אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קנביט נכנסת לטיפול בסרטן: רכשה את הזכויות למחקר של יו"ר הוועדה המדעית שלה צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

קנביט נכנסת לטיפול בסרטן: רכשה את הזכויות למחקר של יו"ר הוועדה המדעית שלה

חברת הקנאביס תשקיע במחקר של פרופ' רפאל משולם 400 אלף דולר ו־2 מיליון דולר נוספים לרישיון מסחרי. השוק המצרפי של התרופות נאמד ב־9.7 מיליארד שקל בשנה, וקנביט תיהנה מזכויות המסחור במשך 25 שנה

15.08.2019, 07:49 | צלי גרינברג

חברת הקנאביס הרפואי קנביט, הנסחרת בבורסת ת"א בשווי של 179 מיליון שקל, תממן מחקר מבוסס קנאביס לטיפול בשלושה סוגי סרטן אלימים, כך נודע ל"כלכליסט". את המחקר מוביל פרופ' רפאל משולם מהאוניברסיטה העברית, ושותפים לו גם בתי החולים הדסה עין כרם ותל השומר.

קראו עוד בכלכליסט

לקנביט יש הסכם ראשוניות על כל מחקריו של משולם, שבמסגרתו הוא מאפשר לה לממן את מחקריו ומכהן כיו"ר הוועדה המדעית שלה, וכך זוכה החברה לשים יד בבלעדיות על מחקרים המאפשרים פיתוח מוצרים בעתיד. קנביט תממן את המחקר הנוכחי בסכום של 400 אלף דולר, ותשקיע 2 מיליון דולר נוספים לקבלת רישיון מסחרי לתרופה. בתמורה תקבל החברה בלעדיות לזכויות המסחריות של התרופה למשך זמן הפטנט (25 שנה) ולכל קניין רוחני נוסף שייווצר במהלך המחקר. שאר השותפות יקבלו 13% מההכנסות העתידיות שייווצרו מהתרופה או משלבי המחקר השונים שלה או ממכירת הזכויות בכל שלב שהוא.

צורך בשותפים אסטרטגיים

תוכניתה של קנביט כרגע היא הגעה לשלב 1 לטובת ניסוי קליני, והגעה לשלבים מאוחרים יותר תחייב אותה להכניס שותפים אסטרטגיים נוספים, שיקחו גם הם נתח מההכנסות העתידיות מהתרופה. זמן הגעה לתרופה מסחרית מאושרת ב־FDA עומד על כחמש שנים.

המחקר יתקיים על מולקלות, שנמצאו בעלות אפקטיביות במלנומה (סרטן עור), נוירובלוסטמה (סרטן שמקורו במערכת העצבית המקיפה ושכיח בעיקר בקרב ילדים) וגלאובלסטומה (סרטן מוח), באמצעות תכשירים מסונתזים בעלי פעילות קנבואידית (CBD). החברה המסחרית של האוניברסיטה העברית, יישום, רשמה קניין רוחני על תוצאות המחקר המקדים, שבהמשכו יועברו הזכויות המסחריות הבלעדיות לקנביט למשך תקופת הפטנט.

יו"ר קנביט, איתן בן אליהו, צילום: נמרוד גליקמן יו"ר קנביט, איתן בן אליהו | צילום: נמרוד גליקמן יו"ר קנביט, איתן בן אליהו, צילום: נמרוד גליקמן

השוק המצרפי של שלושת סוגי הסרטן שהמחקר יתמקד בהם מסתכם ב־9.7 מיליארד דולר בשנה.

מרכז חלוקה במדיקל סנטר

 

קבוצת המשקיעים בראשות ברק רוזן השלימה את השתלטותה על קנביט ביוני האחרון ומינתה את האלוף (במיל') איתן בן־אליהו ליו"ר. בן אליהו שימש קודם לכן כדירקטור בקנביט, שאליה הצטרף באותו זמן שדניאל בירנבאום, יו"ר סודה סטרים, השקיע בחברת הקנאביס והיתווה לה כיוון לעולם המזון והמשקאות.

מאז כניסת קבוצת המשקיעים של רוזן לחברה היא דיווחה על הכשרת חוות הגידול שבבעלותה במושב נאות הכיכר, המשתרעת על 48 דונם, מתוכם 13 דונם אושרו לגידול קנאביס רפואי. בחברה צופים כי החווה תתחיל לגדל באופן מסחרי בתחילת הרבעון הראשון של 2020.

החברה גם דיווחה באחרונה על הסכם מחייב שאינו מותנה בתקנות היצוא עם חברת פנקסיה, הנסחרת גם היא בתל אביב לפי שווי של 57.1 מיליון שקל, באמצעות השלד הציבורי הרודיום שאליו היא מתמזגת. במסגרת ההסכם קנביט תמכור לפנקסיה 6 טונות קנאביס רפואי למשך 3

שנים מהרבעון השני של 2020, תמורת 30 מיליון שקל לכל התקופה. לקנביט יש גם מזכר הבנות עם פנקסיה לקידום שני מחקרים משותפים לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ותסמיני כאב.

באחרונה דיווחה גם החברה על הסכם עם הרצליה מדיקל סנטר, שמנכ"לו דן אנגל מכהן כדירקטור בקנביט. במסגרת ההסכם ישמש המדיקל סנטר מרכז חלוקה למטופלים, ומתקניו ישמשו את מחקרי החברה.

החברה גם הקימה לאחרונה קרן השקעות וחממה לחברות קנאביס, המשקיעה עד 20 מיליון שקל מכספי החברה למשך שנתיים, לטובת איתור מנועי צמיחה.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
תרשמו לפניכם השקעה בקנביס=הפסד בטוח
המחיר נובע מרגולציה בלבד. קל וזול לגדל את הצמחים וכל אחד יוכל ברגע שתוסר המגבלה החוקית. מה שהתרופה היקרה תעשה גם הצמח השלם יכול לעשות ואולי יותר טוב. התרופות היקרות ישבו על המדף ותודה על המידע על המימון ועל ההשקעה במחקר. זה עוזר לבחור את הצמח המתאים לטיפול.
אחד שיודע  |  29.08.19
לכל התגובות