אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

סמארטפון G8s של LG: פרימיום, אבל אאוטסיידר

טלפון העילית החדש של החברה הקוריאנית נראה כאילו נחת כאן מ-2017, עם מסגרת מסך לא דקיקה ומגרעת תצוגה ענקית, ועוד עם גימיקים של זיהוי מחוות שנשכחו לפני שנים. ואולם, ביצועי המצלמה מעולים, הממשק נוח, הטלפון עמיד ומהיר ביותר - ויש לו כמה יתרונות שאין לאפל וסמסונג

26.08.2019, 16:46 | רפאל קאהאן

LG נאבקת בשנים האחרונות כדי להישאר רלוונטית בזירת הסמארטפונים. זו חברה שנמנתה בעבר על אריות המובייל, וידעה להציג מכשירים מקוריים ויצירתיים. ואולם, משברים שנוהלו רע גרמו לתדמיתה להיפגע וכבר שנים שהיא מנסה לחזור בגדול לזירת הפרימיום.

קראו עוד בכלכליסט

דגמיה האחרונים הציגו יתרונות שלא נמצאו אצל מתחרים מבית סמסונג ואפל, וכך גם מכשיר הדגל הנוכחי שלה - G8s Thinq. הוא נחת בארץ כמה חודשים לאחר ה-G8 הסטנדרטי, ומציג מפרט קצת שונה, ומחיר נגיש יותר. 

נעים להכיר: G8s, צילום: ניצן סדן נעים להכיר: G8s | צילום: ניצן סדן נעים להכיר: G8s, צילום: ניצן סדן

עיצוב ומבנה: מגרעת עצומה ושוליים עבים

ה-G8s אינו מכשיר שעוצב לאחרונה; נראה שהיה מרגיש בבית בנוח בקטלוג של יצרנית סמארטפונים מלפני שנתיים. בראש התצוגה שלו ניצבת מגרעת מגודלת, שבולטת אפילו ביחס לזו של מכשירי אפל. מהנדסי LG בחרו בעיצוב זה כדי להכניס כמה שיותר חיישנים ומצלמת סלפי לחזית תוך שמירה על כמה שיותר מנדל"ן הטלפון לטובת המסך. ל-G8s יש גם שוליים רחבים בהשוואה למכשירי 2019, מה שנותן לו מראה קצת פחות מודרני. סורק טביעות האצבע מותקן בגב, ולא מתחת למסך כמו אצל המתחרים.

גב המכשיר הוא מראה לכל דבר, צילום: ניצן סדן גב המכשיר הוא מראה לכל דבר | צילום: ניצן סדן גב המכשיר הוא מראה לכל דבר, צילום: ניצן סדן

גב הטלפון עשוי זכוכית, בהברקה של מראה וללא ציפוי דוחה שמנוניות, כך שטביעות אצבע נראות על פניו היטב, אף יותר מאשר על מכשירים אחרים. עיצובית, נראה ש-LG העדיפה פונקציונליות על אסתטיקה, כאילו עוצב מראשיתו בידי מהנדסים.

המגרעת המגודלת בראש המכשיר, צילום: ניצן סדן המגרעת המגודלת בראש המכשיר | צילום: ניצן סדן המגרעת המגודלת בראש המכשיר, צילום: ניצן סדן

ואולם, לא הכל שחור: ל-G8 יש שקע אוזניות סטנדרטי, אחד ממכשירי העילית האחרונים בשוק ששמרו על תכונה, זו ויש לו גם עמידות במים, אבק ואף זעזועים ומכות בתקן צבאי. זהו יתרון שאין לאחרים, ואמור לצמצם את הסיכוי שתצטרכו להחליף בו רכיבים במקרי נפילות.

תצוגה וממשק: מסך מעולה וגימיקים מיותרים

המסך, 6.21 אינץ' גודלו, הוא האלמנט האיכותי ביותר במכשיר; מאחוריו פאנל OLED בטכנולוגיה ייחודית ל-LG. הרזולוציה נמוכה יחסית, Full HD בלבד, אך התצוגה משובחת: הצבעים נראים מעולה, והכיול שלהם הרבה יותר טבעי (למעט נטייה קלה לגוון כחלחל בלבנים). איכות התצוגה ברזולוציה הזו שקולה לשל המתחרים, אך חבל שאין לו תמיכה ברזולוציה גבוהה יותר. 

צבעים בולטים, וכיף במשחקים. G8s, צילום: ניצן סדן צבעים בולטים, וכיף במשחקים. G8s | צילום: ניצן סדן צבעים בולטים, וכיף במשחקים. G8s, צילום: ניצן סדן

המכשיר מריץ את אנדרואיד 9, מעליה הממשק של LG ששופר בשנים האחרונות והפך פשוט ותכליתי יותר. ואולם, אך ל-LG היסטוריה לא מוצלחת בכל הנוגע לעדכוני תוכנה; נדיר למצוא מכשיר של החברה עם שתי גרסאות אנדרואיד עוקבות לזו עימה הושק.

הממשק נוח ופשוט למדי, צילום: ניצן סדן הממשק נוח ופשוט למדי | צילום: ניצן סדן הממשק נוח ופשוט למדי, צילום: ניצן סדן

הממשק עצמו יעיל ופועל חלק, אבל כולל תכונה שלא ראינו הרבה שנים, ובצדק: זיהוי תנועות ידיים, לשליטה בנגן המדיה ובאפליקציות שונות.

ממשק זיהוי התנועה של הטלפון, צילום: ניצן סדן ממשק זיהוי התנועה של הטלפון | צילום: ניצן סדן ממשק זיהוי התנועה של הטלפון, צילום: ניצן סדן

המצלמה הקדמית יודעת לקלוט את היד כשעושים צורה של טופר - אולי המחווה הכי פחות טבעית עבור אדם ב-2019. זה מצריך אימון, והמצלמה לא תמיד תופסת את היד. התוצאה: תצטרכו לנופף מול המכשיר כדי לעשות מה שהאצבע שלכם יכולה גם כך. המצלמה יודעת גם לקלוט את מבנה היד ומיפוי הוורידים בה, ככלי אימות זהות. זה רעיון נחמד שעובד רע ועדיף להסתמך על סורק טביעות האצבע.

כמו דגמי LG אחרים, מציע ה-G8s חוויית צליל עשירה. החברה שמה דגש על תחום האודיו במכשיריה, וזה נשמע היטב. אמנם איכות הצליל במכשיר אינה כשל נגני מוזיקה ייעודיים ואין כאן מספיק עוצמה או מגבר להפעלת אוזניות מתקדמות של אודיופילים - אך המשתמש הממוצע ימצא את יכולותיו מעולות. לטלפון יש רמקולי סטריאו באיכות מפתיעה; הבס אמנם חלש, משום שלטלפון אין מקום למערך תהודה מתאים, אך הצלילים הגבוהים יותר נשמעים מצוין.

מצלמה: מפתיעה לטובה

מצלמת ה-G8s מציעה שלושה חיישנים בגב: רגיל, עדשה רחבה וזום, ועוד שניים במצלמת הסלפי, הראשון לצילום והשני לתלת ממד וחישוב עומק שדה כמו גם לשליטה על המחוות. הרזולוציה הבסיסית עומדת 12 מגה-פיקסל מאחור לשני החיישנים הראשיים ו-13 מגה-פיקסל לחיישן הצילום בזווית רחבה. למצלמת הסלפי חיישן של שמונה מגה-פיקסל ולצידה חיישן ToF. למרות שהסנסורים פחות רגישים מהממוצע בשוק, איכות הצילום מצוינת. הצבעים טובים, יש ייצוב תמונה אופטי (לעדשת המצלמה הראשית בלבד) וטווח דינמי טוב מאוד.

מצלמות הטלפון, צילום: ניצן סדן מצלמות הטלפון | צילום: ניצן סדן מצלמות הטלפון, צילום: ניצן סדן

זו אולי לא המצלמה הטובה ביותר בשוק, אך יש לה יתרונות - למשל, תמיכה בבינה מלאכותית שעושה עבודה לא רעה במיוחד ביחס למתחרים הסינים והקוריאניים שלפעמים מביכים ביכולות זיהוי העצמים שלהם (כבר נתקלנו בכזו שזיהתה חתול ג'ינג'י בתור סוג של יין). גם התמיכה ב-HDR מצוינת ולא גורמת לרעש מוגזם בתוצאות.

מצלמת המכשיר בצילום תקריב, צילום: ניצן סדן מצלמת המכשיר בצילום תקריב | צילום: ניצן סדן מצלמת המכשיר בצילום תקריב, צילום: ניצן סדן

גם ביצועי הצילום בלילה טובים; התמונות מתקבלות עם צבעים טבעיים וללא רעש או עיוותים מיותרים. איכות צילומי הסלפי השתפרה מאוד מהדור הקודם והתוצרים לא יביכו אתכם בפייסבוק או באינסטגרם. לקינוח, מצלמת הווידאו לא עושה בושות ומספקת תוצרים שניתנים לשימוש על כל מסך טלוויזיה טוב.

LG G8s. שימו לב לשקע האוזניות הסטנדרטי שבפינה, צילום: ניצן סדן LG G8s. שימו לב לשקע האוזניות הסטנדרטי שבפינה | צילום: ניצן סדן LG G8s. שימו לב לשקע האוזניות הסטנדרטי שבפינה, צילום: ניצן סדן

ביצועים וזמן סוללה: יכולות מהשורה הראשונה

ה-G8s מונע בסנאפדרגון 855, מעבד הדגל של קוואלקום, שמאפשר לו להטיס כל משימה ויישום בקלות מעוררת קנאה, הודות לשילוב מוצלח בין תוכנה וחומרה. בנוסף, אינו מתחמם בצורה מורגשת. לטלפון יש זיכרון פעולה של שישה גיגה-בייט, ומרחב אחסון של 128 גיגה-בייט, בתוספת תמיכה בכרטיסי זיכרון של עד טרה-בייט.

הסוללה תספיק לכם ליום וחצי של שימוש סביר, ואף מעט יותר; הישג מרשים עבור קיבול של 3,550 מיליאמפר-שעה. עוד דבר ששווה להתייחס אליו הוא ה-GPS שמספק ביצועים מעולים ודיוק גבוה מאוד במיקום. ככל הנראה שאחד הגורמים שתורמים לזמן הסוללה הוא רזולוציית התצוגה; מסך חד יותר היה שואב יותר אנרגיה, ומגביל את משך השימוש.

סיכום ואלטרנטיבות

ה-G8s יעלה לכם בסביבות ה-2,700 שקל - ומספק תמורה מעולה למחיר; אין שום מכשיר מקביל של סמסונג או אפל שמשתלם יותר. הוא אמנם לא המכשיר הכי חדשני שבנמצא, אך מציג יכולות מכובדות בתחומי הצילום, התצוגה, האודיו ועוד.

מתחרים מבית שיאומי, וואן פלוס ואחרים אולי נראים טוב יותר ועולים קצת פחות, אך אינם עמידים במים ואבק. חבל ש-LG התפשרה על הדברים הקטנים כמו עיצוב או סורק טביעות אצבע מתחת למסך, ועניין זיהוי התנועות באמת נשלף מהמוזיאון (והיה מיותר עוד בגלקסי S4 של 2013). ואולם, אם אלמנטים אלה פחות חשובים לכם, ה-G8s עשוי להיות האאוטסיידר בשבילכם.

תגיות