אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיליארדר מהונג קונג רכש את רשת הפאבים הגדולה בבריטניה צילום: גטי אימג'ס

מיליארדר מהונג קונג רכש את רשת הפאבים הגדולה בבריטניה

בעסקה בשווי 4.6 מיליארד פאונד, כולל חובות, רכש ויקטור לי את גרין קינג - רשת הפאבים הגדולה בבריטניה; לי הוא בנו הבכור של לי קא שינג, שמשפחתו נחשבת העשירה באסיה והונה מוערך בכ-29.4 מיליארד דולר

20.08.2019, 13:33 | שירות כלכליסט
חברת הנדל"ן הסינית CKA גרופ, שהבעלים והיו"ר שלה הוא המיליארדר ויקטור לי, פרסמה הצהרה שהיא רכשה את רשת הפאבים והבירה הגדולה בבריטניה גרין קינג (Greene King), בעסקה בשווי 4.6 מיליארד פאונד, כולל חובות. החברה שהוקמה לפני 220 שנה מפעילה 2,700 פאבים, מסעדות ומלונות.

קראו עוד בכלכליסט

 CKA היא אמנם חברת נדל"ן, אך לדבריה העסקה הנוכחית מבוססת על האמון שלה באהבה המתמשכת של בריטים לפאבים. "האסטרטגיה של CKA היא לחפש חברות עם מאפיינים יציבים ועמידים ועם יכולות לייצר תזרים מזומנים חזק", מסר ג'ורג' מגנוס, המייעץ לחברה על העסקה.

לי הוא בנו של לי קא שינג (91), שמשפחתו נחשבת העשירה בהונג קונג והוא מוגדר כאיש העשיר באסיה כולה - עם הון שמוערך בכ-29.4 מיליארד דולר.

הרכישה מוסיפה לשורת העסקים הבריטיים שבבעלות המשפחה, שבבעלותה גם רשת בתי המרקחת סופרדראג ומפעילת הסלולר ת'רי. עם זאת, לי הפסיד על הנייר בסביבות 3 מיליארד דולר מאז החלו המהומות בהונג קונג לפני פחות מחודשיים.

ויקטור לי, בנו של לי קא שינג, צילום: בלומברג ויקטור לי, בנו של לי קא שינג | צילום: בלומברג ויקטור לי, בנו של לי קא שינג, צילום: בלומברג

"סקטור הפאבים והבירות של בריטניה הוא בעל התכונות הללו, ואנחנו מאמינים שהסקטור הזה ימשיך להיות חלק חשוב מהתרבות הבריטית לעוד הרבה זמן". מקורבים לעסקה הדגישו בפני הפייננשל טיימס כי בחברה לא מודאגים מהשלכות בעקבות העזיבה המתוכננת של בריטניה את האיחוד האירופי.

גרין קינג Greene King רשת פאבים הכי גדולה בריטניה, צילום: גטי אימג גרין קינג Greene King רשת פאבים הכי גדולה בריטניה | צילום: גטי אימג'ס גרין קינג Greene King רשת פאבים הכי גדולה בריטניה, צילום: גטי אימג

עם זאת, בדומה למפעילות אחרות של פאבים, גרין קינג מתמודדת עם שינויים בהרגלי הצריכה, בראשם העובדה שהדור הצעיר שותה פחות מקודמיו, והתחרות המתגברת מצד רשתות הסופרמרקטים המציעות שתייה זולה יותר.

מאז יוני 2016, אז הצביעו הבריטים בעד הברקזיט, מניית החברה איבדה בסביבות 40% מהשווי שלה. בכל זאת, ההצעה של CKA מייצגת פרמיה של 43% על מחיר המניה הממוצע בשלושת החודשים האחרונים.

בזכות העסקה, CKA מקווה להרוויח מהזינוק בפופולאריות של מותג הבירה המוביל של החברה בסין. המכירות של המותג עלו בשיעור משמעותי לאחר שב-2015 נשיא סין שי ג'ינפינג צולם שותה כוס של הבירה לצד ראש ממשלת בריטניה דאז דיוויד קמרון.

תגיות