אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קנטאר מדיה תמשיך למדוד את הרייטינג בישראל ב-7 השנים הקרובות

קנטאר מדיה תמשיך למדוד את הרייטינג בישראל ב-7 השנים הקרובות

מכרז הוועדה למדרוג, שהיקפו כ-10 מיליון שקל לשנה, כלל לראשונה דרישה למדידת צפייה גם בדיגיטל; קנטאר מדיה, שמודדת את הרייטינג בישראל מאז 1998, גברה על חברת נילסן שמודדת את הרייטינג בארה”ב. נילסן: “נמשיך להביע אמון בשוק המקומי"

18.08.2019, 13:40 | אביאור אבו

הוועדה למדרוג בחרה להמשיך עם חברת קנטאר מדיה עבור מדידת הרייטינג בישראל ב-7 השנים הקרובות. קנטאר מדיה מודדת את הרייטינג במדינה מאז 1998, והחוזה הנוכחי שלה מסתיים בסוף השנה. המכרז כלל לראשונה מדידת צפייה גם בדיגיטל, שתתבצע באמצעות רכיב שיותקן על גבי נתבי האינטרנט בבתי הנמדדים.

במכרז התמודדה גם חברת נילסן העולמית שמודדת את הרייטינג בארה"ב, אך הצעתה הייתה תקפה לתחילת 2021 בלבד. על פי הערכות בשוק, היקף המכרז עמד על 10 מיליון שקל לשנה.

קראו עוד בכלכליסט

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

הוועדה הישראלית למדרוג נוסדה באמצע שנות ה-90, עם הנהגתם של שידורי טלוויזיה מסחריים בישראל. מערכת המדידה נועדה לשרת בעיקר את מנגנון קביעת המחירים של תשדירי הפרסומות בערוצים המסחריים, ודיווחיה היומיים מהווים את הבסיס לפעילות שוק הפרסום בטלוויזיה, המגלגל כמיליארד שקל בשנה.

הוועדה, בניהולו של רוני ארן, פועלת ללא למטרות רווח וממומנת בעיקר מכספי חבריה, בהתאם לגודלם: הרשות השנייה, קשת 12, רשת 13, תאגיד השידור (כאן 11, כאן חינוכית), ערוץ 9, ערוץ 24, הלא TV, איגוד חברות הפרסום ואיגוד השיווק הישראלי.

מערכת מדידת הצפייה פועלת בשיטת ה-People-Meter, במסגרתה מותקנים מכשירים אלקטרוניים על מקלטי הטלוויזיה בבתיהם של משתתפי הפאנל, המונה כיום 700 משקי בית (כ-2,200 אנשים), אשר אמורים להוות מדגם מייצג של אוכלוסיית בעלי המקלטים בישראל.

עם זאת, המדידה לא כוללת פלטפורמות אינטרנטיות הנצפות על-ידי סמארטפונים, טבלטים ומחשבים: אתרי הבית של הערוצים, עמודי היוטיוב שלהם, אפליקציות, רשתות חברתיות וכד'. בשל כך פרש לאחרונה ערוץ 20 מהוועדה, ותאגיד השידור הודיע כי יפרוש בסוף השנה אם לא יעשו שינויים במדידה, שכן רוב הצלחתו של התאגיד היא בדיגיטל - ובעיקר ביוטיוב. פתרון עבור התאגיד לא נראה באופק, שכן לטובת ניטור התכנים ביוטיוב נדרש אישור של גוגל, מה שלא קרה עד כה ואם יקרה יהווה תקדים. בכל אופן, בתאגיד, הממומן מכספי ציבור, לא מודאגים כל כך מתקציבי הפרסום.

גופים נוספים המאיימים בפרישה הם ערוץ 9 והרשות השנייה, שמאמינה כי יש לכלול מדידה גם ברדיו ומחפשת לקצץ בהוצאות. מהלכים אלה צפויים לפגוע בהכנסות הוועדה, או לחילופין להשית תשלומים גבוהים יותר על חבריה הנותרים. על פי הערכות, הרשות השנייה לבדה מעבירה לוועדה 2.5 מיליון שקל בשנה, מתוך תקציבה הכולל של הוועדה העומד על 12 מיליון שקל בשנה. עתה, צפויה הוועדה לדרוש מכלל חבריה לחתום על הסכם חברות חדש לשנים הבאות, שכן הנוכחי מסתיים בסוף 2019.

נילסן: נמשיך להשקיע בסארטאפים ישראלים

נילסן, שהוקמה ב-1923, היא אחת מחברות ניתוח התוכן הגדולות בעולם כיום. תחום הרייטינג הוא אולי המזוהה ביותר עם החברה, ככזו שמודדת באופן רשמי את הרייטינג בארה"ב.

בשנת 2015 רכשה החברה ב-200 מיליון דולר את eXelate , סטארטאפ ישראלי שעסק בניתוח מידע לצורך מיקוד פרסום באינטרנט, ובעקבות כך הקימה בתל אביב מרכז פיתוח הכולל כיום כ-100 מהדנסים. בשנת 2016 הרחיבה נילסן את השקעותיה בתחום ורכשה את VisualDNA הישראלית. בשנת 2017 רכשה את הסטארטאפ הישראלי vBrand, העוסק במדידת השווי וההשפעה של קמפיינים מבוססי חסויות בענף הספורט.

המנהל המסחרי של נילסן בישראל, עומרי זוהר, מסר בתגובה לזכייה של המתחרה: "נילסן ממשיכה להביע אמון בשוק המקומי והשקעותיה בישראל רק מתרחבות. כחלק ממהלך זה, התמודדה נילסן גם במכרז ועדת המדרוג והציעה את הטכנולוגיה האיכותית והמדויקת ביותר שיש כיום בעולם. בכוונתנו להמשיך לפתח מוצרים חדשים עבור השוק הישראלי, להמשיך ולהרחיב את מרכז הפיתוח שלנו בתל אביב ולהמשיך לגלות ולהשקיע בסטארטאפים ישראליים במסגרת קרן החדשנות שלנו בקיסריה".

תגיות