אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכירי המנכ"לים בארה"ב: הרווח אינו המטרה העיקריות יותר צילום: גטי אימג'ס

בכירי המנכ"לים בארה"ב: הרווח אינו המטרה העיקריות יותר

ארגון גג המונה כ-200 מנכ"לים מהחברות הגדולות במדינה פרסם סטנדרט חדש לאחריות תאגידית לפיה חברות צריכות להשקיע גם בעובדים, לספק ערך ללקוחות ולתמוך בקהילות חיצוניות. בין המנכ"לים החתומים על ההצהרה נמנים גם ג'ף בזוס, טים קוק ובריאן מוניהאן

20.08.2019, 17:43 | שירות כלכליסט
פורום The Business Roundtable, המייצג קרוב ל-200 מנכ"לים מהחברות הגדולות בארה"ב, פרסם השבוע הצהרת כוונות חדשה, לפיה מטרת התאגידים אינה לשרת בראש ובראשונה את בעלי המניות ולמקסם רווחים. לפי ההגדרה החדשה, חברות צריכות גם להשקיע בעובדים, לספק ערך ללקוחות, להתנהל בצורה אתית ולתמוך בקהילות חיצוניות. "אנחנו מתחייבים לספק שווי לכל בעלי העניין בחברות שלנו, עבור ההצלחה העתידית של החברות, הקהילות והמדינה שלנו", נמסר בהצהרה עליה חתומים 181 מנכ"לים.

קראו עוד בכלכליסט

הקבוצה הוקמה ב-1972 ובשנים שחלפו פרסמה לא מעט הצהרות על עקרונות המנהל התאגידי. לדבריהם, ההגדרה החדשה "מחליפה" את ההצהרות הקודמות ומייצגת "סטנדרט מודרני לאחריות תאגידית".

מימין ג מימין ג'ף בזוס וטים קוק | צילום: גטי אימג'ס מימין ג

"החלום האמריקאי עדיין חי, אבל הוא כבר מרופט", הוסיף ג'יימי דיימון, מנכ"ל ג'יי.פי מורגן ויו"ר הראונדטייבל. מנכ"לים נוספים החתומים על ההצהרה כוללים את האיש העשיר בעולם, ג'ף בזוס, מנכ"ל אפל טים קוק, בריאן מוניהאן מבנק אוף אמריקה, דניס מוילנברג מבואינג ומנכ"לית יצרנית הרכב ג'נרל מוטורס מארי בארה.

"מעסיקים גדולים משקיעים בעובדים שלהם ובקהילות כי הם יודעים שזו הדרך היחידה להצליח לאורך זמן. העקרונות המודרניים הללו משקפים את המחויבות של העסקים להמשיך ולפעול למען כלכלה שמשרתת את כל האמריקאים", כתב עוד דיימון.

לפי הארגון, השקעה בעובדים מתחילה בתשלום שכר הוגן והטבות. המנכ"לים התחייבו גם לפעול למען הכשרת עובדים כך שיוכלו לפתח מיומנויות חדשות, על רקע ההתפתחות של אוטומציה וטכנולוגיות נוספות שמשבשות את מקומות העבודה. הקבוצה התחייבה גם לעודד גיוון, הכללה וכבוד כלפי העובדים.

על אף שינוי הכיוון, המנכ"לים לא מתעלמים מחשיבותם של בעלי המניות. לדבריהם, חברות נסמכות על בעלי המניות בשביל הזרמות הון, שמאפשרות להם לבצע השקעות ולצמוח.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
זו גישה טובה, לא חייבים אבל מראים כוונות
חברות הענק כיום הן מפלצות עם מחזור של מדינה ו-0 אחריות מעבר לחוק (לשלם מיסים, כמה שפחות, ולא לעבור על חוקים או לפחות לשנות את החוקים בהתאם). אבל בסוף בראש החברה עומד אדם שרוצה לעשות טוב. הוא רוצה מטוס פרטי ואוניית פאר, ורוצה שהחברה שלו תמשיך לשגשג ולגדול כדי לממן אותו ואת נכדי נכדיו לעולמים. מעבר לזה הוא מעוניין לעשות טוב לעובדים שלו ולקהילה בה הוא מתקיים. לפחות הכוונות טובות. יש דוגמאות לאנשים שבאמת עושים את זה-בני לנדא בארץ לדוגמא, ביל גייטס בארהב. מחזירים מההון שלהם לקהילה, אחראים לעובדים..
רוני  |  21.08.19
לכל התגובות