אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: קבוצת בכירי WeWork עזבה את החברה לפני ההנפקה בשל סכסוכים עם נוימן צילום: בלומברג

דיווח: קבוצת בכירי WeWork עזבה את החברה לפני ההנפקה בשל סכסוכים עם נוימן

לפי מקורות the Information, מייסד החברה נהג להעליב עובדים, לשתות טקילה בישיבות, לייצר מתח מלאכותי בחברה ולהחליש בכוונה בעלי תפקידים. כמו כן, נטען כי בהנהלת החברה תת-ייצוג בולט לנשים, ועובדת שהעירה על כך פוטרה

27.08.2019, 19:13 | הגר רבט
כתריסר בכירים במחלקת משאבי האנוש של WeWork עזבו את החברה בשנה האחרונה, רגע לפני ההנפקה המיועדת - כך לפי דיווח שפורסם היום (ג') באתר The Information. לפי מקורותיו, על אף שלא כל הבכירים עזבו את החברה מאותה סיבה, חלק ניכר מהם עשה זאת במחאה על התנהגותו של המנכ״ל והמייסד, אדם נוימן.

קראו עוד בכלכליסט

נוימן, כך נמסר לאינפורמיישן, נהג לעיתים בצורה מזלזלת בעובדים וכינה אותם מאחורי גבם ״שחקנים סוג ב׳״. עובדת וויוורק לשעבר, ליסה ברידג'ס, הגישה ביוני האחרון תביעה נגד החברה בגין אפליה. בתביעתה טענה בין השאר, שמתוך 58 עובדי החברה שמחזיקים במניות בשווי של יותר ממיליון דולר יש רק שלוש נשים. לטענתה, פוטרה לאחר שהעלתה את הנושא לידיעת ההנהלה.

אדם נוימן, צילום: בלומברג אדם נוימן | צילום: בלומברג אדם נוימן, צילום: בלומברג

הביקורות על סגנון הניהול של נוימן גברו לאחר שהחברה פרסמה את התשקיף שלה מוקדם יותר החודש. בין הטענות שהועלו נגדו בעבר נאמר שהוא מאייש את המשרות הבכירות בחברה בחברים ומקורבים, נוהג לנהל מו״מ מלווה בשוטים של טקילה ומשנה לעיתים תכופות את תחומי האחריות של העובדים על מנת למנוע מהם לצבור כוח בתחום מסוים. מנגד, תומכיו תוטענים שהוא עושה זאת ״על מנת לשמור על מתח בריא בחברה״. קצב הגדילה האימתני של WeWork וההנפקה המתקרבת הופכים את העזיבות המרובות המחלקת משאבי האנוש לנורת אזהרה. החברה צפויה להעסיק 15 אלף עובדים עד סוף 2019, כשבתחילת 2018 היו בה רק 4,000 עובדים.

עובדים לשעבר בחברה סיפרו לאינפורמיישן כי חברת חללי העבודה מתקשה להתמודד עם קצב הצמיחה המהיר. מלבד קשיים בירוקרטיים מסוימים, אימצו בחברה גם שיטה חדשה להערכת עובדים בשנה שעברה, בעקבותיה פוטרו 3% מעובדי החברה. עדויות אחרות מתוך החברה מספרות שנוימן שוקל או שקל להיפטר מ-20% מכוח האדם שלו - כל מי שקיבל דירוג נמוך בהערכת העובדים.

WeWork מבקשת לצאת להנפקה לפי שווי של 47 מיליארד דולר, אך לאחרונה נחשף שנוימן מימש מניות בשווי 700 מיליון דולר ממש לפני המהלך, פעולה שעוררה ביקורת ותמיהות. בשנה האחרונה פורסם גם כי נוימן נוהג לרכוש נדל״ן יוקרתי ולגרוף עליו רווח מהשכרתו ל-WeWork.

תגיות

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
למה מצפים? חב' שנשענת על אדם אחת סופה להתרסק
אשתו הייתה מייסדת שוות זכויות כמוהו. במסמך ההנפקה קוצצו המניות שלב בצורה משמעותית ופתאום היא לא מייסדת אלא סתם מנהלת של תחום לא ברור. אז למה מצפות שאר שתי הנשים בחברה? חברה מיזוגנית עם עוד נרקיסיסט בראשה. תוסיפו על זה חברה עם חוזי שכירות מטורפים בכל העולם, ועוד לעשר שנים, בעולם כלכלי שהולך למיתון רציני כבר מ2020 וקיבלתם את אחת הנפילות הגדולות. פשוט בדיחה, חברת תיווך נדל"ן שהפכה להייטק רק בגלל כושר שכנוע ועיצוב משרדי יפה..
אם הוריד את אשתו מכל הסמכויות בחברה  |  29.08.19
לכל התגובות