אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם הייתם יכולים להחזיק מעמד בטיסה של 19 שעות? צילום: בלומברג

האם הייתם יכולים להחזיק מעמד בטיסה של 19 שעות?

חברת התעופה האוסטרלית קוואנטס מעוניינת להשיק את הטיסה הישירה הארוכה ביותר בעולם; לשם כך החליטו אנשיה לקיים טיסות מבחן שיבדקו את ההשפעה של שעות הטיסה הרבות על הנוסעים והצוות

22.08.2019, 20:50 | שירות כלכליסט

חברת התעופה האוסטרלית קוואנטס מעוניינת להשיק ב-2022 את הטיסה הישירה הארוכה ביותר בעולם – 19 שעות מסידני ללונדון או לניו יורק.

לשם כך, בחברה החליטו לקיים טיסות מבחן שיבדקו את ההשפעה של שעות הטיסה הרבות על הנוסעים ועל הצוות. טיסות המבחן יצאו לדרך בהמשך השנה, כאשר כל אחת מהן תכלול 40 נוסעים. בחברה יעקבו אחר מצבם הבריאותי לאורך הטיסה, באמצעות מכשירים אלקטרונים. החוקרים ינטרו דפוסי שינה וצריכת מזון ושתייה, כדי לקבוע את ההשפעה על הבריאות ועל השעון הביולוגי.

קראו עוד בכלכליסט

מטוס של קוואנטס האוסטרלית, צילום: בלומברג מטוס של קוואנטס האוסטרלית | צילום: בלומברג מטוס של קוואנטס האוסטרלית, צילום: בלומברג

לדברי מנכ"ל קוואנטס, אלן ג'ונס, הטיסות הללו מהחוף המזרחי של אוסטרליה ללונדון ולניו יורק מייצגות את "הגבול האחרון בתעופה". כיום מפעילה החברה טיסה מפרת' ללונדון, שאורכת קצת יותר מ-17 שעות.

זמן הטיסה המשוער של הטיסה החדשה יעמוד, כאמור, על 19 שעות, אך זה תלוי ברוח ובתנאי מזג אוויר נוספים.

התחרות בשוק התעופה בשנים האחרונות הובילה לכך שמספר חברות תעופה האריכו את הנתיבים המוצעים. כך למשל סינגפור איירליינס, מחברות התעופה המוערכות בעולם, השיקה בשנה שעברה טיסה של 18:25 שעות מסינגפור לניו יורק, שמחזיקה בשלב זה בתואר הטיסה הארוכה ביותר.

יש להביא בחשבון שהמרחק והזמן עשויים להשתנות בשל רוחות קדמיות, רוחות אחוריות, תנאי מזג האוויר ודגם המטוס.

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
כמה הערות לסדר
למי שצריך לנו בקו הזה זו ברכה. זמן הטיסה נטו הוא במסלול הקצר ביותר. אם צריך לשבור את הטיסה אפילו רק לשני חלקים סביר להניח שמשך הזמן במטוס יגדל בעוד כשעה פלוס. הטיסה עצמה תהיה יותר ארוכה כח צריכים לעבור דרך שדה תעופה, זמן הבורדינג והריצה על הקרקע בתוספת זמן הנסיעה על הקרקע בנחיתה בתוספת זמן הנדרש לתמרוני המראה ונחיתה. תוסיפו לכך לפחות שעה על הקרקע בקונקשן וזה לא ששדות תעופה הם מקום חביב לשהות בו. אז הוספנו במקרה הטוב כמה שעות לדרך ולא עשינו שום דבר מועיל או מהנה יותר. לגבי הבטיחות נקודות התורפה הן דווקא בנחיתה ובהמראה ופה חוסכים לפחות שתיים כאלו. אני מאמין שאם אנשים טסים מעל 17 שעות אז תוספת של שעה או שעתיים הם לא מה שישברו אותם. סביר להניח שה"ניסוי" הוא גימיק פרסומי תקשורתי. כמובן שכל מה שנאמר כאן לא רלוונטי לטיסה עם ילדים או לסובלים מסיכון גבוה לקרישי דם.
המסביר לצרחן  |  25.08.19
26.
הטיסות הארוכות בעולם
גרתי בארהב הרבה שנים עבדתי בחב תעופה אמריקאית 13 שנה. ניצלתי את תנאי הטיסה וה"פס" שהיינו זכאים לו כולל עמידה בstnby למקום פנוי לפאן אמריקן (חברה שאיננה עוד ששייכת לפורצי דרך התעופה) יתה טיסה מלוס אנג'לס לסידני אוסטרליה. הטיסה בוצעה במטוס 747sp . מטוס שנראה כמו 747 רק יותר קטן עם מנועים חזקים ןטס גבוה יותר. שני צוותים 16 פלוס שעות. עשיתי טיסה זאת ,במשך שנה כל חודש שני. אגב בעבר אל על הנהיגה את נושא שני צוותים בטיסות לניו יורק וחזרה. היה הסכם עבודה אחר. וקיבלתי תשלום על מלא הטיסה.
גולן יעקובי. Ace  |  24.08.19
לכל התגובות