פרסום ראשון
פנייה לאל על: "עליכם לשקול הפסקת הטסת ילדי העובדים הזרים שמגורשים מישראל"
עו"ד הרן רייכמן, מנהל הקליניקות המשפטיות באוניברסיטת חיפה, כתב לחברה כי המומחים מצביעים על נזקים נפשיים של ממש העלולים להיגרם לאותם ילדים; רשות האוכלוסין וההגירה: "מדובר בהרחקת שוהות בלתי חוקיות שעוברות על החוק שנים"
בעקבות הרחקת ילדי עובדים זרים ומשפחותיהם פנה אתמול (ב') עו"ד הרן רייכמן, מנהל הקליניקות המשפטיות באוניברסיטת חיפה לחברת אל על בטענה כי "החלטת חברת אל על נתיבי אוויר ועובדיה לקחת חלק בפעולת הגירוש אינה פאסיבית אלא מהווה מלכתחילה שותפות מלאה בפעולה זו העלולה לתרום לנזק שייגרם לאותם ילדים... עליכם לקבל החלטה האם אתם תמשיכו ותיקחו חלק בתהליך הגירוש המזיק".
קראו עוד בכלכליסט
מכתבו של עו"ד רייכמן נשלח בעקבות פנייה שקיבל של משפחות ילדי עובדים זרים ביחד עם אזרחים ישראלים. המכתב נשלח במקביל למנכ"ל רשות ההגירה והאוכלוסין ולגורמים נוספים ובו נאמר עוד כי המדינה מתבקשת לעשות מחשבה מחודשת לגבי "הליך הגירוש". לפנייה צורפה חוות דעת של מומחים בכירים בתחומי הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה העוסקת ב"השלכות הנפשיות ופסיכו סוציאליות של גירוש ילדים שנולדו בישראל למהגרי עבודה".
עוד נטען בפניה, כי המומחים מצביעים על נזקים נפשיים של ממש העלולים להיגרם לאותם ילדים, אוכלוסייה פגיעה מלכתחילה, "המהווים סכנה ממשית לשלומם הן בשל הליכי המעצר והכליאה, הן בשל אקט הגירוש והן בשל הניתוק הכולל מסביבתם המוכרת".
במכתב לאל על טוען עו"ד רייכמן, כי הקליניקות לשינוי חברתי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה התבקשו לבחון את ההשלכות המשפטיות של הרחקת ילדי מהגרי עבודה ומשפחותיהם בכל הנוגע לחברת התעופה "המשתתפת בגירוש", כך לשון המכתב. עוד נטען, כי "לאחר קריאת חוות הדעת ומבלי קשר לבחינה המשפטית הגענו לכדי מסקנה כי נחטא לתפקידנו אם לא נעביר לידכם הדחופות את חוות הדעת בכדי שתביאו אותה בחשבון האם ראוי ןנכון כי חברת אל על ביחד עם טייסי החברה יטלו חלק בהליך בגירוש לו פוטנציאל נזק משמעותי לילדים", נטען.
מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה: "חוות הדעת המקצועיות הן חשובות וככאלה, רלוונטיות לכל משפחה המחליטה לעשות רילוקיישן למדינה אחרת או לעשות עלייה ועמה ילדים. לגופו של עניין, כפי שהובהר בשבועות האחרונים, מדובר בהרחקת שוהות בלתי חוקיות, העוברות על החוק שנים רבות ביודעין ומבלי לקחת אחריות הורית. בניגוד לנטען, אין מדובר ב'גירוש ילדי מהגרים'. אנו מצפים מכל גורם מקצועי, מכל תחום לגנות תופעות בהן אמהות מעמידות את ילדיהן בסיטואציות אלה, בהן קטינים שוהים במדינה ללא כל מעמד, במקום לשוב למדינת המוצא של האם, שם ממתינה כל משפחתם המורחבת והאוהבת".
בחברת אל על בחרו שלא להגיב.
25 תגובות לכתיבת תגובה