אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דרישה לבטל את מינוי ראש מינהל הבטיחות החדש צילום: שאול גולן

דרישה לבטל את מינוי ראש מינהל הבטיחות החדש

אגודת המהנדסים פנתה ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, בטענה לאי סדרים בהליך מינויו של סנ"צ (בדימוס) חזי שוורצמן לתפקיד ובדרישה לבטלו לאלתר

19.08.2019, 16:57 | בילי פרנקל
משרד העבודה והרווחה הודיע היום (ב') על מינויו של סנ"צ (בדימוס) חזי שוורצמן לתפקיד ראש מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית ומפקח עבודה ראשי בזרוע העבודה במשרד. המינוי גורר ביקורת מצידה של אגודת המהנדסים, שפנו כבר בשבוע שעבר ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט בטענה לאי סדרים בהליך ובדרישה לבטלו לאלתר.

קראו עוד בכלכליסט

שוורצמן, שעתיד להיכנס לתפקיד בנובמבר הקרוב, הוא מהנדס אזרחי בהכשרתו, המכהן כיום כמנהל אגף התנועה בעיריית תל אביב יפו. בתפקידו הקודם שימש כמנהל אגף תחבורה ופיתוח תשתיות בעיריית ירושלים, וכן כיהן כמהנדס אחזקה ראשי בחברת דרך הצפון. בנוסף שירת שוורצמן כסגן ניצב במשטרת ישראל בתפקידי מטה ופיקוד בשטח.

(תצלום ארכיון), צילום: דוברות מד"א (תצלום ארכיון) | צילום: דוברות מד"א (תצלום ארכיון), צילום: דוברות מד"א

במשרד העבודה ציינו כי שוורצמן מונה לתפקיד בהמלצת ועדת איתור, שאומצה על ידי שר העבודה והרווחה חיים כץ טרם התפטרותו, ושבראשה עמד הממונה על זרוע העבודה במשרד, מרדכי אלישע. עוד ציינו, כי הליך האיתור החל עם התפטרותו של ראש המינהל הקודם, ארז מימון, באוקטובר אשתקד עוד לפני פיזור הכנסת ה-21, אך משום שהתהליך נעשה בתקופת בחירות, הם קיבלו אישור מיוחד מוועדת חריגים בנציבות שירות המדינה לקדם את המינוי, לאור הדחיפות באיוש גורם קבוע למשרה.

נזכיר כי מימון התפטר מתפקידו חמישה חודשים בלבד לאחר שמונה לתפקידו. זאת בטענה כי בכירי המשרד מתערבים בעבודתו ופוגעים באינטרס של שלום הציבור, תוך הטחות האשמות בממונה על זרוע העבודה, מרדכי אלישע. מאז התפטרותו, במשך 10 החודשים האחרונים - מילא את תפקיד מפקח העבודה הראשי בפועל המהנדס אריק שמילוביץ'.

עובדות אלו מוזכרות במכתב ששלחה אגודת המהנדסים, בו נטען כי המינוי בוצע "שלא כדין ובהליך המעלה חשש, לכאורה, לאי תקינות הליך הבחירה". בין היתר צוין כי לפי הנחיות היועמ"ש מנובמבר 2012, נאסר למנות לתפקידים בכירים בשירות המדינה בתקופת בחירות, וכי אסור לבצע מינויים על ידי גורמי ממשל יוצאים עד לכינונו של מנהל חדש. במכתב מובאות טענות נוספות נגד הליך המינוי, בהן מספר חברי ועדת האיתור (שלושה במקום חמישה כפי שהיה נהוג בעבר - ב.פ.) והכשרתם.

שוורצמן מסר כי "אני שמח ומתרגש על המינוי לתפקיד וזו שליחות לאומית עבורי. אני מודה להנהלת המשרד על כך שניתנה לי ההזדמנות להוביל ולהשפיע בנושא בטיחות העובדים בישראל, בכל המגזרים ובכל תחומי העשייה של המשק הישראלי".

אלישע מסר כי "אני מאחל הצלחה רבה לחזי שוורצמן שיכנס לתפקידו בקרוב, ובטוח כי יתמודד בהצלחה עם האתגרים הרבים שניצבים לפנינו בתחום הבטיחות ויחד עם כל עובדי מינהל הבטיחות ימשיך את שינוי העומק שבו התחלנו".

תגיות