכשלו או כשהם מתארים מה ירצו לעשות אצלנו ומה יאתגר אותם".

2. עומק ורצינות

"על העומק והרצינות אני לומד מהאופן שבו מי שיושב/ת מולי מספר/ת על תחביבים, על החיים האישיים וכמובן על הישגים או milestones במקומות העבודה הקודמים. בנוסף, אני לומד לא מעט מהשאלות שאני נשאל, מאיך שהן נשאלות ומתוכנן", אומר גלוטר.

3. עמידות וחוסן

"אלה הם דברים שלא תמיד קל לאתר בשיחה ולכן חשוב לי לתאר את האתגרים ואת הצורך בעמידות לבן/בת שיחי ולשמוע איך הם תופסים את עצמם בהקשר הזה: זה מסוג הדברים שחשוב לשים על השולחן בשיחה פתוחה וכנה ולהבין אם זה מתאים או לא".

4. יכולת להביא להישגים

"גם בנושא זה, ניתן ללמוד לא מעט מאיך שמי שיושב/ת מולי מספר/ת על הישגים בעבר, בין אם בבית ובין אם בחיים האישיים. זה מסוג הנושאים שלא מספיק לשוחח עליהם וחשוב לראות יכולת מוכחת שנדאג לברר גם בראיונות ממליצים".

לדבריו, מועמדים יכולים לספר על הישגים בצבא, בצופים באוניברסיטה, במקום עבודה קודם, עם אחד הילדים. "בוחרים סיטואציה בחיים ורואים מה הייתה תפאורה ואיך אתה משתלב, שם אחפש את המצויינות והחשיבה היצירתית".

5. כימיה

"אני לא מחפש את הכימיה האישית כמו שאני מחפש את הvibe המתאים ואנרגיה חיובית – וזה מסוג הדברים שפשוט מרגישים".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
אם אתם עדיין שם .. קומו ותלכו
כך תתמודדו עם בוסים בהתקפי זעם זה שמשפיל את העובדים: כנגד עשרה סוגי בוסים גרועים דיברה התורה, ואין מצב שלא נתקלתם באחד עם התקף זעם לפחות במהלך חייכם. ברב-המכר שכתבה היועצת הארגונית מרי אבאג'יי היא מסווגת את המנהלים הרעים, מציעה דרכים לתקשר איתם, ומסבירה מתי צריך פשוט לקום וללכת
שי  |  17.08.19
5.
תנו לי להפתיע אתכם חברים, דני גלוטר באמת מתנהג כמו שמתואר בכתבה, ובאמת רואה כל עובד בגובה העיניים.
בתור עובד בחברת אופטימל בשנים 2016-2017 אני יכול רק לאמת את מה שנאמר בכתבה. דני אכן מאוד פתוח עם העובדים, תוכלו למצוא אותו מנהל שיחות בקפיטריה על תחביבים ואירועים שונים, על האהבה שלו לבישול ורעיונות חדשים שלו בנוגע ליזמות, וכמובן דני מרבה להתעניין בצד של העובד
FYI  |  15.08.19
לכל התגובות