אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לידיעת המשתמשים: ממשלת ארה"ב חוקרת קרינה חריגה ממכשירי אייפון וגלקסי צילום: שאטרסטוק

לידיעת המשתמשים: ממשלת ארה"ב חוקרת קרינה חריגה ממכשירי אייפון וגלקסי

בדיקה של ה"שיקגו טריביון" התגלגלה לחקירה ממשלתית, במרכזה סוגיית הקרינה של מכשירי אייפון 7 ו-8, גלקסי S9 ועוד. ניתוח שהזמין העיתון גילה שהמכשירים הללו פולטים יותר קרינה מאחרים. זאת, בעוד תחקיר מהחודש שעבר גילה שקרינת סלולר כלל לא מסוכנת לאדם

27.08.2019, 12:03 | שירות כלכליסט

חקירה בלתי אפשרית: נציבות התקשורת הפדרלית בארה"ב (FCC) פתחה בחקירה שנועדה לברר אם דגמים מסוימים של סמארטפוני אפל וסמסונג פולטים קרינה אלקטרומגנטית בשיעור שחורג מהנחיותיה.

קראו עוד בכלכליסט

לפי דיווח של השיקגו טריביון, מתמקדת החקירה באייפון 7, באייפון 8, ובגלקסי S9, S8 ו-J3. הדיווח של הטריביון הוא שהוביל לפתיחת החקירה. בדיקה שהזמין גילתה שהטלפונים האמורים פולטים יותר קרינה מאחרים כשהם צמודים לעור - למשל, בעת ביצוע שיחה.

עד כמה מסוכן הטלפון? , צילום: שאטרסטוק עד כמה מסוכן הטלפון? | צילום: שאטרסטוק עד כמה מסוכן הטלפון? , צילום: שאטרסטוק

הבדיקה היתה מקיפה ומעמיקה ביותר, אך נשענה על ערכי הסף של ה-FCC, שלאחרונה התגלו בעצמם כשגויים: לפי מסקנות תחקיר ממושך של הניו יורק טיימס שהתפרסם בחודש שעבר וגובה בידי חוקרים מובילים, קרינת סלולר אינה מייננת ולפיכך לא מסוגלת כלל להזיק לגוף האדם.

‏אותו תחקיר גילה שהמחקר הראשון שעסק בהשפעת קרינה שכזו על הגוף כלל טעות יסודית קריטית, שנשתמרה במחקרי המשך. חלוץ התחום פשוט הקרין על איברים פנימיים חשופים ולא שקלל את שיעור חסימת הקרינה הטבעי של העור.

‏לאור מסקנות אלו, ייתכן שפתיחת חקירה של ה-FCC היא בגדר צעד נמהר. ואולם, תהיה זו הזדמנות להסדיר את סוגיית הקרינה ולהסיר את המגבלה מעל היצרניות. בעקבות פניית הביזנס אינסיידר, מסרה סמסונג שמכשיריה עומדים בתקנות הקרינה הקיימות בארה"ב. אפל סירבה להגיב בנושא.

תגיות