אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קשיים בעסקת דן עקב חילוקי דעות בין הרוכשים לרוטנברג

בלעדי לכלכליסט

קשיים בעסקת דן עקב חילוקי דעות בין הרוכשים לרוטנברג

החתימה על הסכם הרכישה בין חברת האוטובוסים דן לקרן אירופה ובית ההשקעות וליו בייס נדחתה בשלב זה. הסיבה: מחלוקות שנתגלעו בין הרוכשים לבעל מניות המיעוט (10%) פנחס רוטנברג סביב זכויותיו בעסקה

20.08.2019, 07:17 | גולן חזני

קשיים בעסקת המכירה של 36% ממניות חברת האוטובוסים דן. ל"כלכליסט" נודע כי החתימה שהיתה אמורה להתקיים השבוע נדחתה לפחות בשבועיים.

קראו עוד בכלכליסט

הרקע לדחייה הוא חילוקי דעות מהותיים בין הרוכשים, קרן אירופה ישראל ובית ההשקעות ווליו בייס (Value Base), לבין בעל מניות המיעוט בדן, פנחס רוטנברג וחברת ספיר החושן שבבעלותו.

פנחס רוטנברג מבעלי חברת דן פנחס רוטנברג מבעלי חברת דן פנחס רוטנברג מבעלי חברת דן

רוטנברג מחזיק ב־10% ממניות דן ועם רכישת 36% ממניות החברה הוא צפוי להידלל ל־6%. עם זאת, מעשית, עם השלמת העסקה אמורה דן לחלק דיבידנד שחלקו בו צפוי להעלות אותו בחזרה ל־10%. אחזקתו של רוטנברג בדן צפויה לעלות בסופו של דבר ל־14%, באמצעות רכישה של 4% מהמניות תמורת כ־50 מיליון שקל.

רוטנברג מחזיק בזכויות שונות במסגרת ההסכם הנוכחי עם דן. אחד הנושאים שבמחלוקת נוגע למספר הדירקטורים שיוכל למנות מטעמו בדירקטוריון החדש שימנה 12 חברים ושמחציתו יהיו נציגי הרוכשים. וליו בייס ואירופה ישראל מוכנים לדירקטור אחד מטעמו של רוטנברג – שמבקש שניים. תמורת זכויות אחרות עליהן יוותר רוטנברג הוא דורש הנחה במחיר המניות עליהן ישלם במסגרת העסקה. בשלב זה המו"מ תקוע. בשבועיים הקרובים ינסו הצדדים להגיע להסכמות כשלא ברור אם דן תהיה מוכנה להארכה נוספת.

דן קיימה מכרז למכירת כשליש ממניותיה ובסיומו התקבלה ההצעה הגבוהה של וליו בייס ואירופה ישראל, קרן תשתיות בניהולם של עופר לינצ'בסקי, שמעון בן חמו וברי בר ציון. לקבוצה הרוכשת תינתן הזכות גם למנות את המנכ"ל בחברה.

וליו בייס מנוהל על ידי ויקטור שמריך ועידו נויברגר ומשקיעים בו בין היתר נתן חץ ודודי ורטהיים. שני הרוכשים, כך נודע ל"כלכליסט", החלו בימים האחרונים בניסיון לגייס 50 מיליון שקל מגופים שונים לטובת העסקה במקום חלק זהה של חוב שגייסו ממוסד בנקאי לאותה מטרה. מטרת הרוכשים והחברה – הנפקה בתוך 4־5 שנים.

דן נוסדה ב־1945 כקואופרטיב וב־2002 הפכה לחברה. היא מחזיקה ב־25% משוק התחבורה הציבורית בארץ. ביחד עם הפעילויות הנוספות של החברה בתחום הנדל"ן, מגיע ה־EBITDA שלה ל־330 מיליון שקל בשנה. לאחרונה רכשה דן את מתקן ההתפלה בשורק מהנדסת התפלה תמורת 500 מיליון שקל.

מחברת דן נמסר: "כחלק מתהליך הכנסת משקיע לחברת דן מתנהל מו"מ בין הצדדים להשלמת ההסכם. אנו סמוכים בטוחים כי העסקה תושלם בהקדם לשביעות רצון הצדדים".

תגיות